יש עוד אופציה חוץ מרסק תפוחים?.. כלומר.. אני בבית עכשיו ובא לי להכין לשבת.. אבל אין רסק תפוחים וגם לא סופר קרוב שגם פתוח… יש לי אבקת אפיייה, חומץ, משהו מזה יעיל?
לצערי אני לא יודעת, לא ניסיתי להחליף את הרסק בשום דבר אחר…
להבא אני ממליצה לך לקנות רסק לא ממותק בצנצנת או באריזות קטנות שבאות בשלישיות, זה מחזיק המון זמן ומיועד בדיוק למקרים כאלו 🙂
אני השתמשתי בחלב במקום במים. במקום 80 גרם חלב, השתמשתי בכ-120 גרם, וזה פיצה כנראה על הרטיבות של רסק התפוחים.
ובכל אופן, יצא מעולה!
גם השתמשתי בנוטלה, במקום בשוקולד מריר.
שאין, מאלתרים….
גם אני הכנתי את זה, בדיוק לפי ההוראות, יצא נפלא. בעצם היה לי טוויסט קטן – קצת מלח גס שפיזרתי על השוקולד 🙂 הצטערתי שלא עשיתי כמות כפולה כי זה התחסל ממש מהר… תודה על המתכון.
אפשר להמיר חצי מכמות הקמח, יותר מזה עלול להיות כבר כבד מדי.
וקחי בחשבון שקמח מלא שותה יותר מים אז אולי תצטרכי להוסיף עוד איזה כף או שתיים של מים (בשלב הלישה אם תרגישי שקשה מדי או לא מספיק גמיש)
אני ניסיתי עם חצי קמח מלא, לצערי לא תפח עוד בשלב הבצק וגם לא בשלב השושנים(לפני האפיה) כך שהשושנים לא "נדבקו" זו לזו וגם בסופו של דבר לא היה טעים במיוחד (למרות שלבסוף אזל). עניין התפיחה שלא צלחה יכול להיות קשור לקמח המלא? ואם לא, אז מה יכול להיות שעשיתי לא נכון? תודה…
היי,
זה לא קשור לקמח המלא. גם קמח מלא צריך לתפוח. אולי השמרים שהשתמשת לא היו טריים מספיק? אולי לא לשת מספיק זמן? אולי השתמשת בשמרים מסוג אחר ואז הכמות צריכה להשתנות בהתאם?
מאוד מבאס שזה קורה, כי בלי לתפוח הבצק לא נפתח ולא טעים במיוחד.
עכשיו סיימתי לאכול פרוסה מהעוגת שמרים שהכנתי ויצא מדהיםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!
אני לא מאמינה שהיא כ"כ טעימה! זו העוגת שמרים הכי טעימה שאכלתי עד כה,ועוד לחשוב שהיא טבעונית 🙂
תודה,תודה,תודה!!!!
מזל שעשיתי כמות כפולה (חשבתי להקפיא חצי,אך לא נראה לי שישאר מה להקפיא).
ד"א,שלחתי לך במייל מתכון ללחמניות מחיטה מלאה,האם קיבלת את המייל?
שיהיה חג שמח!
אפיתי, אכלתי, יצא פשוט מושלם.
מאז שגיליתי את הבלוג שלך אני עוברת מתכון מתכון ושמחה לגלות שהכל פה טעים בדיוק כמו התמונות המהממות.
איזה בלוג שעושה חשק לבשל!
ככה בלוג אוכל צריך להיות!
🙂
מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
יש עוד אופציה חוץ מרסק תפוחים?.. כלומר.. אני בבית עכשיו ובא לי להכין לשבת.. אבל אין רסק תפוחים וגם לא סופר קרוב שגם פתוח… יש לי אבקת אפיייה, חומץ, משהו מזה יעיל?
לצערי אני לא יודעת, לא ניסיתי להחליף את הרסק בשום דבר אחר…
להבא אני ממליצה לך לקנות רסק לא ממותק בצנצנת או באריזות קטנות שבאות בשלישיות, זה מחזיק המון זמן ומיועד בדיוק למקרים כאלו 🙂
רסק התפוחים הוא בסה"כ תחליף לשמן והוא נועד להוריד את כמות השומן והקלוריות בעוגה, אז אתה יכול פשוט להשתמש בשמן
אני השתמשתי בחלב במקום במים. במקום 80 גרם חלב, השתמשתי בכ-120 גרם, וזה פיצה כנראה על הרטיבות של רסק התפוחים.
ובכל אופן, יצא מעולה!
גם השתמשתי בנוטלה, במקום בשוקולד מריר.
שאין, מאלתרים….
מצוין, תודה על העדכון.
רק כדאי לציין שנוטלה קנוי זה לא טבעוני 🙂
נשמע מעניין עם רסק תפוחים ושמרים אני אנסה תודה שבת שלום
נראה נהדר כמו כל הבלוג המקסים שלך! האם ניתן להשתמש בחלב שיבולת שועל במקום סויה?
תודה רבה!
ואין בעיה להחליף את החלב לסוג שאת מעדיפה.
המתכון נשלח למנהלת מחלקת האפייה… (אישתי)
(:
מחלקת אפייה שיחקה אותה – יצא מעולה! גמר חתימה טובה (:
או! קוראים לזה "שושני שמרים"! מעדן של ממש.
הדבר הכי מהמם שראיתי בכל ימי חיי כנראה. הבלוג שלך פשוט קסום
תודה רבה! 🙂
הבלוג משגע.. והעוגה פנטסטית!
איזה כיף לשמוע, תודה! 🙂
גם לי כיף לשמוע
הכנתי עוגת שמרים והיא יצאה סוף הדרף פלוסגם עים ריבה
גם אני הכנתי את זה, בדיוק לפי ההוראות, יצא נפלא. בעצם היה לי טוויסט קטן – קצת מלח גס שפיזרתי על השוקולד 🙂 הצטערתי שלא עשיתי כמות כפולה כי זה התחסל ממש מהר… תודה על המתכון.
נשמע מעניין.. ושמחה שיצא טעים!
היי, המתכון הזה מעולה ומשמח מאוד מאוד 🙂
תודה רבה!
כיף לשמוע! 🙂
למה אי אפשר להכין רסק תפוחים? כלומר פשוט לרסק תפוח???? זה לא רסק כזה?
אפשר בהחלט 🙂
תודה רבה על המתכון, אפשר לנסות עם קמח מלא?
אפשר להמיר חצי מכמות הקמח, יותר מזה עלול להיות כבר כבד מדי.
וקחי בחשבון שקמח מלא שותה יותר מים אז אולי תצטרכי להוסיף עוד איזה כף או שתיים של מים (בשלב הלישה אם תרגישי שקשה מדי או לא מספיק גמיש)
תודה, אדווח איך זה יצא
אני ניסיתי עם חצי קמח מלא, לצערי לא תפח עוד בשלב הבצק וגם לא בשלב השושנים(לפני האפיה) כך שהשושנים לא "נדבקו" זו לזו וגם בסופו של דבר לא היה טעים במיוחד (למרות שלבסוף אזל). עניין התפיחה שלא צלחה יכול להיות קשור לקמח המלא? ואם לא, אז מה יכול להיות שעשיתי לא נכון? תודה…
היי,
זה לא קשור לקמח המלא. גם קמח מלא צריך לתפוח. אולי השמרים שהשתמשת לא היו טריים מספיק? אולי לא לשת מספיק זמן? אולי השתמשת בשמרים מסוג אחר ואז הכמות צריכה להשתנות בהתאם?
מאוד מבאס שזה קורה, כי בלי לתפוח הבצק לא נפתח ולא טעים במיוחד.
אחלה עוגה! תודה על ההסברים המפורטים 🙂
עכשיו סיימתי לאכול פרוסה מהעוגת שמרים שהכנתי ויצא מדהיםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!
אני לא מאמינה שהיא כ"כ טעימה! זו העוגת שמרים הכי טעימה שאכלתי עד כה,ועוד לחשוב שהיא טבעונית 🙂
תודה,תודה,תודה!!!!
מזל שעשיתי כמות כפולה (חשבתי להקפיא חצי,אך לא נראה לי שישאר מה להקפיא).
ד"א,שלחתי לך במייל מתכון ללחמניות מחיטה מלאה,האם קיבלת את המייל?
שיהיה חג שמח!
איזה כיף לשמוע!!
שיהיה בתאבון לך ולכל השותפים לחגיגה
עוד לא קיבלתי את המתכון, אולי עדיין לא הגיע, אבדוק שוב יותר מאוחר.
תודה, וחג שמח
שלחתי את המייל לפני כ4 ימים,אשלח שוב 🙂
נסי למייל הזה:
no.y123 @ gmail.com
רק שימי לב שהוספתי רווחים! אז תמחקי אותם אחרי שאת מעתיקה 🙂
אפיתי, אכלתי, יצא פשוט מושלם.
מאז שגיליתי את הבלוג שלך אני עוברת מתכון מתכון ושמחה לגלות שהכל פה טעים בדיוק כמו התמונות המהממות.
איזה בלוג שעושה חשק לבשל!
ככה בלוג אוכל צריך להיות!
🙂
איזה כיף לשמוע דברים כאלה על הבוקר 🙂
יצא גם יפה וגם הבצק טפח, והטעם מצוין! מתכון מעולה!!!! יוצא בדיוק כמו בתמונה!!!
זהירות, זה ממכר..! 🙂