בטח, אפשר למלא את הסמבוסק בכל דבר שאוהבים: טחון מהצומח מתובל עם קצת ירקות מגוררים בצל, למשל. או פטריות ובצל מטוגן וצנוברים. או עשבי תיבול עם טופו מפורר ועדשים. או כל דבר אחר שאוהבים. 🙂
היי!
אפשר לאפות בחום של כ-180 מעלות עד שהבצק מזהיב ומוכן.
וחומוס מקופסה אני מניחה שאפשר אבל ממליצה לשטוף אותו כמה פעמים, ולהיזהר כשטוחנים אותו שלא יהפוך לעיסה אחידה מדי (כי הוא מאוד רך)
מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
נראה לי שרידדת הרבה יותר דק מחצי ס"מ.
כרגיל – תמונות מעולות.
ודבר אחרון – אפשר גם לאפות את הסמבוסק.
יכול להיות לגבי עובי הבצק, הכי טוב לרדד אותו לפי העין ולנסות, וללמוד את העובי האידיאלי מנסיון.
ובהחלא אפשר גם לאפות!
תודה 🙂
נראה נהדר. יש רעיונות למילויים נוספים? פה הילדים פחות אוהבים חומוס , אפשר לדעתך גם עם מילוי שנכין מטחון מהצומח ? פטריות? תפוחי אדמה עם בצל? בטטות?
בטח, אפשר למלא את הסמבוסק בכל דבר שאוהבים: טחון מהצומח מתובל עם קצת ירקות מגוררים בצל, למשל. או פטריות ובצל מטוגן וצנוברים. או עשבי תיבול עם טופו מפורר ועדשים. או כל דבר אחר שאוהבים. 🙂
צריך מיקסר ללוש את הבצק או שאפשר ללוש ביד?
בלוג מצוין! והתמונות כל כך מעוררות תיאבון 🙂
כל בצק אפשר ללוש ביד, זה רק שאלה של כמה כח/סבלנות יש לך.
במקרה הזה הבצק לא דורש לישה ממושכת אלא עד שהחומרים מתחברים לעיסה אחידה, אז בכלל אין שום בעיה.
ותודה! כיף לשמוע 🙂
היי!
אם אופים – באיזה חום??
ולגבי החומוס.. אפשרי חומוס מקופסה כדי לקצר תהליכים או שזה ממש הכרחי??
תודה:)
היי!
אפשר לאפות בחום של כ-180 מעלות עד שהבצק מזהיב ומוכן.
וחומוס מקופסה אני מניחה שאפשר אבל ממליצה לשטוף אותו כמה פעמים, ולהיזהר כשטוחנים אותו שלא יהפוך לעיסה אחידה מדי (כי הוא מאוד רך)
גאוני. המתכונים פה נקראים פשוט נפלאים, אחד אחד. אני חייבת לנסות.
היי,רק רציתי להודות לך על המתכון המדהים הזה. הכנתי יומיים ברציפות ופשוט היה טעים בטירוף!!!!
תודה 🙂