אם יש לך טופו אפשר לטחון אותו עם קצת מים וליצור גבינה כזו לבד.
אם גם את זה אין, האלטרנטיבה היא לחפש מתכון לבצק אחר ללא גבינה וליישם עליו את אותו רעיון של זית או ירק כלשהו עטוף בבצק.
היי!
אני צופה פה מידי פעם במתכונים (בעיקר כאלו שאת מעלה לפייסבוק ואני נתקלת בהם). יש לך מתכונים מגניבים!
קראתי את התגובות פה, ואני חייבת להסכים איתך- טופוטי לא טעים. אבל יצא לי להכין איתו לפני 4 שנים גביניות ויצא מעולה! אף אחד לא האמין שזה פרווה!!
אבל הטופוטי מאוד שמנה. האם באמת צריך 3/4 כוס שמן או שאולי אפשר להפחית את הכמות? או שאולי להפחית אבל להחליף במעט מים?
וכמובן- השאלה המתבקשת- כמה זמן זה מחזיק? וכמה כדורונים יוצרים?
היי ענת, תודה!
אפשר בקלות להפחית לחצי כוס שמן או אפילו פחות. הבצק יוצא מאוד שמנוני, יותר מדי אפילו.
גם את הטופוטי אפשר להחליף בטופו טחון עם מים, אבל אני מרגישה הבדל משמעותי בטעם, ולא אוהבת את הטעם של הטופו הנא, לכן מעדיפה להוציא עוד כמה שקלים וקלוריות בשביל תוצאה טובה יותר 🙂
אני לא יודעת כמה זמן זה מחזיק כי אצלי זה החזיק בדיוק יומיים (למעט קופסה קטנה שהקפאתי). אבל אני נוטה להאמין שזה מחזיק הרבה זמן במקרר. אני מעדיפה להחזיק את העודפים במקפיא ולהפשיר כל פעם 2-3 או כמה שמתחשק לאכול. אחרי חימום במיקרו הן כבר לא פריכות, אבל עדיין מאוד טעימות.
ומספר הכדורונים – אני מעריכה שבין 30 ל-40, תלוי בגודל שלהם.
הכנו את הלחמניות אתמול והן יצאו מעולות! (הכנו- החבר הכין. אני באתי בסוף לגלגל כדורים)
במקום טופוטי או טופו השתמשנו ב"גבינת קשיו": קשיו שהושרה לילה במים ונטחן עם קצת מים לקבלת מרקם גבינתי.
מתכננים לנסות גם עם "גבינות" מאגוזים יותר מקומיים כמו שקדים, אגוזי מלך או זרעי חמניה.
מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
אליפות!!!! בדיוק בזמן!!!!
חשבתי שאת לא אוהבת טופוטי. ניסית עם טופו מרוסק עם מים? ומי צילם לך את שתי הידיים?
הטופוטי לא טעימה לי ככה סתם על לחם, אבל בתוך הבצק או בבלינצ'ס עם המון סוכר – היא דווקא אחלה… :p
לא ניסיתי לרסק טופו כי הבלנדר מוט שלי לא טוחן אותו מספיק דק לטעמי, אבל מי שיש לו אפשרות זה בטח עדיף בגלל המחיר.
והחבר נרתם למשימה וצילם את הכנת הכדורים, הוא מאוד גאה בעצמו (ובצדק!) 🙂
אני מתה על טופוטי בכל צורה ואופן ..וכל הכבוד על הצילומים, הם לטעמי גם כן .
עשית לי את ההבדל בארוחה הערב, תודה חברה! 🙂
אליפות זו לא מילה!!!! תודה!!!!!!
ואם ממש ממש בא לי כזה ברגע זה ממש, אבל אין גבינת טופו בבית? יש רעיונות?
אם יש לך טופו אפשר לטחון אותו עם קצת מים וליצור גבינה כזו לבד.
אם גם את זה אין, האלטרנטיבה היא לחפש מתכון לבצק אחר ללא גבינה וליישם עליו את אותו רעיון של זית או ירק כלשהו עטוף בבצק.
יש טופו. אנסה. תודה!
הכנתי משופץ… יצא מעולהה
מתכון מעולה, חייבת לנסות!
היי!
אני צופה פה מידי פעם במתכונים (בעיקר כאלו שאת מעלה לפייסבוק ואני נתקלת בהם). יש לך מתכונים מגניבים!
קראתי את התגובות פה, ואני חייבת להסכים איתך- טופוטי לא טעים. אבל יצא לי להכין איתו לפני 4 שנים גביניות ויצא מעולה! אף אחד לא האמין שזה פרווה!!
אבל הטופוטי מאוד שמנה. האם באמת צריך 3/4 כוס שמן או שאולי אפשר להפחית את הכמות? או שאולי להפחית אבל להחליף במעט מים?
וכמובן- השאלה המתבקשת- כמה זמן זה מחזיק? וכמה כדורונים יוצרים?
היי ענת, תודה!
אפשר בקלות להפחית לחצי כוס שמן או אפילו פחות. הבצק יוצא מאוד שמנוני, יותר מדי אפילו.
גם את הטופוטי אפשר להחליף בטופו טחון עם מים, אבל אני מרגישה הבדל משמעותי בטעם, ולא אוהבת את הטעם של הטופו הנא, לכן מעדיפה להוציא עוד כמה שקלים וקלוריות בשביל תוצאה טובה יותר 🙂
אני לא יודעת כמה זמן זה מחזיק כי אצלי זה החזיק בדיוק יומיים (למעט קופסה קטנה שהקפאתי). אבל אני נוטה להאמין שזה מחזיק הרבה זמן במקרר. אני מעדיפה להחזיק את העודפים במקפיא ולהפשיר כל פעם 2-3 או כמה שמתחשק לאכול. אחרי חימום במיקרו הן כבר לא פריכות, אבל עדיין מאוד טעימות.
ומספר הכדורונים – אני מעריכה שבין 30 ל-40, תלוי בגודל שלהם.
וואו, נראה מעולה! ינוסה בקרוב.
(קצת מצחיק אותי לקרוא באותו משפט "לחמניות גבינה" ו"טבעוני" אבל אני מבינה את הכוונה ואת המטרה 🙂 )
הכנו את הלחמניות אתמול והן יצאו מעולות! (הכנו- החבר הכין. אני באתי בסוף לגלגל כדורים)
במקום טופוטי או טופו השתמשנו ב"גבינת קשיו": קשיו שהושרה לילה במים ונטחן עם קצת מים לקבלת מרקם גבינתי.
מתכננים לנסות גם עם "גבינות" מאגוזים יותר מקומיים כמו שקדים, אגוזי מלך או זרעי חמניה.
נשמע מעניין!
הבצק לא יצא לך פירורי מדי אחרי האפייה?
הכנתי היום ויצא מעולה! ( כמו כל שאר הדברים מהבלוג שלך (: )
זה בהחלט נכנס לרשימת המועדפים…
הלחמניות האלה באמת ממכרות.. .
שמחה שיצא טעים! 🙂