מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
תודה , יצא מאוד טעים !
הכנתי ויצא מדהים!
התנסות ראשונה שלי עם שניצל טופו ומסתבר שזה ממש קל 🙂
הכנתי ויצא הכי מדהים שאפשר! תודה על העזרה הצמודה! אחד הדברים הטעימים ביותר שאפשר להכין מטופו . אני הכנתי אותם בצורת של ריבועים. יאמי יאמי יאמי אין מילים. (אגב, הכנתי בקמח טמפורה שמכיל גם אבקת אפייה, ובמקום פירורי לחם השתמשתי בפנקו – פירורי לחם יפניים. מוצלח מאוד מאוד.
אפשר להחליף את שמן השומשום בשמן זית אם אין שמן שומשום? (או אולי שמן קנולה?)
ותודה ענקית על כל המתכונים, זו עזרה ענקית לנערה שמבשלת בפעם הראשונה בחייה אוכל אמיתי – ועוד טבעוני! (:
בטח שאפשר להחליף.
אני הייתי מחליפה בשמן קנולה ולא זית, כי הטעם שלו עדין יותר.
ואיזה כיף לשמוע!! 🙂
אפשר להכין גם בתנור ולא בטיגון? תודה מראש!
אפשר, אבל מומלץ לרסס בקצת שמן כדי שלא יצא יבש מדי.
תודה, בהחלט אנסה!!!
אפשר להכין גם בתנור ולא בטיגון? סליחה ששאלתי שוב (פשוט לא הזנתי שאני מבקשת תגובה למייל)
אין בעיה, עניתי בשאלה הקודמת 🙂
טוב, אני חייבת לנסות את זה. אין לי כמעט בכלל טופו בתזונה שלי כי לא הצלחתי להתחבר למאכל הזה. אבל עכשיו שמצאתי דרך לשלב טופו במוקפץ (אחרי השרייה כ 5 דק' במרינדה: רוטב הסויה, ג'ינג'ר, חמאת הבוטנים וסילאן) אני חושבת שאני מוכנה לשניצל טופו. אז תודה רבה על המתכון.
אגב האם שמעת על מיונז טבעוני מומלץ שאפשר לקנות ולא להכין בעצמך?
טופו זה טעם נרכש, והאמת שקל להתגבר על הטעם הטבעי שלו ע"י מרינדות ותבלינים.
בהצלחה!
מיונז לא יצא לי לקנות, ממה ששמעתי מאחרים הוא נוטה להתפרק די מהר ופחות טעים מהביתי.
החדשות הטובות הן שלהכין בבית לוקח בדיוק 4 דקות ו-4 רכיבים 🙂 יש מתכון גם לזה בבלוג.
חייבים לנסות את טופו קדיתא המעולה!!!
היי,
רציתי להכין להיום. אבל בסוף מחר באים אורחים…כר מושרה בתוך המרינדה. האם ניתן להשאיר עוד יום במקרר לפני הטיגון?
כן, אין בעיה. זה אפילו ישתבח עד מחר 🙂
כן. למען האמת הטופו היה מושרה יומיים ויצא פשוט נפלא. אחד הדברים הטעימים ביותר.
עכשיו יש לי עוד שאלה. האם אפשר להכין ולהקפיא. כדי שיהיה תמיד מוכן במקפיא או שלא כדאי? אני לא יודעת עדיין כ"כ איך לעבוד עם טופו.
בכל אופן יצא מעולה וגם לא צמחוניים / טבעוניים אהבו ביותר. בקיצור להיט!!!!!
שמחה לשמוע שיצא טעים!
לא ממליצה להכין ואז להקפיא, כי בהקפאה טופו משנה את המרקם שלו (המים שבפנים קופאים, ובהפשרה הם בעצם נוזלים, ונשאר מרקם ספוגי-משהו). אפשר הקפיא את הטופו לפני שרוצים להשתמש בו, ואז להפשיר ולהמשיך כרגיל. זה עלול לפגוע ביציבות שלו קצת אבל זה לגמרי אפשרי.
תודה 🙂