מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
יששששששש … יש אלוהים. אחד המאכלים האהובים עלי ביותר1 תודה!!! נראה נפלא.
מתכון חשוב, כי רוב בצקי הקרפלך מכילים ביצים. איזו כמות מתקבלת, בערך?
מתקבלים בערך 40-45, יתכן יותר או פחות – בהתאם לגודל ולעובי שמכינים אותם.
אני הקפאתי את הרוב אחרי הבישול בקופסאות עם הפרדה של נייר אפייה בין השכבות – שלא יידבקו. ולאחר הפשרה טיגנתי עם הבצל והתבלינים.
נראה מדהים!
שאלה – האם אפשר איכשהו להכין מראש ולאפות ברגע האחרון? או לאפות ולחמם ?
תודה!
תודה!
אפשר לבשל את הקרפלעך ואז להקפיא אותם. ורק כשרוצים להגיש מפשירים ומטגנים במחבת עם בצל מטוגן ותבלינים. זה מה שאני עושה בדר"כ. רק לשים לב להקפיא בשכבות מופרדות עם נייר אפייה כדי שלא יידבקו.
(שים/י לב שמבשלים אותם ולא אופים)
אוי נכון! חיחי, הפרעת קשב וריכוז קלה 😛
תודה וינוסה בקרוב 🙂
רק ראיתי את התמונה והתמלאתי געגועים לסבתא שלי!
לא רק שאין לנו את המתכון המהולל שלה, אני גם מזמן לא בענייני הבשרים. סופסוף אוכל לנסות, תודה!
התמונה עושה חשק ללעוס את המסך והבלוג נפלא!
במתכון של המשפחה שלי לקרפלך, מכינים פירה ואז משתמשים בחלק ממנו כבסיס לבצק.
הבצק יוצא הרבה יותר טעים ככה (כשחושבים על זה – זה בעצם סוג של ניוקי פולני…) אבל גם יותר דביק וקשה לעבודה.
Food Porn!
נראה אלוהי ומפתה !
יאמי. ניפלא ומשודרג. הההמאכל שגדלתי עליו.
האם יש לך ניסיון לעשות זאת בקמחים אחרים. מלאים?
תודה שולי
יצא לי להחליף בערך שליש מהקמח בקמח מלא, ויצא מצוין. לדעתי גם חצי חצי יעבוד טוב. יכול להיות שיהיה דרוש להוסיף יותר מים.
להשתמש ב-100% קמח מלא או קמח אחר לא יצא לי לנסות אז אני לא יודעת. מה שבטוח זה שתצטרכי להוסיף יותר נוזלים לבצק, ושהוא יצא קצת יותר קשה (ואז כדאי לתת לו לנוח)