Skip to content
14 ביולי 2012 / Nofar

עוגה בחושה עם מייפל ואגוזים

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

עוגה בחושה עם מייפל ואגוזים

לא על החסה לבדה

19 תגובות

להגיב
  1. sof / יול 14 2012 22:08

    מהמם! אני כל כך אוהבת את הבלוג שלך, מתכוונת להכין את ה-כ-ל.
    ושאלה בעניין סובייקטיבי משהו, כמה זה כמות פלילית? 😛 אני חוששת שבשבילי זה יהיה קצת(הרבה) יותר ממה ששמת…

    • Admin | Nofar / יול 14 2012 22:24

      תודה, איזה כיף לשמוע!

      את צודקת לגבי המייפל, פלילי זה עניין יחסי… 🙂
      הכמות ששמתי היתה בערך 1/3 כוס אני מאמינה, בהערכה גסה. שפכתי ישר מהבקבוק על העוגה עד שכיסיתי את רוב האזורים היבשים מלמעלה וראיתי שהמייפל מתחיל להצטבר בדפנות. זה היה הקיו שלי להפסיק 🙂

  2. נועה / יול 14 2012 22:27

    קשה…קשה איתך…אפשר ממש לטעום דרך המסך. אוי ויי איזה יופי

  3. מיכל / יול 14 2012 22:42

    הבלוג שלך ממש הגיע לי בזמן. אני שנה וקצת טבעונית,ותמיד אהבתי את המטבח…אך זנחתי אותו כאשר נהייתי טבעונית.
    אני מבשלת לי תמיד אותו דבר …רק לאחרונה החלטתי שנמאס לי לאכול כל יום בערך אותו דבר. ובמקרה…נתקלתי בבלוג שלך. האוכל נראה כ"כ טעים ומגרה. מחכה כבר שאסיים את תקופת המבחנים ואתחיל לנסות את המתכונים המעוררי תיאבון שלך. תמשיכי להפתיע 🙂 תודה!!!

    • Admin | Nofar / יול 14 2012 22:48

      ממש כיף לשמוע!
      תחזרי לספר איך יצא 🙂

  4. גלעד / יול 15 2012 7:46

    בשבוע הבא (כלומר ביום רביעי), משהו דל משקל.
    מבטיח

  5. Sharon / יול 15 2012 21:47

    אוייי המייפל! אין דבר יותר טעים מהסירופ הזה, הולכת להכין ובקרוב!

  6. g2-2794365ee1786bc3d287fd61d0de6aa6 / יול 23 2012 0:51

    שאלה – אם אני לא ממש אוהבת חלב סויה, יש אפשרות להשתמש בחלב קוקוס במקום? יש שינויים שהיית ממליצה לעשות אם כן? (אני מניחה שפחות שמן כי חלב קוקוס שמן יותר, אבל מה עוד?)

    • Admin | Nofar / יול 23 2012 1:52

      בעקרון לא מרגישים את חלב הסויה, אבל את יכולה להחליף אותו בחלב מסוג אחר (חלב שקדים/אורז). חלב קוקוס יתן לעוגה טעם קוקוסי. רק שימי לב שזה חלב קוקוס ולא קרם קוקוס.

  7. su / יול 25 2012 8:18

    בלוג יפייפה! פעם ראשונה שאני נכנסת אליו 🙂

  8. רותם / יול 25 2012 16:36

    הייוש ! נראה מדהים 🙂
    יש מצב להחליף את האלפרו וניל במשהו אחר?

    • Admin | Nofar / יול 25 2012 17:45

      תודה! 🙂

      אפשר להחליף את המעדן בבננה מעוכה (נראה לי שאחת גדולה, או אחת וחצי יספיק)

  9. רונה / יול 26 2012 23:18

    היי,
    הכנתי לעבודה את העוגה ויצא ממש טעים ולא נשאר כלום. אכן עם הפקאנים זה יוצא מעולה.
    ובכלל הבלוג ממש יפה, תודה:-)

    • Admin | Nofar / יול 26 2012 23:46

      איזה כיף לשמוע, תודה!
      שמחה שהיה טעים 🙂

  10. אדוה / יול 29 2012 1:05

    הכנתי פעמיים; בפעם הראשונה האמצע של העוגה לא היה מוכן, ולמרות זאת העוגה התחסלה. למחרת ניסיתי שוב, הפעם אפיתי את העוגה למשך שעה בחום בינוני – והיא הייתה הצלחה גדולה! תודה רבה. ממש התגעגעתי לעוגות מייפל..

    • Admin | Nofar / יול 29 2012 1:35

      איזה כיף לשמוע!
      בפעם הבאה כדי לוודא שמוכן, נסי לנעוץ סכין יבשה לבטן העוגה. אם היא יוצאת רטובה סימן שעוד לא מוכן. אם יוצאת יבשה אבל עם פירורים רטובים זה אומר שהיא מוכנה. אם היא יבשה לגמרי – היא התייבשה..

  11. דליה / יול 31 2012 10:57

    הכנתי עם אגוזי פקאן – לא מסוכרים, ויצא מצוין!
    לדעתי היתה טעימה יותר למחרת, קרה מהמקרר.
    ביום הראשון היתה די מתפוררת והמייפל היה דומיננטי מדי (לא שלא היה טעים גם ביום הראשון…)
    תודה.

  12. מיכל שחר / אוק 4 2012 16:18

    הבלוג שלך מקסים ונותן לי המון רעיונות, וגם מתוך תשובותיך לקוראים.
    ראשית – אם אני ממירה כדבריך:
    1 . חלב סויה – לחלב אורז.
    2 . מעדן סויה – לבננה – בתנאי שיש לי בשלה.
    אז זה יהיה בסדר , מאחר ומדובר פה בשתי המרות?
    שנית: איזו המרה אחרת יש לך למעדן אלפרו?
    שלישית – את שופכת רוטב מייפל או מייפל אמיתי?
    אם אמיתי, אז מה זו כמות שאינה מושחתת?
    תודה על התיחסויותיך.

    • Admin | Nofar / אוק 4 2012 19:15

      היי מיכל, תודה רבה! 🙂

      לשאלותיך:
      אין בעיה עם שתי ההמרות. זה משפיע על הטעם, אבל אם אין לך בעיה עם טעם של בננה בעוגה אז זה אחלה.
      המרות אחרות – אני חושבת שאפשר גם להמיר ברסק תפוחים (כזה שמכינים לבד או קנוי), אבל לא ניסיתי את זה בעוגה הזו. 60 גרם רסק תפוחים = ביצה (=מעדן).

      אני שמתי רוטב מייפל זול 🙂

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s