Skip to content
20 באוגוסט 2012 / Nofar

עוגת שוקולד פשוטה

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

עוגת שוקולד פשוטה

לא על החסה לבדה

25 תגובות

להגיב
  1. גלעד / אוג 20 2012 22:12

    גל לי יש תבנית כזו.
    זה אכן המתכון האהוב עלי.
    איזה יופי שאהבת אותו גם.

  2. munchiesformunchkins / אוג 21 2012 6:54

    נראה מעורר תיאבון! תודה!

  3. Shahar Klein / אוג 21 2012 8:33

    מה תפקידו של מעדן האלפרו וניל?

    • Admin | Nofar / אוג 21 2012 11:00

      המעדן הוא מה שמחבר את העוגה, במקום ביצה.

      • רונית / אוג 21 2012 11:58

        יש רעיונות במקום המעדן? הבת שלי רגישה לסויה

        • Admin | Nofar / אוג 21 2012 13:38

          בננה יכולה לשמש תחליף לביצה, אבל היא נותנת לכל העוגה טעם של בננה ואני לא בטוחה שזה אידיאלי בעוגת שוקולד. לא יצא לי לנסות את המתכון הזה בלי המעדן, אז אני לא רוצה לנחש בשבילך. אם היא רגישה, עדיף למצוא מתכון אחר שמלכתחילה לא כולל מעדן סויה…

        • מיכל / ספט 7 2012 15:12

          אם אני לא טועה, 60 גרם של רסק תפוחים מחליפים ביצה אחת. זה התחליף ביצים המועדף עליי, וזה אשכרה עובד 🙂 (+ לא משאיר טעם של תפוחים)

      • Shahar Klein / אוג 22 2012 6:37

        מה יש במעדן שמחבר את הביצה?
        Ingredients

        Water,Sugar ,Hulled Soya Beans (6%) ,Thickeners (Modified Tapioca Starch, Carrageenan) ,Tri-Calcium Phosphate ,Flavouring ,Sea Salt ,Natural Colouring (Curcuma Extract) ,Vitamins (Riboflavin, B12, D2)

        אולי הטפיוקה? ומה זה Carrageenan?

        • Admin | Nofar / אוג 22 2012 13:38

          התקלת אותי. אין לי שום ידע בכימיה או בהנדסת מזון 🙂
          אבל אני משערת שיש שם יותר ממייצב אחד.
          אם את רוצה, יש תחליפי ביצה שאפשר להזמין מחו"ל, הידועים יותר שאני רואה במתכונים באנגלית הם no-egg ו-ener-g. הם עשויים מתערובת של קמחים בשילוב עם חומר מדביק כלשהו שאני לא זוכרת את שמו.

          • מיכל / אוג 24 2012 20:56

            את יכולה להשתמש במקום ברסק תפוחים (קנוי, או מתפוח שמחומם במקרוגל)
            זה עובד מצויין וכמעט נטול לחלוטין מטעם לוואי (:

          • Shahar Klein / אוג 26 2012 9:43

            להיפך, אני מחפש "מחברים" טבעיים יותר כמו רסק התפויחם שהוזכר כאן(למרות ספקותיי בקשר ליכולתיו לחבר).

  4. Avi Revivo / אוג 24 2012 21:18

    עוגת שוקלד עם בננה זה שילוב מעולה! לא לפחד (:

  5. goolash / אוג 31 2012 15:24

    להפוך את העוגה! את פשוט גאונה.

  6. מיכל / ספט 30 2012 9:45

    היי, איזה סוג של סוכר חום צריך לעוגה?
    ואם אני משתמשת בסוכר לבן,מהי הכמות שצריך לשים?
    תודה וחג שמח 🙂

    • Admin | Nofar / ספט 30 2012 12:36

      היי מיכל,
      אני השתמשתי בסוכר חום לח (הכהה, הדחוס).
      אם את ממירה בסוכר לבן הייתי מפחיתה כמה כפות מהסוכר כי הוא מתוק יותר.
      לגבי הצהוב, דמררה, נראה לי שהוא כמו הלבן מהבחינה הזאת.
      חג שמח!

  7. מיכל / ספט 30 2012 15:10

    מזל,השתמשתי בסוכר חום הכהה…
    העוגה נראית מעולה,עדיין לא טעמתי,אך אין לי ספק שהיא לא רק 'נראית' מעולה!
    תודה:)

    • Admin | Nofar / ספט 30 2012 15:21

      שמחה לשמוע! מקווה שהטעם תואם למראה שלה 🙂

  8. san / אוק 3 2012 23:08

    כל פעם שכתוב במתכונים חלב סיוה אפשר להמיר
    לחלב אחר כמו שקדים/אורז/שעורה..?

    • Admin | Nofar / אוק 4 2012 0:29

      כן, אפשר להשתמש באיזה חלב שרוצים. רק לקחת בחשבון שאם החלב ממותק, אפשר אולי להפחית קצת בכמות הסוכר

  9. לירון / דצמ 7 2012 3:40

    המתכון נהדר ומוצלח !!! החלפתי את המעדן ברסק תפוחים ויצא מושלם… זה השבוע השני שאני אופה את העוגה ונהנו כל כך. תודה על מתכונים פרקטים ונגישים …

    • Admin | Nofar / דצמ 7 2012 13:57

      איזה כיף לשמוע 🙂
      שמחה שיצא טעים!!
      ורסק תפוחים זה רעיון מצוין.

  10. אפרת / דצמ 12 2012 18:20

    עכשיו יצאה לי מהתנור העוגה הזאתי והיא ניראית נפלא. שמתי בננה ושתי כפות רסק תפוחים במקום המעדן.

    • Admin | Nofar / דצמ 12 2012 19:53

      נשמע מצוין,
      הטעם של הבננה לא קצת השתלט על העוגה?

  11. מיכל / דצמ 15 2012 16:10

    נראה מעולה! אני מחפשת מתכון לעוגת שוקולד טבעונית ליומולדת של הבת שלי. נראה לך מתאים? לאיזה תבנית עגולה להמיר (28 או 26)? תודה מראש 🙂

    • Admin | Nofar / דצמ 15 2012 17:03

      אני חושבת ש-26 תתאים לכמות הזו. 28 תהיה גדולה מדי ואז העוגה תצא נמוכה.
      קחי בחשבון שאם מדובר ביומולדת עם הרבה אנשים/ילדים, אולי כדאי לך להכפיל את הכמויות כדי שתצא עוגה גדולה שתספיק לכולם (ואז יכול להיות שתצטרכי את ה-28 ואפילו עוד איזה עוגה אישית קטנה בצד). מה שאת רואה בתמונה זה כל העוגה.. זו לא כמות גדולה במיוחד.
      ובטח שזה מתאים – תוסיפי למעלה קישוטים וסוכריות ויהיה מצוין 🙂
      כדאי לחמם את העוגה קלות לפני ההגשה כדי ששבבי השוקולד שבפנים יימסו ולא ישארו נגיסים.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s