מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
וואוו…..מדהים!!! תתכונני להכין את זה לשבת…….:-)
נראה מצוין!
מריירת מול המסך… אוח. איזה יופי .
נראה מעולה, מחכה לראות איך יצא אחרי האפיה הסופית, אעדכן בהמשך, רק בקשר לכמויות- כוס בורגול יכולה להספיק ל-3 דלוריות קטנות ואישיות.
את צודקת, אני השתמשתי בדלורית די גדולה, וכמו שכתבתי נשאר לי עודף מהמילוי (אמנם זה היה מכוון)
תמיד אפשר להכין פחות כך שיתאים לגודל ומספר הדלוריות (או כל ירק אחר שרוצים למלא לצורך העניין)
יצא מעולה, תודה רבה
שוס – אפשר לרוקן את הדלוריות עם כפית פריזיאן, זה הולך בשניות ולא מסוכן מבחינת תוקפנות הדלורית הקשה. אז זה אחלה טיפ שאני תורמת פה. תודה על המתכון הנפלא. מכינים פה עכשיו .
הכנו את זה עם קוסקוס במקום בורגול ויצא מושלם גם כן, אז שתדעו. עם קוסקוס מהיר הכנה, אפשרות. תענוגגגגגגג
נראה טוב!
אפפעם לא התעסקתי עם דלורית – היא ממש קשה, כמו תפוח אדמה? או שלרוקן אותה זה לא כזה נוראי כמו שזה נשמע?
ולגבי העדשים – כמה מבושלים הם צריכים להיות? רק להשרות, או שלבשל בסיר עם מים לאיזה שעה (או אולי יותר…)?
תודה רבה!
היא יותר קשה מתפוח אדמה לדעתי, ויותר מסורבלת לחיתוך בגלל הצורה שלה. זה לא צריך להרתיע אותך מלאכול אותה כי הטעם שווה את זה 🙂 רק להיות זהירה.
את העדשים צריך לבשל עד שהם רכים ומוכנים לאכילה, אבל לא הופכים לעיסה. הכי טוב פשוט לשים בסיר על האש עם כמות גדולה של מים ולטעום מדי פעם לראות אם זה מוכן. כשמוכן לסנן ולהניח בצד. זה אמור לקחת בערך חצי שעה, תלוי אם את משתמשת בעדשים השחורות הרגילות או בקטנות יותר כמו שאני השתמשתי (להן לוקח קצת יותר זמן מלרגילות משום מה)
אני אוהבת להכין כמות גדולה של עדשים כאלו ולהקפיא במנות קטנות, ככה אני לא צריכה להתחיל לבשל אותן כל פעם שבא לי להוסיף חופן לתבשיל/סלט.
הבנתי אותך.
תודה רבה 🙂
נראה מצוין ומעורר תיאבון כרגיל 🙂 לכמה חצאי דלורית מספיק המילוי בכמויות שרשמת? תודה 🙂
תודה 🙂
זה יספיק ל-2-3 דלוריות בערך
כמי שגר במושב אמירים, וגם עוסק בבישול צמחוני – טבעוני, אני מסכים לגמרי שהטבעונות כמו הצמחונות היא עולם קולינארי מרתק וססגוני. אפשר לעשות את המרשם הזה עם קישואים גדולים במקום דלוריות ולהוסיף 2 עגבניות טריות מגוררות, וגם מעט צנוברים קלויים. דבר זה יהפוך את המנה כולה לעסיסית יותר. גם באפיה שלב ב', ניתן לאפות כאשר הקישואים שורים ברוטב עגבניות ביתי.(אשמח להעביר את המתכון המלא אם יש מי שמעונין)
יש בבלוג גם מתכון לירקות ממולאים ברוטב עגבניות, אמנם המילוי שונה – אורז ושבבי סויה (טחון מהצומח), והבישול על הגז ולא בתנור. כמובן שאפשר גם לעשות שילובים בין המתכונים או להשתמש באיזה ירקות שאוהבים, זה עובד עם כל ירק שניתן למלא.
המתכון השני:
הצנוברים אכן מוסיפים, רק חבל שהם כ"כ יקרים 😦
לצנוברים יצא שלא בצדק שם של מצרך יקר. האמת היא, שהם לא כ"כ יקרים, אפשר להשיג ב-120 ש"ח לק"ג, פחות ממחיר של גבינת עיזים טובה. מאידך, הם עשירים בטעם ובערכים תזותיים חשובים, ולכן לא צריך להשתמש בכמות גדולה בכדי להעשיר כמעט כל מנה צמחונית-טבעונית.
לשמואל, תשלח בבקשה מתכון מלא.
תודה רבה, זה מאוד טעים.
אני מבשלת עכשיו את העדשים השחורות והמים נצבעו בשחור. העדשים נראות יותר ירוק מאשר שחור. האם זה נורמלי?
כן, כנראה קנית את הירוקות ולא השחורות. זה גם בסדר 🙂
אפשר לשטוף את העדשים בסוף הבישול, שלא יישאר צבע, אם את רוצה.
מוזר! שחורות שהן ירוקות.מסתבר שיש זן כזה(נקרא Mt Byron black lentils ואלה שלא מורידות צבע נקראות Black Beluga Lentils).ומסתבר שזה העדשים השחורות של "תבואות"(אורגני). בכל אופן, יצא נפלא!! מאוד טעים ואני בטוחה שגם יהיה מהיר יותר פעם הבאה כי כבר מכירים את המתכון. מה שאומר שנכנס למועדפים. תודה תודה 🙂
מעניין, טוב לדעת. אני בדר"כ משתמשת בשחורות הקטנטנות והן משאירות המון צבע שחור במים..
העיקר שיצא טעים בסוף 🙂