מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
שיוווווווווווווווווווו הצילווווווווווווווווו זהו הלך עלי…. איזה יופי !!!!!! נראה מדהים ומקצועני לגמרי !
כמו תמיד…נראה נפלא!!!
יאללה,למה שלא תפתחי מסעדה במרכז,בעצם לא משנה איפה,העיקר שתפתחי! 😉
שאלה-מהי הכמות סוכר שצריך לשים? (אני בעד סוכר!)- 2 כפות?
ולמה שמת ממתיק אגבה? יש לו טעם מיוחד?
תודה רבה!
ותמשיכי לשתף אותנו במתכונים שלך 🙂
תודה! איזה כיף 🙂
הסירופ אגבה לא הכרחי אבל הוא מוסיף טעם, וגם קצת תורם למרקם (ככל ששמים יותר, המרקם קצת יותר רך). לא הכרחי להוסיף בכלל ממתיק, למי שלא אוהב מתוק מדי. אבל אפשר תמיד להוסיף כף-שתיים סוכר. הכי טוב זה לטעום תוך כדי שטוחנים ולראות אם חסר משהו.
אני הוספתי סירופ אגבה בנדיבות כי הקלתית שהשתמשתי בה לא ממותקת בכלל, אבל אם מכינים אותה מתוקה אפשר לשים פחות, או רק קצת, או להשמיט לגמרי. גם סוג השוקולד ואחוז מוצקי הקקאו משפיעים על המתיקות, אז הכי טוב לטעום ולשים כמה שרוצים.
קדימה להכין. וספרי איך יצא!
אין,בטוח אני מכינה את זה לשבת הבאה (האחיינים באים לבקר 🙂 )!!!
וכמובן שאספר איך יצא 🙂
כמה שאלות ברשותך:
1.אני מעדיפה להכין את הבצק הפריך לבד ,אך אחרי חיפוש במחברת מתכונים שלי,
כל הבצק פריך שבעבר הייתי מכינה-הם כוללים ביצים 😦
יש לך מתכון לבצק פריך טבעוני?
2.מה הקוטר של הכלים האישיים החד פעמיים שהשתמשת?
3.האם לפי דעתך ניתן להקפיא את הפאי שוקולד? אחרי ההפשרה טעמו לא נפגם?
(אני גרה לבד עם ההורים,הם לא אוכלים מתוקים בכלל…לכן מעדיפה להכין מתוקים ולחלק למנות וכל פעם שמתחשק לי
להוציא מהמקפיא).
תודה מראש 🙂
הנה מתכון לבצק פריך לפאי של גלעד איילון:
http://giladayalonvegan.vkav.org/recipes.htm#_Toc330142099
הכלים האישיים שאני השתמשתי בהם היו בערך 5-6 ס"מ קוטר. אבל לא חייבים להקפיד על זה, אפשר לעשות בקטנים יותר (ורק לרדד את הבצק יותר דק) או גדולים יותר.
לגבי הקפאה, לא ניסיתי אבל אני נוטה להאמין שלא תהיה עם זה בעיה. מציעה לך להקפיא רק חלק מהכמות ולבדוק.
ספרי אח"כ איך יצא!
מעולה! תודה!
ושאלה אחרונה,האם את מתכוונת לבלנדר שעושים איתו שייקים?
כי צריך נוזלים בשביל להשתמש בבלנדר… וגם לפי התמונה זה נראה שהשתמשת במעבד מזון.
אשמח להבהרה 🙂
אני לא מומחית גדולה באביזרי מטבח, אבל אני לא חושבת שזה משנה במקרה הזה אם נשתמש במעבד מזון או בלנדר. יש נוזלים בתערובת (הרבה שוקולד מומס + קצת חלב סויה, סירופ להמתקה ותמצית וניל). אכן בתמונות השתמשתי במעבד המזון באדיבותה של אמא, אבל אני מאמינה שגם בלנדר רגיל או מוט יעשו את העבודה עם קצת סבלנות. אין בתערובת שום דבר קשה (גם הטופו הרי רך יחסית).
ניסיתי לפני הרבה זמן את המילוי שבמתכון שמצורף בלינק אבל עם בלנדר, זו היתה טעות בגלל שהבלנדר צר למטה וגם עם כל הכמות של השוקולד אין מספיק נוזלים אז אם אתם משתמשים בבלנדר, אולי צריך לעשות את זה בשלבים. אולי עם המוט בלנדר זה יותר טוב…
http://www.scissorsandspice.com/2011/02/spice-in-kitchen-vegan-chocolate-tart.html
גם במעבד מזון הייתי צריכה "להזיז" קצת תערובת מהצדדים ולעבד שוב, כמה פעמים, בגלל שהתערובת דחוסה יחסית.
וואו, נראה מעולה!
אין לי בלנדר משום סוג, יש מצב שאם אני אמעך את הטופו ממש טוב ואערבב בסיר או משה כזה המכון יהיה אפשרי בלי בלנדר?
אני חוששת שלא, הטופו צריך להיטחן לעיסה אחידה, ואני לא רואה איך אפשר לעשות את זה בלי בלנדר כלשהו. לדעתי שווה להשקיע בבלנדר מוט סביר או בלנדר רגיל. הבסיסיים לא עולים הרבה, בסביבות ה-200-300 שקל (יש גם ב-60 שקל בסופר, כמו הבלנדר מוט שלי, אבל הוא מוגבל במה שאפשר לעשות איתו…)
בלנדר מגדיל משמעותית את מגוון המאכלים שאנחנו יכולים להכין, חבל לוותר על זה.
שלא לדבר על הפאי שוקולד הזה שרק בשבילו שווה להשיג בלנדר (או לרוץ לאמא ולהשתמש בבלנדר שלה, כמו שאני עשיתי!)
אפשר לעשות בלי הקלתית, ורק כמין מוס שוקולד אישי?
כן, בטח. זה יוצא די מוצק, לא מוס.
אם רוצים שיצא במרקם של מוס עדיף להשתמש בטופו רך (אבל זה לא מוצר שקל להשיג בכל מקום)
אל אלוהים זה נראה טוב!!!!!!!!!1
נראה מדהים!גיליתי את הבלוג לאחרונה ואני מרגישה שגיליתי משהו סודי!!באיזה בצק פריך את השתמשת?(בזה של גלעד איילון)?
היי, תודה!
במקרה הזה התעצלתי והשתמשתי בבצק פריך מוכן, אבל המתכון של גלעד איילון בהחלט מומלץ.
נופר, גיליתי עכשיו את הבלוג דרך המלצה של בצק אלים בפייסבוק – אפשר לבקש שתפתחי דף בפייסבוק לבלוג?
לעת עתה נרשמתי לעדכונים במייל אבל לפייסבוק אני נכנסת אפילו לעיתים יותר קרובות מהמייל…
היי אלה,
הבלוג עדיין ממש טרי – אני מקווה בהמשך לפתוח גם דף פייסבוק 🙂
בבצק הפריך של מעדנות אין ביצים..?
לא, אין, אבל תמיד כדאי לוודא כי לפעמים חברות משנות מוצרים.
את מעולה! יצא ממש טעים למרות שאני לא אוהבת טופו בדברים מתוקים, בקושי הרגישו אותו. אפילו אחותי הסופר קרניבורית-איכס-טופו-קינואה-אגוזים אמרה שזה יצא מעולה (רק הקלתית עפ"י המתכון של גלעד יצא ממש מלוח, אבל לא נורא)
איזה יופי, אני שמחה לשמוע!
אין כמו לגרום לקרניבורים-אמא'לה-יש-לי-חסה-בצלחת להתענג על איזה גוש טופו מבלי לשים לב בכלל 🙂
ולגבי הקלתית, זה מאוד מוזר כי במתכון של גלעד יש רק קורט מלח כמו בכל בצק. אולי בטעות השתמשת במחמאה מלוחה?
השתמשתי במרגרינה רגילה בטעם חמאה. במתכון של גלעד יש 2 כפיות מלח…. אולי זה מתאים רק לקיש בטטה-כרובית?
מה פתאום 2 כפיות מלח? על איזה מתכון הסתכלת?
בפוסט של הקיש בטטה יש קלתית אחרת. כאן באחת תגובות למעלה שמתי לינק לקלתית מתוקה:
http://giladayalonvegan.vkav.org/recipes.htm#_Toc330142099
נראה לי שזו היתה הבעיה.. 🙂
oh man!
יצאתי סתומה. יתוקן להבא, תודה!
הכנתי, ויצא מעולה! חבורת לא-טבעונים טרפה את הפאי בשניה. את הקלתית הכנתי כמו במתכון של גלעד אבל עם שמן בוטנים במקום שמן קוקוס ומולסה במקום אגבה (זה מה שהיה בבית), וגם קצת יותר מדי מלח. עדיין, יצא ממש טוב והמליחות בבצק איזנה את המתיקות של השוקולד.
איזה כיף לשמוע! וכל הכבוד על ההשקעה עם הקלתית 🙂
תשמעי, זאת עוגה מעולה. קצת חששתי מהכמות של הטופו. אבל יצא נפלא!
נראה מצויין! ברשותך שאלה- המון זמן חשקה נפשי בקיש פטריות טבעוני. את הבצק של מעדנות המלוח אני ארכוש, אבל מה אני יכולה לשים במלית? אני מחפשת משהו קל, אם אפשר בלי טופו (כדי שבעלי לא יירתע מזה). חשבתי על 500 גרם פטריות, קצת בצל, תבלינים, קורנפלור עם מים? יש לך רעיון אולי? תודה!
לא יצא לי אף פעם להכין קיש פטריות, אבל אני חוששת שבמתכון שתיארת אולי לא יהיה לך מספיק "דבק". אולי כדאי להוסיף תפו"א מגורר או מבושל ומעוך, או קמח תופח+מים, ואחרי האפייה לשים במקרר לכמה שעות להתייצבות. שווה לנסות!
צודקת. אולי אני פשוט אנסה את הקיש בטטות וכרובית שפרסמת.
חולה על הבלוג שלך 🙂
תודה!
אני מאד בררנית כשזה מגיע לפשטידות וקישים, לכן אין הרבה כאלה בבלוג, אבל אני מקווה שעם הזמן אמצא או אמציא עוד מתכונים מוצלחים 🙂
גם אני….
האמת, כל פעם שאני חושבת על פשטידה או קיש אני נזכרת במאפים רווי ביצים וחמאה וישר יורד לי החשק.
חשבתי אולי להוסיף למלית שמנת אלפרו שתחזיק את זה.
את חושבת שאפשר לעשות את הקיש בטטות שלך בלי הכרובית? ולהוסיף פשוט עוד בטטות?
סורי שאני מפציצה בשאלות 🙂
אפשר, אבל זה עלול לצאת קצת יותר דחוס. אולי כדאי להוסיף גם עוד בצל מטוגן. או תפו"א מבושל אחד לפירה. או גם וגם 🙂
נראה טעים ויפה!
למה צריך טופו???
הטופו הוא מה שמחבר את כל הפאי, הוא הבסיס שלו. בלעדיו זה יהיה רק שוקולד נמס 🙂
התנור שלי סיים את חייו 😦
יש לך אולי רעיונות לבסיס אחר שלא דורש אפיה?
אפשר לוותר על הבסיס, או שאפשר לרסק עוגיות לוטוס או פתי בר עם אגוזים קצוצים וקצת חלב סויה ומרגרינה או שמן קוקוס ולהדק כבסיס. אפשר להוסיף לזה ממרח תמרים/חרובים אם את אוהבת, במקום מרגרינה.
היי,
חשבתי להכין בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ ולא בכלים אישיים. האם הכמות במתכון מספיקה לתבנית בגודל הזה?
תודה!
היי נעמה,
הכמות לא גדולה במיוחד. בתבנית 26 זה יצא לך מאוד שטוח ודק. אני ממליצה על תבנית קטנה, של 20 ס"מ קוטר בערך (אפשר גם מלבנית כמובן).
גם 22 או 24 יעבוד, אבל כאמור – זה יצא דק.
היי
הכנתי את העוגה הרגע, יחד עם בצק בסיסי – קמח, שמן, מים, מלח ואבקת אפייה. התערובת יצאה לי כבדה ולא אוורירית ואחידה כמו בתמונה שלך. בהתחלה השתמשתי בבלנדר המקצועי שלי אבל אז הכל נדבק בתחתית הבלנדר ואח"כ ניסיתי לרסק עם ידני. בקיצור, יש קצת חתיכות לבנות של הטופו והמרקם לא משהו.. מקווה שייצא טעים אחרי קירור במקרר…
היי רוני,
התערובת אכן יוצאת דחוסה, לא מדובר במוס אלא בפאי שעשוי מטופו ושוקולד. זה אמור לצאת דחוס 🙂 אבל עדיין נימוח בפה ולא מחניק. אם את מעדיפה את זה יותר רך את יכולה להשתמש בטופו משי או טופו רך.
לגבי החתיכות שנשארו – זה כבר תלוי במעבד המזון או בלנדר שהשתמשת בהם, אולי היה שווה להמשיך לטחון עוד קצת.
הי,
יצא מעולה! כולם היו בשוק! הגשתי את זה יחד עם גלידת בננה עם טחינה וסילאן ויצא ממש טעים. אבל השוס הגדול הוא – שהכנתי גם את השמרים שוקולד שלך (בלי פקאנים) וזה קנה את בעלי לגמרי… הוא שוקל לעבור לטבעונות…:)
תודה רוני
וואו, איזה כיף לשמוע!!
שמחה שהכל הסתדר 🙂
ותגידי לבעלך שיש עוד מאיפה שזה בא, שיכין את עצמו!
הכנתי אתמול ויצא מעולה!!
כולם היו בשוק כששמעו שיש בזה טופו!! גאוני!! 🙂
איזה כיף לשמוע 🙂