דילוג לתוכן
16 באוגוסט 2012 / Nofar

מיונז טבעוני

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

מיונז טבעוני

לא על החסה לבדה

55 תגובות

להגיב
  1. נועה / אוג 16 2012 13:51

    אוי מיונז אלוהי ….. ריקוד אושר אינדיאני זה לא מילה. … עשית לי חשק, הולכת להכין את זה שוב. (אחרי שהמקרר מגיע):-D תודההההההה.

  2. לרה קוריק / אוג 16 2012 18:21

    וואוו!!! נראה מעולה!!!

  3. המחסנאית / אוג 16 2012 20:48

    אנסה. מעדיפה מיונז קל עם פחות שמן ולא ממש עלה בידי. אולי עם חלב סויה לבישול של אלפרו? . בעבר ניסיתי עם מעט גואר גאם (שמשמש לעיבוי גם בתעשייה וגם כמשפר אפיה לרגישים לגלוטן) אבל לא תמיד הצלחתי להגיע למינון אופטימלי בלי טעם לוואי.

    • Admin | Nofar / אוג 16 2012 21:07

      השמן הוא בעצם הבסיס של המיונז והוא שיוצר את המרקם. בלעדיו זה לא יהיה מיונז אלא ממרח קצת שונה. מוזמנת לנסות ואם תגיעי למתכון מוצלח עם פחות קלוריות את מוזמנת לחזור לשתף 🙂

  4. מירה / אוג 16 2012 21:04

    נראה מעולה
    שמים את כל השמן יחד עם חלב הסויה?
    את חושבת שזה יעבוד גם עם חלב אורז?

    • Admin | Nofar / אוג 16 2012 21:09

      תודה!
      כן, שמים את הכל ביחד, רק את המיץ לימון מוסיפים בהמשך.
      אין לי מושג בנוגע לחלב אורז, אני לא מכירה אותו כ"כ אז אני לא יודעת לצפות אם ואיך הוא ישתלב במתכון.

  5. avivitmishmari / אוג 16 2012 21:10

    רגע, ככה סתם את מערבלת? בלי טפטוף איטי וזהיר שמאפשר את יצירת האמולסיה (תחליב)? הרי ההוספה האיטית אמורה להיות נשמת אפו של כל מיונז. כך לפחות למדנו על בשרנו בפעמים שהערבוב לא הצליח.

    • Admin | Nofar / אוג 16 2012 21:17

      אני לא יודעת, מעולם לא למדתי על תחליבים 🙂
      אני רק יכולה לשער שאופן ההכנה קשור לעובדה שמיונז במקור מכינים מביצים, וכאן יש לנו רק שמן וחלב סויה.
      הכנתי את המיונז הזה כבר מלא פעמים ועוד לא קרה שהוא אכזב אותי! מוזמנת לנסות 🙂

  6. Tamar Gilinski / אוג 17 2012 10:44

    רק רציתי לציין שאני קוראת קבועה פה, ושאת עוזרת לי מאוד!
    תודה רבה. 🙂

  7. טושטוש / אוג 18 2012 10:43

    חמודה, הצחקת אותי 🙂

  8. טלי / אוג 18 2012 10:54

    מדהייין מדהים מדהים!!!!!!

  9. נטע-לי / אוג 21 2012 17:21

    אפשר להקפיא אותו? מהמתכון נשמע שמדובר בכמות די גדולה של מיונז, וחבל לזרוק כל כמה ימים…

    • Admin | Nofar / אוג 21 2012 17:45

      אני לא הייתי ממליצה להקפיא אותו, למרות שלא ניסיתי, את מוזמנת לנסות בכמות קטנה ולבדוק אם זה עובד. לדעתי זה לא יפשיר בחינניות, אבל לכי תדעי 🙂
      בכל מקרה אם הכמות גדולה מדי בשבילך את יכולה להכין רק חצי – 3/4 כוס שמן וקצת פחות מחצי כוס חלב, ותבלינים בהתאם.

  10. Yogev Sitton / אוג 22 2012 20:08

    את כותבת "חלב סויה (לא ממותק)" – באיזה חלב את משתמשת בדיוק – תודה 🙂

    • Admin | Nofar / אוג 22 2012 20:09

      צודק!
      אני משתמשת באלפרו "בטעם טבעי" שאמנם מכיל מעט סוכר, אבל הוא לא מתוק. 🙂

      • Yogev Sitton / אוג 22 2012 20:19

        אוקי מצויין – זה בדיוק מה שיש לנו בבית. אני אז מבסוט 🙂
        רק רציתי לוודא.

  11. ענת / אוג 23 2012 8:46

    הי. האם ניתן להשתמש בשמן זית ולא בשמן קנולה?

    • Admin | Nofar / אוג 23 2012 12:01

      אנשים שניסו אמרו שזה לא יוצא טעים, כי לשמן זית יש טעם דומיננטי מדי.

  12. הודיה / אוג 24 2012 7:16

    ינוסה היום…
    אבא שלי בקניות, יביא לי חל"ס ונעבוד על זה..

  13. goolash / אוג 26 2012 15:30

    ואני בכלל לא אוהבת מיונז, אבל הצחקת אותי נורא עם החד-קרן המאולף D:
    נהנית כתמיד מהבלוג שלך

  14. n_lee / אוג 29 2012 3:32

    נראה לי מדהים ביותר!
    וגם הרבה יותר בריא ממיונז רגיל
    את זה אני חייבת לנסות ולראות איך יוצא
    פה אצל המשפחה שלי גומרים 1 קופסא של ליטר מיונז בשבוע בערך (נורא לא בריא)

  15. מיכאל / אוג 31 2012 22:27

    הי
    נשמע מעולה ואני רוצה לנסות אבל יש לי בעיה עם שמן קנולה… את יודעת שמן מנועים וכל זה..
    הבנתי שהרעיון זה שמן עם כמה שפחות טעם.. מה עם סויה, יעבוד?

    • Admin | Nofar / אוג 31 2012 22:34

      שמן קנולה דווקא לא מזיק כשלא מחממים אותו לטמפרטורות גבוהות, והערך התזונתי שלו נשמר. זה אמנם משמין, אבל לא שמן מנועים בכלל…
      לא ניסיתי אף פעם לעבוד עם שמן סויה אז קשה לי לדעת. מוזמן לנסות ולבדוק!

  16. Guy Mugrabi / ספט 5 2012 21:39

    LOL, באמת גדול ה"חד-קרן מאולף"
    המיונז יעבוד עם כל שמן נוזלי, כולל שמן סויה או זית. הרעיון הוא להמנע מטעם לוואי. קנולה הוא שמן יחסית בריא. חריע משום מה נתן לי את התוצאות הטובות ביותר (הוא כאילו יותר "שמן") אבל מאז נופר ואחרים, ניסיתי עם קנולה שוב וזה אכן ממש ממש מוצלח גם כך. אז במקום לשלם 50 ש"ח לחצי ליטר שמן חריע, אפשר להשתמש בכיף בשמן קנולה או סויה.

  17. נועה / ספט 6 2012 12:23

    לגבי השמן קנולה – לא רק שהוא לא מזיק, אלא- אם משתמשים בשמן קנולה מכבישה קרה הוא השמן המועיל ביותר שקיים, יותר משמן זית, תכולת אומגות נפלאה. לידיעה. אחד המקורות האדירים לאומגות הטובות , אפילו יותר מזרעי פשתן וצ'יה (אלה היו שישים שניות בשבחי שמן קנולה מכבישה קרה, אמור לעלות כשלושים שח לבקבוק לא קטן. בריא. )

    • מיכאל / ספט 6 2012 12:32

      ומה עם כל נושא ה- gmo? הרי השמן הזה לא היה מתאים למאכל לפני שעשו שינויים גנטיים בצמח שממנו מפיקים.. ויש מדינות באירופה שאף אוסרות מכירה של מוצרי מזון ממקור שעבר שינוי גנטי..

  18. Avi Revivo / ספט 7 2012 21:23

    זה פשוט לא הגיוני בעליל… זה כל כך טעים!!! וגם סופר פשוט…
    אני השתמשתי באלפרו "ללא תוספת סוכר ומלח" והכנתי קולסלואו (מיונז + חומץ + לימון וזהו)

  19. ענבל / ספט 10 2012 18:48

    כמה זמן זה נשמר במקרר?

    • Admin | Nofar / ספט 10 2012 18:49

      אם אני לא טועה ציינתי בפוסט שהוא מחזיק בין 7 ל-10 ימים במקרר לפני שהמרקם מתחיל להתפרק.

  20. מיכאל / ספט 16 2012 19:01

    הכנתי עם שמן סויה.. יצא מעולה!!!! פשוט לא להאמין כמה שזה פשוט.. ואני ניסיתי להכין מיונז עם ביצים 3 פעמים בחיים שלי בלי הצלחה 🙂

  21. talisa / ספט 21 2012 15:33

    יש לי חלב סויה של תנובה …במתיקות מופחתת (עעעלק)….גם אפשרי???

    • Admin | Nofar / ספט 21 2012 15:38

      אם הוא מתוק אז לא כדאי. זה יהרוס לך את הטעם..

  22. tehila / אוק 3 2012 18:10

    סליחה על הבורות אבל מה זה אומר חרדל? לבקש בחנות תבלינים חרדל? זה אבקה כמו שאר התבלינים?

    • Admin | Nofar / אוק 3 2012 18:37

      לא בורות, מצטערת שזה לא היה ברור.
      הכוונה לממרח חרדל, כזה שקונים בצנצנת או בקבוקון פלסטיק בכל סופר. יש כל מני סוגים, כל אחד יכול להשתמש בסוג שהוא אוהב (רק עדיף לא להשתמש בסוג שיש בו גם גרגירים, כדי שלא יהרוס את המרקם)

  23. מיכאל / אוק 20 2012 21:23

    הכנתי עכשיו משמן זרעי ענבים -יצא מעולה! 🙂

  24. דניאל / אוק 29 2012 9:22

    באתי עם הרבה ציפיות אבל העסק לא התגבש, ואני לא מבין מה לא עבד…
    כמה זמן צריך לערבל את כל החומרים בבלנדר? אני עובד עם ויטמיקס, אולי המהירות הייתה גבוהה מדי?
    בפועל כל המיונז נשאר מופרד, ז"א שכבת חלב סויה ומעל צף השמן… גם אחרי המקרר…

    • Admin | Nofar / אוק 29 2012 10:12

      נשמע מאוד מוזר. זה אמור לעבוד בכל בלנדר.
      באיזה שמן וחלב השתמשת? כמה זמן ערבלת את התערובת?
      והאם שמת את הלימון כבר מהתחלה ביחד עם הכל או שעקבת אחרי ההוראות לגביו?

      • דניאל / אוק 29 2012 10:24

        כן גם לי מוזר, במיוחד עם כל התגובות החיוביות שראיתי….
        השתמשתי בשמן קנולה, חלב סויה, ובסה"כ ערבלתי במשך 4-5 דקות אפילו יותר, באיזשהו שלב העסק אפילו התחיל להתחמם.
        את הלימון שמתי אחרי הערבול הראשון.

        • דניאל / אוק 29 2012 10:26

          אני חושב שאנסה שוב עם מהירות נמוכה יותר, אעדכן אם זה פתר

          • Admin | Nofar / אוק 29 2012 10:45

            אולי תנסה באמת במהירות אחרת, זה נשמע מאוד מוזר. יכול להיות שחלב הסויה התקלקל?
            עשרות אנשים עשו את המיונז הזה בלי שום בעיות.. משהו ברכיבים או באופן הערבול הורס לך את המרקם, או אולי טעות בכמויות. אשמח אם תעדכן בהמשך 🙂

  25. עדי / דצמ 10 2012 11:48

    המתכון יצליח עם חלב שקדים?

    • Admin | Nofar / דצמ 10 2012 13:45

      אני חושבת שלא, כי הוא לא יתמצק כמו הסויה.

  26. מיתר / דצמ 12 2012 14:36

    נשבעת שרקדתי ריקוד אינדיאני.
    נשבעת שהמשפחה הלא-טבעונית שלי עפה על המיונז הזה ברמות אחרות.
    כיףףףףףף, תודה רבה!

  27. ענת / דצמ 14 2012 21:41

    עוד מתכון קטן ומצוין שהקל עלי את המעבר לטבעונות. יצא מעולה! תודה!!

  28. חן / דצמ 29 2012 14:35

    פשוט וקל כל כך!! באמת קסם המיונז הזה!!! יצא מעולה!!

Trackbacks

  1. סלט תפוחי אדמה « לא על החסה לבדה
  2. ארוחה שלמה: תבשיל אורז עגול ושעועית, ירקות אפויים וסלט כרוב « לא על החסה לבדה
  3. סלט כרובית מבושלת « משהו דוֹב

כתוב תגובה לAdmin | Nofar לבטל