אנסה. מעדיפה מיונז קל עם פחות שמן ולא ממש עלה בידי. אולי עם חלב סויה לבישול של אלפרו? . בעבר ניסיתי עם מעט גואר גאם (שמשמש לעיבוי גם בתעשייה וגם כמשפר אפיה לרגישים לגלוטן) אבל לא תמיד הצלחתי להגיע למינון אופטימלי בלי טעם לוואי.
השמן הוא בעצם הבסיס של המיונז והוא שיוצר את המרקם. בלעדיו זה לא יהיה מיונז אלא ממרח קצת שונה. מוזמנת לנסות ואם תגיעי למתכון מוצלח עם פחות קלוריות את מוזמנת לחזור לשתף 🙂
תודה!
כן, שמים את הכל ביחד, רק את המיץ לימון מוסיפים בהמשך.
אין לי מושג בנוגע לחלב אורז, אני לא מכירה אותו כ"כ אז אני לא יודעת לצפות אם ואיך הוא ישתלב במתכון.
רגע, ככה סתם את מערבלת? בלי טפטוף איטי וזהיר שמאפשר את יצירת האמולסיה (תחליב)? הרי ההוספה האיטית אמורה להיות נשמת אפו של כל מיונז. כך לפחות למדנו על בשרנו בפעמים שהערבוב לא הצליח.
אני לא יודעת, מעולם לא למדתי על תחליבים 🙂
אני רק יכולה לשער שאופן ההכנה קשור לעובדה שמיונז במקור מכינים מביצים, וכאן יש לנו רק שמן וחלב סויה.
הכנתי את המיונז הזה כבר מלא פעמים ועוד לא קרה שהוא אכזב אותי! מוזמנת לנסות 🙂
אני לא הייתי ממליצה להקפיא אותו, למרות שלא ניסיתי, את מוזמנת לנסות בכמות קטנה ולבדוק אם זה עובד. לדעתי זה לא יפשיר בחינניות, אבל לכי תדעי 🙂
בכל מקרה אם הכמות גדולה מדי בשבילך את יכולה להכין רק חצי – 3/4 כוס שמן וקצת פחות מחצי כוס חלב, ותבלינים בהתאם.
נראה לי מדהים ביותר!
וגם הרבה יותר בריא ממיונז רגיל
את זה אני חייבת לנסות ולראות איך יוצא
פה אצל המשפחה שלי גומרים 1 קופסא של ליטר מיונז בשבוע בערך (נורא לא בריא)
שמן קנולה דווקא לא מזיק כשלא מחממים אותו לטמפרטורות גבוהות, והערך התזונתי שלו נשמר. זה אמנם משמין, אבל לא שמן מנועים בכלל…
לא ניסיתי אף פעם לעבוד עם שמן סויה אז קשה לי לדעת. מוזמן לנסות ולבדוק!
LOL, באמת גדול ה"חד-קרן מאולף"
המיונז יעבוד עם כל שמן נוזלי, כולל שמן סויה או זית. הרעיון הוא להמנע מטעם לוואי. קנולה הוא שמן יחסית בריא. חריע משום מה נתן לי את התוצאות הטובות ביותר (הוא כאילו יותר "שמן") אבל מאז נופר ואחרים, ניסיתי עם קנולה שוב וזה אכן ממש ממש מוצלח גם כך. אז במקום לשלם 50 ש"ח לחצי ליטר שמן חריע, אפשר להשתמש בכיף בשמן קנולה או סויה.
לגבי השמן קנולה – לא רק שהוא לא מזיק, אלא- אם משתמשים בשמן קנולה מכבישה קרה הוא השמן המועיל ביותר שקיים, יותר משמן זית, תכולת אומגות נפלאה. לידיעה. אחד המקורות האדירים לאומגות הטובות , אפילו יותר מזרעי פשתן וצ'יה (אלה היו שישים שניות בשבחי שמן קנולה מכבישה קרה, אמור לעלות כשלושים שח לבקבוק לא קטן. בריא. )
ומה עם כל נושא ה- gmo? הרי השמן הזה לא היה מתאים למאכל לפני שעשו שינויים גנטיים בצמח שממנו מפיקים.. ויש מדינות באירופה שאף אוסרות מכירה של מוצרי מזון ממקור שעבר שינוי גנטי..
לא בורות, מצטערת שזה לא היה ברור.
הכוונה לממרח חרדל, כזה שקונים בצנצנת או בקבוקון פלסטיק בכל סופר. יש כל מני סוגים, כל אחד יכול להשתמש בסוג שהוא אוהב (רק עדיף לא להשתמש בסוג שיש בו גם גרגירים, כדי שלא יהרוס את המרקם)
באתי עם הרבה ציפיות אבל העסק לא התגבש, ואני לא מבין מה לא עבד…
כמה זמן צריך לערבל את כל החומרים בבלנדר? אני עובד עם ויטמיקס, אולי המהירות הייתה גבוהה מדי?
בפועל כל המיונז נשאר מופרד, ז"א שכבת חלב סויה ומעל צף השמן… גם אחרי המקרר…
נשמע מאוד מוזר. זה אמור לעבוד בכל בלנדר.
באיזה שמן וחלב השתמשת? כמה זמן ערבלת את התערובת?
והאם שמת את הלימון כבר מהתחלה ביחד עם הכל או שעקבת אחרי ההוראות לגביו?
כן גם לי מוזר, במיוחד עם כל התגובות החיוביות שראיתי….
השתמשתי בשמן קנולה, חלב סויה, ובסה"כ ערבלתי במשך 4-5 דקות אפילו יותר, באיזשהו שלב העסק אפילו התחיל להתחמם.
את הלימון שמתי אחרי הערבול הראשון.
אולי תנסה באמת במהירות אחרת, זה נשמע מאוד מוזר. יכול להיות שחלב הסויה התקלקל?
עשרות אנשים עשו את המיונז הזה בלי שום בעיות.. משהו ברכיבים או באופן הערבול הורס לך את המרקם, או אולי טעות בכמויות. אשמח אם תעדכן בהמשך 🙂
מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
אוי מיונז אלוהי ….. ריקוד אושר אינדיאני זה לא מילה. … עשית לי חשק, הולכת להכין את זה שוב. (אחרי שהמקרר מגיע):-D תודההההההה.
וואוו!!! נראה מעולה!!!
אנסה. מעדיפה מיונז קל עם פחות שמן ולא ממש עלה בידי. אולי עם חלב סויה לבישול של אלפרו? . בעבר ניסיתי עם מעט גואר גאם (שמשמש לעיבוי גם בתעשייה וגם כמשפר אפיה לרגישים לגלוטן) אבל לא תמיד הצלחתי להגיע למינון אופטימלי בלי טעם לוואי.
השמן הוא בעצם הבסיס של המיונז והוא שיוצר את המרקם. בלעדיו זה לא יהיה מיונז אלא ממרח קצת שונה. מוזמנת לנסות ואם תגיעי למתכון מוצלח עם פחות קלוריות את מוזמנת לחזור לשתף 🙂
נראה מעולה
שמים את כל השמן יחד עם חלב הסויה?
את חושבת שזה יעבוד גם עם חלב אורז?
תודה!
כן, שמים את הכל ביחד, רק את המיץ לימון מוסיפים בהמשך.
אין לי מושג בנוגע לחלב אורז, אני לא מכירה אותו כ"כ אז אני לא יודעת לצפות אם ואיך הוא ישתלב במתכון.
רגע, ככה סתם את מערבלת? בלי טפטוף איטי וזהיר שמאפשר את יצירת האמולסיה (תחליב)? הרי ההוספה האיטית אמורה להיות נשמת אפו של כל מיונז. כך לפחות למדנו על בשרנו בפעמים שהערבוב לא הצליח.
אני לא יודעת, מעולם לא למדתי על תחליבים 🙂
אני רק יכולה לשער שאופן ההכנה קשור לעובדה שמיונז במקור מכינים מביצים, וכאן יש לנו רק שמן וחלב סויה.
הכנתי את המיונז הזה כבר מלא פעמים ועוד לא קרה שהוא אכזב אותי! מוזמנת לנסות 🙂
רק רציתי לציין שאני קוראת קבועה פה, ושאת עוזרת לי מאוד!
תודה רבה. 🙂
כיף לשמוע! 🙂
חמודה, הצחקת אותי 🙂
חריע / חד קרן, הוי, כמה שצחקתי…
😀
מדהייין מדהים מדהים!!!!!!
אפשר להקפיא אותו? מהמתכון נשמע שמדובר בכמות די גדולה של מיונז, וחבל לזרוק כל כמה ימים…
אני לא הייתי ממליצה להקפיא אותו, למרות שלא ניסיתי, את מוזמנת לנסות בכמות קטנה ולבדוק אם זה עובד. לדעתי זה לא יפשיר בחינניות, אבל לכי תדעי 🙂
בכל מקרה אם הכמות גדולה מדי בשבילך את יכולה להכין רק חצי – 3/4 כוס שמן וקצת פחות מחצי כוס חלב, ותבלינים בהתאם.
את כותבת "חלב סויה (לא ממותק)" – באיזה חלב את משתמשת בדיוק – תודה 🙂
צודק!
אני משתמשת באלפרו "בטעם טבעי" שאמנם מכיל מעט סוכר, אבל הוא לא מתוק. 🙂
אוקי מצויין – זה בדיוק מה שיש לנו בבית. אני אז מבסוט 🙂
רק רציתי לוודא.
הי. האם ניתן להשתמש בשמן זית ולא בשמן קנולה?
אנשים שניסו אמרו שזה לא יוצא טעים, כי לשמן זית יש טעם דומיננטי מדי.
ינוסה היום…
אבא שלי בקניות, יביא לי חל"ס ונעבוד על זה..
ואני בכלל לא אוהבת מיונז, אבל הצחקת אותי נורא עם החד-קרן המאולף D:
נהנית כתמיד מהבלוג שלך
נראה לי מדהים ביותר!
וגם הרבה יותר בריא ממיונז רגיל
את זה אני חייבת לנסות ולראות איך יוצא
פה אצל המשפחה שלי גומרים 1 קופסא של ליטר מיונז בשבוע בערך (נורא לא בריא)
הי
נשמע מעולה ואני רוצה לנסות אבל יש לי בעיה עם שמן קנולה… את יודעת שמן מנועים וכל זה..
הבנתי שהרעיון זה שמן עם כמה שפחות טעם.. מה עם סויה, יעבוד?
שמן קנולה דווקא לא מזיק כשלא מחממים אותו לטמפרטורות גבוהות, והערך התזונתי שלו נשמר. זה אמנם משמין, אבל לא שמן מנועים בכלל…
לא ניסיתי אף פעם לעבוד עם שמן סויה אז קשה לי לדעת. מוזמן לנסות ולבדוק!
LOL, באמת גדול ה"חד-קרן מאולף"
המיונז יעבוד עם כל שמן נוזלי, כולל שמן סויה או זית. הרעיון הוא להמנע מטעם לוואי. קנולה הוא שמן יחסית בריא. חריע משום מה נתן לי את התוצאות הטובות ביותר (הוא כאילו יותר "שמן") אבל מאז נופר ואחרים, ניסיתי עם קנולה שוב וזה אכן ממש ממש מוצלח גם כך. אז במקום לשלם 50 ש"ח לחצי ליטר שמן חריע, אפשר להשתמש בכיף בשמן קנולה או סויה.
לגבי השמן קנולה – לא רק שהוא לא מזיק, אלא- אם משתמשים בשמן קנולה מכבישה קרה הוא השמן המועיל ביותר שקיים, יותר משמן זית, תכולת אומגות נפלאה. לידיעה. אחד המקורות האדירים לאומגות הטובות , אפילו יותר מזרעי פשתן וצ'יה (אלה היו שישים שניות בשבחי שמן קנולה מכבישה קרה, אמור לעלות כשלושים שח לבקבוק לא קטן. בריא. )
ומה עם כל נושא ה- gmo? הרי השמן הזה לא היה מתאים למאכל לפני שעשו שינויים גנטיים בצמח שממנו מפיקים.. ויש מדינות באירופה שאף אוסרות מכירה של מוצרי מזון ממקור שעבר שינוי גנטי..
זה פשוט לא הגיוני בעליל… זה כל כך טעים!!! וגם סופר פשוט…
אני השתמשתי באלפרו "ללא תוספת סוכר ומלח" והכנתי קולסלואו (מיונז + חומץ + לימון וזהו)
כמה זמן זה נשמר במקרר?
אם אני לא טועה ציינתי בפוסט שהוא מחזיק בין 7 ל-10 ימים במקרר לפני שהמרקם מתחיל להתפרק.
הכנתי עם שמן סויה.. יצא מעולה!!!! פשוט לא להאמין כמה שזה פשוט.. ואני ניסיתי להכין מיונז עם ביצים 3 פעמים בחיים שלי בלי הצלחה 🙂
זה באמת קל בצורה מגוחכת! 🙂
יש לי חלב סויה של תנובה …במתיקות מופחתת (עעעלק)….גם אפשרי???
אם הוא מתוק אז לא כדאי. זה יהרוס לך את הטעם..
סליחה על הבורות אבל מה זה אומר חרדל? לבקש בחנות תבלינים חרדל? זה אבקה כמו שאר התבלינים?
לא בורות, מצטערת שזה לא היה ברור.
הכוונה לממרח חרדל, כזה שקונים בצנצנת או בקבוקון פלסטיק בכל סופר. יש כל מני סוגים, כל אחד יכול להשתמש בסוג שהוא אוהב (רק עדיף לא להשתמש בסוג שיש בו גם גרגירים, כדי שלא יהרוס את המרקם)
הכנתי עכשיו משמן זרעי ענבים -יצא מעולה! 🙂
מעולה, טוב לדעת! תודה 🙂
באתי עם הרבה ציפיות אבל העסק לא התגבש, ואני לא מבין מה לא עבד…
כמה זמן צריך לערבל את כל החומרים בבלנדר? אני עובד עם ויטמיקס, אולי המהירות הייתה גבוהה מדי?
בפועל כל המיונז נשאר מופרד, ז"א שכבת חלב סויה ומעל צף השמן… גם אחרי המקרר…
נשמע מאוד מוזר. זה אמור לעבוד בכל בלנדר.
באיזה שמן וחלב השתמשת? כמה זמן ערבלת את התערובת?
והאם שמת את הלימון כבר מהתחלה ביחד עם הכל או שעקבת אחרי ההוראות לגביו?
כן גם לי מוזר, במיוחד עם כל התגובות החיוביות שראיתי….
השתמשתי בשמן קנולה, חלב סויה, ובסה"כ ערבלתי במשך 4-5 דקות אפילו יותר, באיזשהו שלב העסק אפילו התחיל להתחמם.
את הלימון שמתי אחרי הערבול הראשון.
אני חושב שאנסה שוב עם מהירות נמוכה יותר, אעדכן אם זה פתר
אולי תנסה באמת במהירות אחרת, זה נשמע מאוד מוזר. יכול להיות שחלב הסויה התקלקל?
עשרות אנשים עשו את המיונז הזה בלי שום בעיות.. משהו ברכיבים או באופן הערבול הורס לך את המרקם, או אולי טעות בכמויות. אשמח אם תעדכן בהמשך 🙂
המתכון יצליח עם חלב שקדים?
אני חושבת שלא, כי הוא לא יתמצק כמו הסויה.
נשבעת שרקדתי ריקוד אינדיאני.
נשבעת שהמשפחה הלא-טבעונית שלי עפה על המיונז הזה ברמות אחרות.
כיףףףףףף, תודה רבה!
😀
עוד מתכון קטן ומצוין שהקל עלי את המעבר לטבעונות. יצא מעולה! תודה!!
שמחה לשמוע,
תודה לך 🙂
פשוט וקל כל כך!! באמת קסם המיונז הזה!!! יצא מעולה!!