אפשר להשתמש בשבבי סויה שקונים בחנויות טבע. אותם צריך קודם להשרות ולסחוט.
למרות שהייתי נותנת צ'אנס נוסף לטחון מהצומח, זה נוטה להסתתר במקררים וקל לפספס אותו כי הוא דומה להרבה מוצרים אחרים באריזה..
זה תלוי בכמות שיצאה לך מהחצילים, תנסי למצוא תבנית שתתאים ל-2 שכבות של החציל שיהיו אחת על השניה פלוס כמה חתיכות לפיזור מלמעלה כשכבה אחרונה. כלומר, תחפשי תבנית שתתאים לך בגודל כך שתוכלי לפרוס בה בשכבה אחידה שליש מפרוסות החצילים.
התבנית בתמונה היא ממש תבנית אישית/זוגית, קטנה מאוד, משהו כמו 15×8 ס"מ. את הכמות הנ"ל אם אני זוכרת נכון חילקתי ל-2 תבניות כאלו.
אם את רוצה להכין לאירוח תשתמשי ב-3 חצילים גדולים או 4 בינוניים, ובערך 3/4 חבילה של טחון מהצומח. עדיף שיישארו כמה חתיכות עודפות של חציל מאשר שיחסר.. 🙂
זה יתאים לך לתבנית פיירקס סטנדרטית מלבנית (או משהו בסדר גודל הזה).
תודה! תבנית פיירקס סטנדרטית זה בדיוק מה שיש לי. אז כדאי להכפיל גם את כמות העגבניות והמים ברוטב…
הבלוג שלך מדהים. ואני מתכננת להכין ליומהולדת של הבת שלי כמה מתכונים מכאן. תודה רבה!
מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
נראה מאוד טעים. ופשוט!
איזה כיף , מוסקה! מתגעגעת לטעם , מזכיר לי את דרך ההכנה המקורית שהכרתי, אהבתי מאוד ואנסה בקרוב! תודה!
מה התכולה של טחון מן הצומח?
אני לא גרה בארץ, וחצי חבילה של מה שארכוש פה לא בטוח שתהיה באותו משקל:)
צודקת. בחבילה של הטחון של טבעול יש 400 גרם. 🙂
שאלה של מאותגרת אפייה: כמה מעלות זה חום בינוני-גבוה? *פרצוף מובך*
בערך 180 מעלות 🙂
הכנתי היום, יצא מצויין! תודה רבה על בלוג טעים!!!
אנחנו לא מוצאים טחון מן הצומח. אם מה אפשר לעשות במקום??
אפשר להשתמש בשבבי סויה שקונים בחנויות טבע. אותם צריך קודם להשרות ולסחוט.
למרות שהייתי נותנת צ'אנס נוסף לטחון מהצומח, זה נוטה להסתתר במקררים וקל לפספס אותו כי הוא דומה להרבה מוצרים אחרים באריזה..
לאיזו תבנית מתאימות הכמויות במתכון?
זה תלוי בכמות שיצאה לך מהחצילים, תנסי למצוא תבנית שתתאים ל-2 שכבות של החציל שיהיו אחת על השניה פלוס כמה חתיכות לפיזור מלמעלה כשכבה אחרונה. כלומר, תחפשי תבנית שתתאים לך בגודל כך שתוכלי לפרוס בה בשכבה אחידה שליש מפרוסות החצילים.
אני אשאל אחרת. באיזו תבנית את הכנת? אני רוצה לדעת מראש לה זה יתאים כי אני רוצה להכין את המוסקה לאירוח ולהכין בתבנית מספיק גדולה. תודה.
התבנית בתמונה היא ממש תבנית אישית/זוגית, קטנה מאוד, משהו כמו 15×8 ס"מ. את הכמות הנ"ל אם אני זוכרת נכון חילקתי ל-2 תבניות כאלו.
אם את רוצה להכין לאירוח תשתמשי ב-3 חצילים גדולים או 4 בינוניים, ובערך 3/4 חבילה של טחון מהצומח. עדיף שיישארו כמה חתיכות עודפות של חציל מאשר שיחסר.. 🙂
זה יתאים לך לתבנית פיירקס סטנדרטית מלבנית (או משהו בסדר גודל הזה).
תודה! תבנית פיירקס סטנדרטית זה בדיוק מה שיש לי. אז כדאי להכפיל גם את כמות העגבניות והמים ברוטב…
הבלוג שלך מדהים. ואני מתכננת להכין ליומהולדת של הבת שלי כמה מתכונים מכאן. תודה רבה!
איזה כיף לשמוע, תודה! 🙂
ובהצלחה!