Skip to content
13 בספטמבר 2012 / Nofar

פאי פקאן טבעוני

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

פאי פקאן טבעוני

לא על החסה לבדה

29 תגובות

להגיב
  1. נועה / ספט 13 2012 12:40

    אין מילים… מה זה הדבר הזה??? וואו . את מכירה את אלא שאומרים עליהם שיש להם ידים ירוקות בגינה? לך יש ידיים עוגתיות ובישוליות במטבח. מדהים. והצילומים… וואו גדול.

  2. גלי / ספט 13 2012 16:43

    ראיתי את הכותרת והתמונה וישר תהיתי אם זה אותו מתכון שאני מכירה של PPK, שכן לא יכול להיות פאי פקאן טבעוני יותר מושלם מזה!
    אני הכנתי את זה בזמנו עם גוש טופו רגיל והוא לא היה מורגש כלל, ויצא מדהים. (אז אין סיבה לוותר על המתכון אם לא מוצאים טופו רך)

    ושאפו על הבלוג וכל זה 🙂

  3. קרקלה / ספט 13 2012 17:17

    נראה קסום.

  4. גלעד / ספט 13 2012 18:11

    אפשר להחליף את המרגרינה במלית בשוקולד. יעשה את אותו אפקט (של להקשות את המלית) עם טוויסט לטעם.

    • Admin | Nofar / ספט 13 2012 18:22

      תודה על הטיפ.
      אני רק חוששת שאולי זה עלול להיות מתוק מדי.

      • גלעד / ספט 14 2012 12:57

        בכל מקרה רצוי להוריד את כמות הסוכר …

  5. מיכל / ספט 13 2012 20:20

    נראה מ-ד-ה-י-ם !!!
    האם ניתן לוותר על הטופו? לאיזו מטרה הוא משמש?
    ומה הכוונה טופו רך?
    תודה על המתכונים המעוררי תיאבון 🙂

    • Admin | Nofar / ספט 13 2012 21:16

      תודה! זה לא רק נראה, זה גם טעים!

      הטופו הוא מה שמייצב את המלית, אי אפשר לוותר עליו, אבל לפי תגובות אחרות שהתקבלו כאן כנראה שאפשר להשתמש בטופו רגיל, ורק צריך לטחון אותו טוב טוב.
      אבל אל תדאגי, אף אחד לא ינחש בחיים שיש טופו בפאי. אין זכר לטעם או למרקם או למראה של הטופו. הוא רק משמש כדי לייצב.

  6. הילי / ספט 15 2012 15:37

    לא הייתי משתמשת בטופו רגיל – מניסיון מר, בטחינה של טופו קשה תמיד נשארת גרגיריות חולית ולא נעימה לקינוחים. טופו רך עדיף ללא ספק, אבל אם את מוצאת טופו משי – שהוא הטופו הטרי והרך ביותר – אל תצאי מהחנות בלעדיו, גם אם אין לך כוונות מיידיות להשתמש בו. כשטוחנים טופו משי הוא הופך קרמי וחלק כמו שמנת, והשוס הוא שגם יש בו את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר מכל סוגי הטופו, בגלל תכולת המים הגבוהה שלו.
    הבאסה היא שנדיר מאד להשיג אותו בחנויות כי הוא מתקלקל מהר ואין לו הרבה ביקוש.

    זה היה תשדיר שירות להעלאת המודעות לטופו משי מטעם עצמי, בתקווה שאיזה יצרן מסתובב בבלוגים טבעוניים וירים את הכפפה:)

    • Admin | Nofar / ספט 15 2012 20:37

      הלוואי שמישהו באמת ירים את הכפפה!
      תודה בכל מקרה על הטיפים.
      מהנסיון שלי, הטופו הרגיל יוצא מצוין כמלית מתוקה אבל בתנאי שיש מעבד מזון טוב שמסוגל לעבד אותו לעיסה חלקה באמת. זה גם תלוי במה מערבבים אותו אחרי זה.

      • RSPA / ספט 16 2012 13:19

        בענין הטופו הרך יש לי טיפ קטן:
        אפשר להכין אותו לבד בבית מחלב סויה וניגרי. זה אומר בעצם עבודה נוספת (לא מורכבת מידי), אבל זה סוגר קצוות למקרה שלא ניתן להשיג טופו רך בחנות.
        אפשר לראות את הוידאו בקישור כדי ללמוד איך עושים זאת.

        • Ayula Javiyula Jess / נוב 7 2012 13:04

          היי מאיפה ניתן להשיג ניגרי??? והאם הוא מתכוון בוידאו שאני חייבת להכין גם את חלב הסויה או שאלפרו אדום עושה את העבודה?
          תודה

  7. karen / ספט 20 2012 12:42

    היי! יש לי סלידה קלה ממרגרינה, אפשר להחליף אותה במשהו אחר?

    • Admin | Nofar / ספט 20 2012 13:47

      היי,
      אפשר להחליף אותה בשמן קוקוס, או לחילופין גלעד נתן פה באחת התגובות רעיון להחליף את המרגרינה בשוקולד. קחי בחשבון שאם את מוסיפה שוקולד כדאי להפחית בכמות הסוכר הלבן, וגם שכל הפאי יקבל טעם מאוד שוקולדי (שזה לא בהכרח רע, עניין של טעם)

  8. Inbar Shalitin / ספט 27 2012 0:27

    גם אני תהיתי אם זה אותו מתכון שאני מכירה והכנתי אותו לפני חודשים רבים, התשובה היתה כן.
    זה אכן מתכון מדהים, אבל אנחנו זכרנו אותו בתור הרבה עבודה, כנראה בגלל הבצק דווקא, ולא הכנו אותו מלא זמן.
    ועכשיו החבר בכלל בדיאטה. 😦

  9. עידן / אוק 20 2012 2:42

    אני מרבה לאפות מזה שנים רבות, ולא מתבייש להגיד שאני כבר שולט במבטח ביד רמה 🙂
    לאחרונה עשיתי את ההסבה מצמחונות לטבעונות, ומאוד שמח מההחלטה. העניין הוא שבאפייה, אני עוד מנסה למצוא את הקצב הנכון לי. זה לא קשה מדי למען האמת, היום וכיום תפריט טבעוני הוא עניין הרבה יותר נפוץ מפעם.
    לקראת חג ההודיה המתקרב, התחלתי לעיין ולחפש לי תחליפים ראוים למתכונים המסורתיים שאני מכין מדי שנה. יש לי פאי שוקולד-פקאן מדהים שכובש את כולם, וממש קיוויתי למצוא לו תחליף ראוי. נראה שהחיפוש שלי הסתיים. עוד לא יצא לי לנסות את המתכון, אבל רק מעיון בו אני מצליח להבין שמדובר בדבר האמיתי. כמו כן, ההערה בנוגע לשוקולד במקום המרגרינה היא בדיוק מה שאני צריך.
    אנסה למצוא לי טופו רך, אבל לא אחשוש לנסות את הרגיל אם לא אמצא.
    תודה לך! אעדכן בהמשך איך יצא.

    • Admin | Nofar / אוק 20 2012 10:46

      אני בהחלט מאמינה שמצאת את התחליף למה שחיפשת, המתכון הזה מומלץ בחום. עשיתי אותו פעמיים ויצא מצוין, כשבפעם השניה החלפתי חלק מהמרגרינה בשוקולד וזה באמת נתן טעם שוקולדי וטעים לפאי…
      בהצלחה!

  10. גלית / נוב 5 2012 15:04

    הפאי נראה מעלף! וטעימי! איזה שוקולד מחליף את המרגרינה? שוקולד מריר? באותה הכמות ששמת מרגרינה?

    • Admin | Nofar / נוב 5 2012 15:06

      תודה 🙂
      כן, השוקולד מחליף את המרגרינה (מריר רגיל) אני חושבת שבאותה כמות. לי יצא לנסות להחליף רק חצי מהכמות בשוקולד, וזה באמת נתן טעם מאוד שוקולדי לפאי, ופחות קרמלי לעומת המרגרינה.

  11. טלי א.ג. / נוב 11 2012 8:04

    יצא סוף הדרך ….הטבעונית בכלל לא האמינה שזו עוגה טבעונית הייתי חייבת להוכיח לה דרך הבלוג שלך ….
    ועכשיו שהעצים מלאי פאקנים העוגה הזו תככב..תודה.

  12. מיכל / דצמ 5 2012 19:47

    כטבעונית טרייה הבלוג שלך עוזר לי מאוד ! הוא בנוי ונראה יפיפה והמתכונים מצוינים (כל מה שניסיתי היה הצלחה).
    רציתי לשאול לגבי הפאי: לא מצאתי טופו רך, האם אפשר להשתמש בממרח טופו טבעי?
    תודה (-:

    • Admin | Nofar / דצמ 5 2012 20:42

      היי מיכל,
      איזה כיף לשמוע 🙂

      מהתגובות כאן אני מבינה מאנשים שהם ניסו טופו רגיל, קשה, וזה עבד להם מצוין. זה עדיף מאשר ממרח, שאין לדעת איך יתנהג אחרי חימום.

      • מיכל / דצמ 5 2012 20:50

        עכשיו אני צריכה למצוא מה לעשות עם הממרח טופו טבעי שקניתי …(-;
        תודה רבה על התשובה המהירה ושוב תודה על המתכונים הנהדרים!

        • Admin | Nofar / דצמ 5 2012 21:33

          איזה ממרח זה?

          • מיכל / דצמ 6 2012 8:17

            זה CreamSoy ממרח טופו בטעם טבעי של חברת טבע הארץ.

          • Admin | Nofar / דצמ 6 2012 13:40

            אף פעם לא ניסיתי אותו, אבל אם הוא לא טעים לך כמו שהוא, נסי להשתמש בו כמילוי לדברים כמו בלינצ'ס או מטבל מלוח עם מיץ לימון, מלח, תבלינים ועשבי תיבול.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s