Skip to content
19 ביולי 2012 / Nofar

חגיגות עם בטטה וכרובית

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

חגיגות עם בטטה וכרובית

לא על החסה לבדה

23 תגובות

להגיב
  1. הודיה / יול 20 2012 2:21

    אולי תשלחי לי את הלביבות הבייתה? חח…

    • Admin | Nofar / יול 20 2012 12:58

      לשלוח זה קצת בעייתי מבחינה לוגיסטית, אבל אפילו להזמין אותך לאכול כבר אי אפשר כי לא נשאר שום דבר מהן 😦

  2. מרגריטה / יול 20 2012 6:41

    כל הכבוד! איזו יצירתיות, נראה ממש טעים-ינוסה בהקדם. מרגריטה

  3. לולה / יול 25 2012 0:23

    הי יקירתי,
    שאלה: גבינת פטה שקדים – איפה קונים? נשמע קצת יקר.. יש אלטרנטיבות? אפשר להכין בבית?
    תודה!

  4. לרה קוריק / יול 25 2012 9:37

    בלוג מדהים!!!!!!! נכנס אוטומטית לפייבוריטס שלי! וואו וואו וואו!!

  5. עלמה / יול 25 2012 9:41

    זה נראה מדהים!

  6. נעמי / יול 28 2012 12:45

    יש תחליף בריא למרגרינה בבצק?

    • Admin | Nofar / יול 28 2012 12:58

      אני יודעת שיש אנשים שמכינים בצק פריך עם שמן ותפוח עץ במקום מרגרינה, אבל עוד לא יצא לי לנסות את זה בעצמי אז אין לי כמויות מדויקות…

  7. Adi Fekete / אוג 20 2012 14:22

    לגבי הכרובית, אץ פעם לא בישלתי אז איך יודעים מתי היא מספיק רכה למעיכה? ומעכת ידנית?
    והאם לקציצות אפויות יש צורך לשים אבקת אפייה? או זה רק לצורף ההתפחה של הקיש?

    • Admin | Nofar / אוג 20 2012 14:41

      תבשלי את הכרובית עד שהיא ממש רכה, ואפשר לתקוע בה מזלג בלי להפעיל כח.
      מעכתי עם מועך של פירה, אבל לא מעכתי ממש ביסודיות, כי לא רציתי שהכל יהפוך לעיסה אחידה (אני אוהבת שיש קצת חתיכות של ירק פה ושם).
      הקמח התופח זה כדי לאוורר קצת את המרקם הדחוס של הבטטה, זה מומלץ גם לקציצות.

  8. Inbar Shalitin / ספט 1 2012 2:14

    במה אני יכולה להחליף את הכרובית אם אני לא אוהבת?

    • Admin | Nofar / ספט 1 2012 2:20

      לא ניסיתי את זה, אבל את יכולה להחליף אותה בקישוא (מגורר וסחוט), או ברוקולי, או פשוט להוסיף עוד בטטה במקום ירק אחר

  9. Natalie / ספט 25 2012 14:37

    דיווח חי מהכנות הארוחה המפסקת: הקציצות מושלמות, נימוחות, מנחמות.
    תודה על המתכון ובכלל על השלל הטבעוני הנהדר!

    • Admin | Nofar / ספט 25 2012 14:58

      איזה כיף לשמוע! שמחה שיצא טעים.
      שיהיה צום קל וגמר חתימה טובה 🙂

  10. א / אוק 8 2012 4:57

    הי תודה על המתכון. אולי תוסיפי איזה הערה על איך לנקות כרובית מזחלים וכו? כבר הכנתי הכל בסיר ופתאום זחל זחל לו החוצה מהסיר…

    • Admin | Nofar / אוק 8 2012 15:44

      אוי, לא נעים בכלל.
      אני בדרך כלל חותכת את הכרובית לפרחים בגודל הרצוי ומשרה אותם בקערה גדולה עם מים לחצי שעה או שעה, מרוקנת, שוטפת בזרם חזק וממשיכה לבישול..

  11. דפנה / נוב 22 2012 18:58

    הי
    אני רוצה לתרום מתכון כייפי ומיוחד בעניין הכרובית (אני לא מצלמת ולא כתבנית מי יודע כמה – אז הנה אתגר)
    זה הולך ככה: חותכים ראש כרובית לפרחים קטנים חותכים גם בצל ענק לקוביות. מערבבים. (כן, כן) מחממים שמן במחבת ענקית (כי זו כמות גדולה ואני עושה הכל בבת אחת ומקפיצים ומערבבים את הכל עד שרואים את קצות הכרובית מושחמים (מצב עשוי אך קריספי)בכוס מערבבים:1 כף א. מרק בטעם עוף, 1/2 כוס יין לבן יבש, 1 כפית רוטב סויה, פלפל שחור. שופכים למחבת ומיד מכבים את האש. אין דברים כאלה – באחריות.
    דפנה

    • Admin | Nofar / נוב 22 2012 19:18

      אוי נשמע מהמם.
      בטח יוצא מצוין גם אם מחליפים את אבקת המרק בציר ירקות.
      תודה!

  12. rachel / דצמ 14 2012 16:25

    היי. בצק הפריך – אפשר להחליף את המרגרינה במשהו אחר??? תודה

    • Admin | Nofar / דצמ 14 2012 17:00

      אפשר להחליף אותו בשמן קוקוס. חלק אומרים שצריך להשתמש באותה כמות כמו מרגרינה וחלק אומרים להשתמש רק ב-80% לעומת המרגרינה.. מכיוון שעוד לא ניסיתי אני לא יודעת בדיוק אבל ההימור שלי יהיה להחליף בכמות זהה.

Trackbacks

  1. שותפות למטבח: מתכוני כרובית « לא על החסה לבדה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s