Skip to content
21 ביולי 2012 / Nofar

פאי שוקולד

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

פאי שוקולד

לא על החסה לבדה

46 תגובות

להגיב
  1. נועה / יול 21 2012 21:46

    שיוווווווווווווווווווו הצילווווווווווווווווו זהו הלך עלי…. איזה יופי !!!!!! נראה מדהים ומקצועני לגמרי !

  2. מיכל / יול 22 2012 2:04

    כמו תמיד…נראה נפלא!!!
    יאללה,למה שלא תפתחי מסעדה במרכז,בעצם לא משנה איפה,העיקר שתפתחי! 😉
    שאלה-מהי הכמות סוכר שצריך לשים? (אני בעד סוכר!)- 2 כפות?
    ולמה שמת ממתיק אגבה? יש לו טעם מיוחד?
    תודה רבה!
    ותמשיכי לשתף אותנו במתכונים שלך 🙂

    • Admin | Nofar / יול 22 2012 2:17

      תודה! איזה כיף 🙂

      הסירופ אגבה לא הכרחי אבל הוא מוסיף טעם, וגם קצת תורם למרקם (ככל ששמים יותר, המרקם קצת יותר רך). לא הכרחי להוסיף בכלל ממתיק, למי שלא אוהב מתוק מדי. אבל אפשר תמיד להוסיף כף-שתיים סוכר. הכי טוב זה לטעום תוך כדי שטוחנים ולראות אם חסר משהו.
      אני הוספתי סירופ אגבה בנדיבות כי הקלתית שהשתמשתי בה לא ממותקת בכלל, אבל אם מכינים אותה מתוקה אפשר לשים פחות, או רק קצת, או להשמיט לגמרי. גם סוג השוקולד ואחוז מוצקי הקקאו משפיעים על המתיקות, אז הכי טוב לטעום ולשים כמה שרוצים.

      קדימה להכין. וספרי איך יצא!

  3. מיכל / יול 22 2012 12:30

    אין,בטוח אני מכינה את זה לשבת הבאה (האחיינים באים לבקר 🙂 )!!!
    וכמובן שאספר איך יצא 🙂
    כמה שאלות ברשותך:
    1.אני מעדיפה להכין את הבצק הפריך לבד ,אך אחרי חיפוש במחברת מתכונים שלי,
    כל הבצק פריך שבעבר הייתי מכינה-הם כוללים ביצים 😦
    יש לך מתכון לבצק פריך טבעוני?
    2.מה הקוטר של הכלים האישיים החד פעמיים שהשתמשת?
    3.האם לפי דעתך ניתן להקפיא את הפאי שוקולד? אחרי ההפשרה טעמו לא נפגם?
    (אני גרה לבד עם ההורים,הם לא אוכלים מתוקים בכלל…לכן מעדיפה להכין מתוקים ולחלק למנות וכל פעם שמתחשק לי
    להוציא מהמקפיא).
    תודה מראש 🙂

    • Admin | Nofar / יול 22 2012 13:41

      הנה מתכון לבצק פריך לפאי של גלעד איילון:
      http://giladayalonvegan.vkav.org/recipes.htm#_Toc330142099

      הכלים האישיים שאני השתמשתי בהם היו בערך 5-6 ס"מ קוטר. אבל לא חייבים להקפיד על זה, אפשר לעשות בקטנים יותר (ורק לרדד את הבצק יותר דק) או גדולים יותר.

      לגבי הקפאה, לא ניסיתי אבל אני נוטה להאמין שלא תהיה עם זה בעיה. מציעה לך להקפיא רק חלק מהכמות ולבדוק.

      ספרי אח"כ איך יצא!

      • מיכל / יול 22 2012 15:10

        מעולה! תודה!
        ושאלה אחרונה,האם את מתכוונת לבלנדר שעושים איתו שייקים?
        כי צריך נוזלים בשביל להשתמש בבלנדר… וגם לפי התמונה זה נראה שהשתמשת במעבד מזון.
        אשמח להבהרה 🙂

        • Admin | Nofar / יול 22 2012 15:22

          אני לא מומחית גדולה באביזרי מטבח, אבל אני לא חושבת שזה משנה במקרה הזה אם נשתמש במעבד מזון או בלנדר. יש נוזלים בתערובת (הרבה שוקולד מומס + קצת חלב סויה, סירופ להמתקה ותמצית וניל). אכן בתמונות השתמשתי במעבד המזון באדיבותה של אמא, אבל אני מאמינה שגם בלנדר רגיל או מוט יעשו את העבודה עם קצת סבלנות. אין בתערובת שום דבר קשה (גם הטופו הרי רך יחסית).

          • הילה / יול 25 2012 20:45

            ניסיתי לפני הרבה זמן את המילוי שבמתכון שמצורף בלינק אבל עם בלנדר, זו היתה טעות בגלל שהבלנדר צר למטה וגם עם כל הכמות של השוקולד אין מספיק נוזלים אז אם אתם משתמשים בבלנדר, אולי צריך לעשות את זה בשלבים. אולי עם המוט בלנדר זה יותר טוב…
            http://www.scissorsandspice.com/2011/02/spice-in-kitchen-vegan-chocolate-tart.html

          • Admin | Nofar / יול 25 2012 21:04

            גם במעבד מזון הייתי צריכה "להזיז" קצת תערובת מהצדדים ולעבד שוב, כמה פעמים, בגלל שהתערובת דחוסה יחסית.

  4. vegan / יול 22 2012 14:02

    וואו, נראה מעולה!
    אין לי בלנדר משום סוג, יש מצב שאם אני אמעך את הטופו ממש טוב ואערבב בסיר או משה כזה המכון יהיה אפשרי בלי בלנדר?

    • Admin | Nofar / יול 22 2012 14:15

      אני חוששת שלא, הטופו צריך להיטחן לעיסה אחידה, ואני לא רואה איך אפשר לעשות את זה בלי בלנדר כלשהו. לדעתי שווה להשקיע בבלנדר מוט סביר או בלנדר רגיל. הבסיסיים לא עולים הרבה, בסביבות ה-200-300 שקל (יש גם ב-60 שקל בסופר, כמו הבלנדר מוט שלי, אבל הוא מוגבל במה שאפשר לעשות איתו…)
      בלנדר מגדיל משמעותית את מגוון המאכלים שאנחנו יכולים להכין, חבל לוותר על זה.
      שלא לדבר על הפאי שוקולד הזה שרק בשבילו שווה להשיג בלנדר (או לרוץ לאמא ולהשתמש בבלנדר שלה, כמו שאני עשיתי!)

  5. ponetium / יול 22 2012 19:01

    אפשר לעשות בלי הקלתית, ורק כמין מוס שוקולד אישי?

    • Admin | Nofar / יול 22 2012 19:11

      כן, בטח. זה יוצא די מוצק, לא מוס.
      אם רוצים שיצא במרקם של מוס עדיף להשתמש בטופו רך (אבל זה לא מוצר שקל להשיג בכל מקום)

  6. Maya Marom / יול 24 2012 23:52

    אל אלוהים זה נראה טוב!!!!!!!!!1

  7. טלי / יול 25 2012 0:09

    נראה מדהים!גיליתי את הבלוג לאחרונה ואני מרגישה שגיליתי משהו סודי!!באיזה בצק פריך את השתמשת?(בזה של גלעד איילון)?

    • Admin | Nofar / יול 25 2012 0:27

      היי, תודה!
      במקרה הזה התעצלתי והשתמשתי בבצק פריך מוכן, אבל המתכון של גלעד איילון בהחלט מומלץ.

  8. אלה / יול 25 2012 9:38

    נופר, גיליתי עכשיו את הבלוג דרך המלצה של בצק אלים בפייסבוק – אפשר לבקש שתפתחי דף בפייסבוק לבלוג?
    לעת עתה נרשמתי לעדכונים במייל אבל לפייסבוק אני נכנסת אפילו לעיתים יותר קרובות מהמייל…

    • Admin | Nofar / יול 25 2012 13:12

      היי אלה,
      הבלוג עדיין ממש טרי – אני מקווה בהמשך לפתוח גם דף פייסבוק 🙂

  9. יעל / יול 27 2012 11:51

    בבצק הפריך של מעדנות אין ביצים..?

    • Admin | Nofar / יול 27 2012 12:06

      לא, אין, אבל תמיד כדאי לוודא כי לפעמים חברות משנות מוצרים.

  10. שירה / יול 29 2012 18:22

    את מעולה! יצא ממש טעים למרות שאני לא אוהבת טופו בדברים מתוקים, בקושי הרגישו אותו. אפילו אחותי הסופר קרניבורית-איכס-טופו-קינואה-אגוזים אמרה שזה יצא מעולה (רק הקלתית עפ"י המתכון של גלעד יצא ממש מלוח, אבל לא נורא)

    • Admin | Nofar / יול 29 2012 18:35

      איזה יופי, אני שמחה לשמוע!
      אין כמו לגרום לקרניבורים-אמא'לה-יש-לי-חסה-בצלחת להתענג על איזה גוש טופו מבלי לשים לב בכלל 🙂

      ולגבי הקלתית, זה מאוד מוזר כי במתכון של גלעד יש רק קורט מלח כמו בכל בצק. אולי בטעות השתמשת במחמאה מלוחה?

      • שירה / יול 29 2012 18:40

        השתמשתי במרגרינה רגילה בטעם חמאה. במתכון של גלעד יש 2 כפיות מלח…. אולי זה מתאים רק לקיש בטטה-כרובית?

        • Admin | Nofar / יול 29 2012 18:57

          מה פתאום 2 כפיות מלח? על איזה מתכון הסתכלת?
          בפוסט של הקיש בטטה יש קלתית אחרת. כאן באחת תגובות למעלה שמתי לינק לקלתית מתוקה:
          http://giladayalonvegan.vkav.org/recipes.htm#_Toc330142099
          נראה לי שזו היתה הבעיה.. 🙂

          • שירה / יול 29 2012 22:28

            oh man!
            יצאתי סתומה. יתוקן להבא, תודה!

  11. רן ג. / יול 30 2012 20:25

    הכנתי, ויצא מעולה! חבורת לא-טבעונים טרפה את הפאי בשניה. את הקלתית הכנתי כמו במתכון של גלעד אבל עם שמן בוטנים במקום שמן קוקוס ומולסה במקום אגבה (זה מה שהיה בבית), וגם קצת יותר מדי מלח. עדיין, יצא ממש טוב והמליחות בבצק איזנה את המתיקות של השוקולד.

    • Admin | Nofar / יול 30 2012 21:25

      איזה כיף לשמוע! וכל הכבוד על ההשקעה עם הקלתית 🙂

  12. yael / אוג 12 2012 9:33

    תשמעי, זאת עוגה מעולה. קצת חששתי מהכמות של הטופו. אבל יצא נפלא!

  13. הדר / אוג 14 2012 7:37

    נראה מצויין! ברשותך שאלה- המון זמן חשקה נפשי בקיש פטריות טבעוני. את הבצק של מעדנות המלוח אני ארכוש, אבל מה אני יכולה לשים במלית? אני מחפשת משהו קל, אם אפשר בלי טופו (כדי שבעלי לא יירתע מזה). חשבתי על 500 גרם פטריות, קצת בצל, תבלינים, קורנפלור עם מים? יש לך רעיון אולי? תודה!

    • Admin | Nofar / אוג 14 2012 12:24

      לא יצא לי אף פעם להכין קיש פטריות, אבל אני חוששת שבמתכון שתיארת אולי לא יהיה לך מספיק "דבק". אולי כדאי להוסיף תפו"א מגורר או מבושל ומעוך, או קמח תופח+מים, ואחרי האפייה לשים במקרר לכמה שעות להתייצבות. שווה לנסות!

      • הדר / אוג 14 2012 12:35

        צודקת. אולי אני פשוט אנסה את הקיש בטטות וכרובית שפרסמת.
        חולה על הבלוג שלך 🙂

        • Admin | Nofar / אוג 14 2012 12:39

          תודה!
          אני מאד בררנית כשזה מגיע לפשטידות וקישים, לכן אין הרבה כאלה בבלוג, אבל אני מקווה שעם הזמן אמצא או אמציא עוד מתכונים מוצלחים 🙂

          • הדר / אוג 14 2012 13:00

            גם אני….
            האמת, כל פעם שאני חושבת על פשטידה או קיש אני נזכרת במאפים רווי ביצים וחמאה וישר יורד לי החשק.

            חשבתי אולי להוסיף למלית שמנת אלפרו שתחזיק את זה.
            את חושבת שאפשר לעשות את הקיש בטטות שלך בלי הכרובית? ולהוסיף פשוט עוד בטטות?
            סורי שאני מפציצה בשאלות 🙂

          • Admin | Nofar / אוג 14 2012 13:04

            אפשר, אבל זה עלול לצאת קצת יותר דחוס. אולי כדאי להוסיף גם עוד בצל מטוגן. או תפו"א מבושל אחד לפירה. או גם וגם 🙂

  14. מוריה / ספט 1 2012 21:18

    נראה טעים ויפה!
    למה צריך טופו???

    • Admin | Nofar / ספט 1 2012 21:20

      הטופו הוא מה שמחבר את כל הפאי, הוא הבסיס שלו. בלעדיו זה יהיה רק שוקולד נמס 🙂

  15. רונית / ספט 14 2012 16:17

    התנור שלי סיים את חייו 😦
    יש לך אולי רעיונות לבסיס אחר שלא דורש אפיה?

    • Admin | Nofar / ספט 14 2012 16:31

      אפשר לוותר על הבסיס, או שאפשר לרסק עוגיות לוטוס או פתי בר עם אגוזים קצוצים וקצת חלב סויה ומרגרינה או שמן קוקוס ולהדק כבסיס. אפשר להוסיף לזה ממרח תמרים/חרובים אם את אוהבת, במקום מרגרינה.

  16. נעמה / ספט 27 2012 14:16

    היי,
    חשבתי להכין בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ ולא בכלים אישיים. האם הכמות במתכון מספיקה לתבנית בגודל הזה?
    תודה!

    • Admin | Nofar / ספט 27 2012 16:06

      היי נעמה,
      הכמות לא גדולה במיוחד. בתבנית 26 זה יצא לך מאוד שטוח ודק. אני ממליצה על תבנית קטנה, של 20 ס"מ קוטר בערך (אפשר גם מלבנית כמובן).
      גם 22 או 24 יעבוד, אבל כאמור – זה יצא דק.

  17. רוני / ספט 29 2012 20:21

    היי
    הכנתי את העוגה הרגע, יחד עם בצק בסיסי – קמח, שמן, מים, מלח ואבקת אפייה. התערובת יצאה לי כבדה ולא אוורירית ואחידה כמו בתמונה שלך. בהתחלה השתמשתי בבלנדר המקצועי שלי אבל אז הכל נדבק בתחתית הבלנדר ואח"כ ניסיתי לרסק עם ידני. בקיצור, יש קצת חתיכות לבנות של הטופו והמרקם לא משהו.. מקווה שייצא טעים אחרי קירור במקרר…

    • Admin | Nofar / ספט 29 2012 22:00

      היי רוני,
      התערובת אכן יוצאת דחוסה, לא מדובר במוס אלא בפאי שעשוי מטופו ושוקולד. זה אמור לצאת דחוס 🙂 אבל עדיין נימוח בפה ולא מחניק. אם את מעדיפה את זה יותר רך את יכולה להשתמש בטופו משי או טופו רך.
      לגבי החתיכות שנשארו – זה כבר תלוי במעבד המזון או בלנדר שהשתמשת בהם, אולי היה שווה להמשיך לטחון עוד קצת.

      • רוני / אוק 1 2012 3:05

        הי,
        יצא מעולה! כולם היו בשוק! הגשתי את זה יחד עם גלידת בננה עם טחינה וסילאן ויצא ממש טעים. אבל השוס הגדול הוא – שהכנתי גם את השמרים שוקולד שלך (בלי פקאנים) וזה קנה את בעלי לגמרי… הוא שוקל לעבור לטבעונות…:)
        תודה רוני

        • Admin | Nofar / אוק 1 2012 13:30

          וואו, איזה כיף לשמוע!!
          שמחה שהכל הסתדר 🙂
          ותגידי לבעלך שיש עוד מאיפה שזה בא, שיכין את עצמו!

  18. חן / דצמ 29 2012 14:37

    הכנתי אתמול ויצא מעולה!!
    כולם היו בשוק כששמעו שיש בזה טופו!! גאוני!! 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s