מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
אהההה זה נראה טוב!
איזו הקלה, עוגה טבעונית ללא קשיו :)))
המתכונים כאן מעוררים השראה ומצויינים, אבל יש להזהר מלהפוך לטבעוני ג'אנק… אם הפסקנו לאכול חמאה ועברנו למרגרינה/שמנת צמחית/פתי בר מהונדס גנטית מקמח לבן ועוד, אז עשינו רק חצי עבודה. אפשר לחגוג על המטבח הטבעוני ולתת לגוף לחגוג עם אוכל בריא, מזין, עשיר ומצויין. העוגה הזו אולי טעימה, אך היא לא מתקבלת בברכה בגוף שלנו. יש שפע עצום של חומרי גלם משובחים וטובים לעבוד אתם. החליפו את המרגרינה בשמן קוקוס כתית מעולה בכבישה קרה ותרוויחו חומצות שומן משובחות בעלות אינספור סגולות מרפא. החליפו פחממות ריקות בפחממות מלאות (יש פתי בר אורגני מחיטה מלאה מצויין) ותרוויחו סיבים תזונתיים שתורמים לעיכול. החליפו שמנת צמחית (שומני טראנס רווים- כמו מרגרינה- זה ממש כמו לאכול פולימריים סינטטים או במילה אחרת פלסטיק) בחמאת קקאו, אגוזי קשיו, שקדים ועוד… ותרוויחו אינסופ יתרונות תזונתיים. הבטן תצחק, הגוף יודה לכם ואתם תרוויחו אוכל טעים ובריא.
הבריאות חשובה לכולנו, אבל חשוב לעשות הפרדה בין בריאות לבין טבעונות. בחירה בתזונה טבעונית לא קשורה בהכרח לבריאות, טבעונות היא המנעות ממוצרים מן החי. בין אם מסיבות בריאותיות, מוסריות או אקולוגיות.
הבלוג מציע מגוון של מתכונים, החל מבריאים ומזינים ועד לכאלה שהם בעיקר טעימים. אני באופן אישי לא רואה סיבה להמנע מדברים טעימים רק בגלל שאני טבעונית, ויש הרבה אנשים כמוני, שגם הם מחפשים מתכונים כאלו.
אני אוכלת בעיקר אוכל בריא, מזין ומגוון, אבל לא רואה שום סיבה להמנע מהתענוג של עוגת קרם עם ביסקוויטים ושוקולד, גם אם יש 20 גרם של מרגרינה בעוגה. בשבילי ובשביל אנשים כמוני יש מתכונים כאלו.
מי שהבריאות חשובה לו יותר מהכל ומעדיף להמנע מכל המוצרים הלא בריאים מוזמן להתמקד במתכונים הבריאים יותר, או להחליף מצרכים מתוך המתכונים האחרים בכאלה שהוא מעדיף.
לפי שאר המתכונים בבלוג יש לי הרגשה שמי שמושך מתכונים מהבלוג הזה רחוק מלהקרא צורך ג'אנק. (ונזכיר שכולנו בטבעונות קודם כל מטעמי מוסר מן הסתם, וזה החשוב פה מכל , ואז הבריאות, אבל עכשיו נענה לענין הבריאות)
בכל מקרה, צריכת שומנים רווים בכמות רבה , גם אם מקורם בקשיו ובקוקוס ובחמאת קקאו – לא מומלצת במיוחד, וכדאי להפעיל בקרה בריאה וצריכת תזונה מודעת ולא משנה מאיזה כיוון באים לזה . נכון שבמקרה של מרגרינה זה אפילו יותר, אבל אסור להטעות ולחשוב שאם אוכלים טונות של קשיו או טונות של שמן קוקוס הכל בסדר. הכל במידה ואז זה אחלה. (נזכרתי פתאום בסבא שלי ז"ל, שצרך מרגרינות כל חייו..כי כך נהגו בדורו, וברוך השם לא ראה רופא עד שנתו האחרונה בגיל 94… )
אני חייבת לציין פה במאמר מוסגר, שבלוג כל כך מוצלח בנושא אוכל טבעוני מזמן כבר לא פגשתי . ואני ממש שמחה שהיא הביאה את המתכון הזה, זה היה חסר לי כמו אוויר לנשימה, בשבילנו ובשביל הילדים שלנו.
ובכלל, הבלוג הזה , נדמה לי שעד עכשיו הכנו ממנו כבר 80 אחוז מהמתכונים, אחד אחד מעולים ומוצלחים וטעימים (וכן, מה לעשות, ממכרים ).
אוח, איזה מתכון אדיר, היה חסר לי כמו אוויר לנשימה! יש מצרכים בבית ואכין בשבוע הקרוב. הצלת אותי לגמרי !!!!! נראה פצצה. סוף סוף עוגת ביסקוויטים נורמלית טבעונית , תודה!
1. נראה פצצה.
2. 20 גרם מרגרינה = קצת פחות מחצי של רבע חבילה (אבל מי סופר).
3. אפשר להשמיט לחלוטין את המרגרינה – השוקולד יקשה את הציפוי וגם יתרום לשומן.
צודק, טעות, מיד אתקן.
תודה!
שיהיה ברור בבקשה, הבלוג הזה אכן גאוני. אני מאוד אוהבת ומעריכה אותו וגם שלחתי לינק לכל החברים שלי. אצלי הטבעונות החלה מתוך טעמי מוסר ואהבת חיות…אבל עדיין, נראה לי שיש פספוס מסויים אם לא מנצלים גם את היתרונות הבריאותיים המובהקים שבטבעונות. וכן, נועה לתגובתך, לאכול כמויות רבות של כל דבר זה לא בריא… אבל על אף ששמן הקוקוס הוא שומן רווי, עדיין יש לו יתרונות בריאותיים מדהימים וכל יום מגלים עוד ועוד. דבר שלעולם לא נוכל לומר על מרגרינה או שמנת צמחית. שני האחרונים כל כך זרים לגוף שלנו (אין בטבע שומנים שהוספו להם מימנים באופן מלאכותי) שהגוף אפילו לא יודע איך לעכל אותם. סתם נקודה למחשבה, שלרגע אינה מהווה ביקורת על האתר הנפלא הזה.
טבעונֵי-ג'אנק זו נישה תזונתית הנובעת מבחירה, ככל בחירה תזונתית אחרת.
היא לא סותרת טבעונות-בריאות מהפַּן הטבעוני, מאחר שטבעונות אין משמעה בהכרח "בריאות", אלא אי צריכת מוצרים מהחי ותו לא.
לא חלה חובה על אף אדם שהפסיק לצרוך מוצרים מהחי מסיבות מוסריות, להתחיל להקפיד על תזונה בריאה,
כך שאין ממה "להזהר" ואין שום "פספוס" כשאדם בוחר ביודעין לצרוך מוצרים מזיקים ברמה כזו או אחרת.
איש הישר בעיניו יעשה, כל עוד אינו פוגע באחרים.
אני מסכימה, ורק מוסיפה שהשימוש במילה "מזיקים" הוא תלוי בכמות שבה צורכים את המוצרים, ואני באמת חושבת ש-20 גרם מרגרינה על פני עוגה שלמה שמכינים פעם ב- זה לא שימוש שנחשב "מזיק". למי שחי על אוכל כזה, זה בהחלט יכול להזיק.
על שום כך – "ברמה כזו או אחרת" 🙂
coyote- את מציגה את הברור מאליו. אף אחד לא דיבר על "חובה" כזו או אחרת אז אנא להפסיק עם ההתגוננות. מוזמנים לקחת את המידע שכתבתי וליישם אותו או פשוט לשכוח ממנו. מנסיון של יותר מ-30 שנות אוכל ממקור צמחי אני אומרת שיש תחליפים בריאים להכל, והם גם כמעט תמיד טעימים יותר. מכאן ואילך איש הישר בעיניו יעשה.
תשמעי שיחקת אותה. אני חייבת להזמין עכשיו חברים כדי שיהיה תירוץ להכין את העוגה…
היי, בלוג נחמד מאוד, אך אין לו כל קשר לטבעונות.
טבעונים לא אוכלים מוצרי חלב וביצים…
את יכולה לשנות את זה לצמחונים בלבד…
בהצלחה
תודה, אבל את מוזמנת לקרוא שוב את המתכונים בבלוג ולהסביר לי איפה את רואה מוצרי חלב או ביצים. כי בפעם האחרונה שבדקתי, הבלוג היה טבעוני ב-200%. 🙂
למה שהיא תשנה את מהות הבלוג, ענבל?? לא הבנתי . מאוד חבל שאת קופצת להגיב בלי לבדוק את המהות האמיתית של הבלוג. הבלוג הזה לא מכיל אפילו קצה של מוצרים מן החי באשר הם, לא חלב, לא ביצים , לא דבש. זה הופך אותו לטבעוני לגמרי. בהצלחה ביסודיות הבדיקה.
אחלה בלוג שבעולם, אגב. נראה לי שהטוב ביותר בתחומו. (התחום הטבעוני למהדרין).
ניסיתי ואף הבאתי לעבודה – כמה אנשים מאוד הופתעו לגלות שקרם הווניל טבעוני לחלוטין. עזרת לי לשכנע אנשים שגם אוכל טבעוני יכול להיות טעים – כל הכבוד!
איזה כיף לשמוע!
אנשים תמיד מופתעים כשאוכל טבעוני טעים להם, כאילו שהציפייה הבסיסית היא שאם זה טבעוני זה אוטומטית לא טעים. תמיד כיף להפריך את הדעות הקדומות האלה 🙂
אפשר להשתמש בשמן קוקוס עבור ציפוי השוקולד במקום מרגרינה/מחמאה?
כן, בטח.
אפשר גם להשמיט את המרגרינה בלי להחליף אותה בשום דבר, זה לא נורא.
מצויין! 🙂
החלפתי בשמן קוקוס ואין בעיה 🙂 עבד מצוין .
בלוג נפלא!! תודה על הרעיונות והעדכון הבלתי פוסק. את בהחלט עוזרת לי להפתיע אנשים במנות טבעוניות מדהימות, ודואגת שיהיה מגוון של אוכל בבית! ישר כוח!
כיף לשמוע, תודה!! 🙂
רציתי לחזור ולדווח כי העוגה יצאה נפלא! כ"כ פשוטה להכנה, טעימה ומושלמת לקיץ.
הכנתי!! איפה שומרים את העוגה? במקרר? או במקפיא?
מזל טוב!
אפשר לשמור במקרר או במקפיא. אם את שמה במקפיא המילוי יקפא ויהפוך למעין גלידה. רק צריך לתת לו להפשיר איזה שעה במקרר או קצת בטמפ' החדר לפני ההגשה כדי שלא יהיה קפוא מדי.
העוגה נראית מעולה!
חשבתי להכין אותה לחג…
אם אכין אותה היום ניתן לשמור אותה בהקפאה עד החג ובכלל,נכון?!
תודה על המתכונים הטעימים האלו!
את ממש מוכשרת!
תודה רבה!
אני מאמינה שאין בעיה להקפיא את העוגה, למרות שהיא נשמרת יופי גם כמה ימים במקרר.
תודה! הכנתי אותה…בא לי לאכול אותה,אך מתאפקת עד החג 🙂
שנה טובה!
בהצלחה להתאפק..
שנה טובה! 🙂
הבלוג הזה אדיר!
אפשר להחליף במתכונים שלך את חלב הסויה בחלב אורז/שקדים?
אשמח לשמוע 🙂
כן, בטח שאפשר
ותודה לך! 🙂
הילה שגב, אני מאוד מסיכמה איתך וטוב שאת נותנת אלטרטיבה נוספת לכאלה שרוצים גם לאכול בריא ולא רק צימחוני/טבעוני. כל אחד שיעשה מה שנכון לו. וזה בסדר גמור ואפילו מבורך התוספת של התגובה שלך לאופציות הבריאותיות 🙂
היי!
הכנתי את העוגה, אבל נראה לי שמשהו התפספס בהכנת הקרם. ייתכן שלא הבנתי משהו – האם צריך להכין את הפודינג וניל לפני שמוסיפים אותו לשמנת הצמחית, או שפשוט מוסיפים את האבקה לשמנת?
חס וחלילה להכין 🙂
האבקה שמגיעה באריזה שכתוב עליה "אינסטנט פודינג וניל" ויש ציור של עוגת גבינה על האריזה.
את האבקה שופכים לקערה ביחד עם השמנת הצמחית וחלב סויה, ומקציפים הכל ביחד עד שזה מתייצב.
המממם. אני גרה בחו"ל והאבקה שקניתי אולי עובדת אחרת (אני לא הכנתי את הפודינג, אלא אכן הוספתי רק את האבקה). או שמה השמנת הצמחית שונה? בכל מקרה, למרות שהקצפתי אותה במשך 15-20 דקות, היא לא התייצבה, ונותר לתערובת טעם 'אבקתי', שנשאר גם אחרי ההקפאה. אולי אני יכולה להחליף את אבקת הפודינג במשהו אחר? את משתמשת בה בתור מייצב, כמו ג'לטין? אולי במקרה הזה אני יכולה להשתמש באגר-אגר, או משהו כזה. ואז להוסיף אולי סוכר וניל. מה את חושבת? כי המתכון נראה לי מדליק, אבל הטעם האבקתי פוגם בתוצר הסופי.
כנראה שקנית פודינג אמיתי, שאותו כן צריך לבשל. תנסי לחפש משהו שנקרא אינסטנט פודינג, בדגש על אינסטנט. אני לא יודעת איפה בדיוק בחו"ל את גרה אבל ברוב המקומות יש להשיג את זה…
אכן. פעם באה אוודה שזה האינסטנט. תודה!