דילוג לתוכן
4 ביולי 2012 / Nofar

קרפלעך

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

קרפלעך

לא על החסה לבדה

11 תגובות

להגיב
  1. נועה / יול 5 2012 0:49

    יששששששש … יש אלוהים. אחד המאכלים האהובים עלי ביותר1 תודה!!! נראה נפלא.

  2. קרקלה / יול 5 2012 12:51

    מתכון חשוב, כי רוב בצקי הקרפלך מכילים ביצים. איזו כמות מתקבלת, בערך?

  3. Admin | Nofar / יול 5 2012 15:34

    מתקבלים בערך 40-45, יתכן יותר או פחות – בהתאם לגודל ולעובי שמכינים אותם.
    אני הקפאתי את הרוב אחרי הבישול בקופסאות עם הפרדה של נייר אפייה בין השכבות – שלא יידבקו. ולאחר הפשרה טיגנתי עם הבצל והתבלינים.

  4. רותם / יול 23 2012 16:46

    נראה מדהים!
    שאלה – האם אפשר איכשהו להכין מראש ולאפות ברגע האחרון? או לאפות ולחמם ?
    תודה!

    • Admin | Nofar / יול 23 2012 21:13

      תודה!

      אפשר לבשל את הקרפלעך ואז להקפיא אותם. ורק כשרוצים להגיש מפשירים ומטגנים במחבת עם בצל מטוגן ותבלינים. זה מה שאני עושה בדר"כ. רק לשים לב להקפיא בשכבות מופרדות עם נייר אפייה כדי שלא יידבקו.
      (שים/י לב שמבשלים אותם ולא אופים)

      • רותם / יול 23 2012 22:56

        אוי נכון! חיחי, הפרעת קשב וריכוז קלה 😛
        תודה וינוסה בקרוב 🙂

  5. שוליק / יול 25 2012 0:06

    רק ראיתי את התמונה והתמלאתי געגועים לסבתא שלי!
    לא רק שאין לנו את המתכון המהולל שלה, אני גם מזמן לא בענייני הבשרים. סופסוף אוכל לנסות, תודה!

  6. לימור / אוג 12 2012 23:50

    התמונה עושה חשק ללעוס את המסך והבלוג נפלא!

    במתכון של המשפחה שלי לקרפלך, מכינים פירה ואז משתמשים בחלק ממנו כבסיס לבצק.
    הבצק יוצא הרבה יותר טעים ככה (כשחושבים על זה – זה בעצם סוג של ניוקי פולני…) אבל גם יותר דביק וקשה לעבודה.

  7. freyjasdream / אוק 31 2012 11:55

    Food Porn!
    נראה אלוהי ומפתה !

  8. שולי מיכלין / אוק 31 2012 13:19

    יאמי. ניפלא ומשודרג. הההמאכל שגדלתי עליו.
    האם יש לך ניסיון לעשות זאת בקמחים אחרים. מלאים?
    תודה שולי

    • Admin | Nofar / אוק 31 2012 13:23

      יצא לי להחליף בערך שליש מהקמח בקמח מלא, ויצא מצוין. לדעתי גם חצי חצי יעבוד טוב. יכול להיות שיהיה דרוש להוסיף יותר מים.
      להשתמש ב-100% קמח מלא או קמח אחר לא יצא לי לנסות אז אני לא יודעת. מה שבטוח זה שתצטרכי להוסיף יותר נוזלים לבצק, ושהוא יצא קצת יותר קשה (ואז כדאי לתת לו לנוח)

כתוב תגובה לAdmin | Nofar לבטל