מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
i miss your cooking! ❤
אוהבת את המתכון הזה, נראה לי שהוא יזכה לפופולריות רבה בבית פה וינוסה בהקדם . למי שיש תקציב מציעה גם לנסות עם גבינה צהובה טבעונית של טופו יפני, אמנם שווה את משקלה בזהב, אבל חבלז כשהיא נמסה בצור "תחליף" למי שמחפש כזה. (כשהיא לא נמסה היא לא משהו ). היא טובה גם לטוסטים.
עשית לי חשק… .בענק. ♥
תודה על המתכונים ועל ההסברים הבהירים ובגובה העיניים. ברור + טעים = נותן הרגשה שאפשר לסמוך על המתכונים שאת מעלה פה, ושווה להכינם! – תוך שבועיים הכנתי לא מעט… ואשמח להמשיך ולנסות מתכונים נוספים.
איזה כיף לשמוע! 🙂
כתבת: "לא תמיד יש זמן וסבלנות להתחיל ללוש ולהתפיח ולשיר סרנדות לבצק שמרים"
אני מסכים שלא תמיד יש זמן וסבלנות ללוש בצק שמרים.
אבל לשיר סרנדות – לזה תמיד יש זמן.
אני לא חזקה בענייני השירה, הבצק עלול לקרוס לתוך עצמו אם אשיר לו. חבל…
האם יש איזשהו תחליף לשמרי בירה? (אני מבין שהם לא חובה… הם פשוט נורא יקרים (22 ש"ח לחצי קילו))
שמרי הבירה אמנם יקרים אבל נשמרים להרבה זמן. בכל מקרה לא חובה לשים אותם. אפשר להסתפק בירקות ותוספות ו/או גבינת אגוזים כלשהי.. אפשר גם להכין רוטב לבן מקמח וחלב סויה ושמנת סויה ותבלינים ולשפוך קצת על הפיצה. ממש לא חייבים את שמרי הבירה.
מגניב לגמרי. יצא טעים. כייף לדעת על עוד ארוחה קלילה ומהירת הכנה שאפשר לגוון.טוב שאת פה לחשוב גם על הדברים הפשוטים שלא עולים בדעתי. תודה רבה!
מעולה,
תודה לך!