Skip to content
27 בספטמבר 2012 / Nofar

אמפנדס במילוי טחון מהצומח וחצילים

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

אמפנדס במילוי טחון מהצומח וחצילים

לא על החסה לבדה

40 תגובות

להגיב
  1. מיכל / ספט 27 2012 12:30

    רעיון מקסים, מיישמת בקרוב!

  2. גיא נמרוד / ספט 27 2012 12:38

    כל הכבוד , שמתי במועדפים שלי ..בדיוק יש לי כרגע טחון מן הצומח בפריזר ורק צריך להשלים מצרכים קצת
    גיא נמרוד

  3. מיכל / ספט 27 2012 12:59

    נראה מעולה!!!
    יש לי שאלה על השבבי סויה,עשיתי פעמיים קובה סלק (לפי המתכון של החוברת "צמחונות בקלות")…המילוי כולל בצל מטוגן ופתיתי סויה. שאני מנסה לעשות מהמילוי כדורים-זה מתפרק!!!
    עכשיו ראיתי שכתבת לסחוט את הפתיתי סויה-לא סחטתי,כי לא צוין במתכון.
    האם זו יכולה להיות הסיבה לאי היכולת לאחד אותם לכדורים?
    ועוד שאלה לגבי העוגת שמרים שלך,שאני מפנטזת כבר שבועיים להכין!
    אני מתכוונת סוף סוף להכין אותה מחר,אך רוצה להכין רולדה ולא "שושנים"…כמה רולדות יוצאות (בגודל של תבנית אנגליש-קייק)? צריכה לדעת אם להכפיל את הכמות…
    תודה רבה 🙂

    • Admin | Nofar / ספט 27 2012 13:11

      תודה! 🙂
      הסחיטה של שבבי הסויה זה צעד שעושים בכל מוצרי הסויה המיובשים האלו (גם בפתיתים גדולים יותר)
      זה כדי לאפשר להם לספוג טעמים ורוטב מהתבשיל.
      גם אחרי סחיטה הם לא נדבקים, צריך "דבק" כלשהו כדי לחבר ביניהם, במיוחד בקובה..
      אפשר להשתמש בכל אחת מהשיטות הרגילות לדבק – קמח רגיל/חומוס עם מים, זרעי פשתן טחונים עם מים, אורז דביק מבושל, אפילו קצת רסק עגבניות יעבוד.
      במקרה הזה אין צורך בשום דבר מדביק גם כי המילוי לא צריך להדבק, וגם כי החציל שמתרכך ונמעך יוצר מעין עיסה שקל לקחת עם כף ולהניח במרכז הבצק.

      לגבי השושנים – הכמות במתכון מספיקה לרולדה אחת. זה עלול להיות קצת גדול מדי לתבנית אינגליש קטנה (הקנויות החד פעמיות, לעומת תבניות הסיליקון או המתכת שהן רחבות יותר)
      את יכולה לחתוך את הרולדה במרכז לכל האורך וללפף את 2 החצאים אחד בשני כמו צמה, ולדחוס לתבנית אינגליש.

      • מיכל / ספט 27 2012 18:12

        לגבי העוגה-אכין כבר כפות כפולה! בינתיים כל מה שהכנתי מהבלוג שלך יצא מדהים!
        יש לך מתכון למילוי קובה עפ פתיתי סויה,כל המתכונים שראיתי כוללים רק פתיתי סויה עם בצל ובכולם כתוב ליצור "כדורים" ואני לא מבינה איך! זה מתסכל… כי בלי יצירת הכדורים קשה לי מאוד לעטוף את המילוי בסולת. אשמח למתכון במידה ויש לך:)
        ד"א,יש לי מתכון נפלא ללחמניות מחיטה מלאה בלבד(!) ,הן בריאות וממש טעימות… חשבתי לחלוק איתך את המתכון,שגם את ושאר המנויים לבלוג שלך יהנו. אם את מעוניינת אשלח לך למייל 🙂
        ושוב,תודה על הכל! את נפלאה!
        שבת שלום:)

        • Admin | Nofar / ספט 27 2012 18:36

          אשמח למתכון! את יכולה לשלוח לי אותו דרך "דברו איתי" שיש בתחתית העמוד, תודה!

          לגבי קובה, אני לא מומחית בנושא, אבל אני בהחלט מכירה את הבעייתיות של המילוי (גם אני נתקלתי בזה לפני כמה חודשים)
          מה שאפשר לעשות זה להשתמש בכל דבק שהוא – כמו שכתבתי בתגובה הקודמת – אפילו קצת רסק עגבניות יכול לעבוד. או קמח ומים.
          ובתור טיפ – ממליצה לך לשים את התערובת במקרר לכמה שעות, ואז היא תידבק לך יותר בקלות כשתנסי לעצב ממנה כדורים.
          מעבר לזה כשאת יוצרת את הכדור ביד, תהדקי אותו ממש חזק, כאילו שהוא ספוג, עד שהוא משתכנע ונשאר בצורה פחות או יותר עגולה. ואז כמו שהוא תכניסי למעטפת הקובה (גם אם זה לא כדור של ממש), ותכסי אותו עם הסולת ותהדקי.

  4. אתי / ספט 27 2012 15:38

    היי
    האם 200-300 גרם יבש או רטוב וסחוט?המתכונים שלך טעימים מאד ..
    תודהמראש אתי

    • Admin | Nofar / ספט 27 2012 16:04

      תודה אתי, כיף לשמוע!
      ב-200-300 גרם הכוונה לסחוטים אחרי השריה.
      אני השתמשתי ב"טחון מהצומח" של טבעול, בערך בחצי או שלושת רבעי חבילה (החבילה כולה מכילה 400 גרם).
      בפועל כדאי לשים לפי העין ככה שיהיה יחס פחות או יותר שווה בין החציל לשבבי הסויה.

  5. הודיה / ספט 27 2012 17:30

    נראה מעולה! אולי ינוסה לשבת\לחג. מה את אומרת? יתחמם יפה על פלטה אחרי אפיה\טיגון?

    • Admin | Nofar / ספט 27 2012 17:32

      כן, בטח.
      אני אכלתי אותם אפילו קרים מהמקרר בלי לחמם והיו טעימים…

      • הודיה / ספט 27 2012 17:34

        מעולה 🙂

  6. שירה / ספט 27 2012 18:51

    במה אפשר להחליף את הבהרט? פפריקה/כמון יעבדו?

    • Admin | Nofar / ספט 27 2012 18:53

      כן, בהחלט.
      אני חושבת שבבהרט יש גם קמצוץ של קינמון. אפשר לנסות, אבל ממש קמצוץ קטנטן ועדין, אחרת זה ישתלט על כל הטעם

  7. אליה / ספט 27 2012 20:35

    עשיתי את הגירסה האפויה ויצא טעים מאוד. פעם הבאה אני העשה עם פטריות, נראה לי יקפיץ את זה אפילו עוד יותר. אחלה מתכון!

    • Admin | Nofar / ספט 27 2012 20:40

      את זריזה, איזה כיף לשמוע! 🙂
      תחזרי לעדכן איך יצא גם עם פטריות…

  8. גלעד / ספט 27 2012 22:53

    כתבת:
    3 כוסות קמח (400 גרם)
    1 כוס מים (160 מ"ל)

    ואני אומר: לא יכול להיות. נראה לי שמדדת לפי כוסות ואני לא מבין איך המרת למשקל.
    צריך להיות כוס מים = 240 מ"ל (ואולי בגלל שהכוס שלך קטנה יותר, 220 מ"ל)

    יש שני סטים של כוסות מדידה. אני מכיר את הסט של 240 מ"ל = 1 כוס. ואז כוס קמח לבן שוקלת 140 גרם.

    חוץ מזה, הצילומים מעוררי תאבון ועושים חשק להכין.
    תודה.

  9. הודיה / ספט 28 2012 13:41

    הכנתי בתוספת של גזר מגורר, וסייטן כפרי טחון (לא היה בהרט, אז תבלין על האש+קמצוץ קינמון)
    יצא מעדן.

  10. RSPA / ספט 28 2012 17:12

    נראה יופי וזה באמת מאוד פשוט להכנה.
    לגבי "התבלין בהרט" – מדובר במקבץ של תבלינים שונים שאוחדו יחדיו למה שנקרא תבלין אחד, כביכול, בהרט.
    התרגום המילולי של בהאראת (כך זה נכתב בעברית על פי תעתיק ערבי) זה "תבלינים". זו צורת הרבים של המילה תבלין בערבית – בהאר.
    מקבצי התבלינים שנאספים בבהרט וכן הכמויות שלהם באוסף, משתנים ממקום למקום, מקהילה לקהילה. כך בהרט של עיראק שונים מבהרט של לבנון, למשל. יש גם שוני ביעוד של הבהרט השונים: חלקם נועדים לתיבול מרק, חלקם לתיבול בשר (לא עלינו) וכן הלאה.
    מה שמאפיין כמעט את כל סוגי הבהרט זה שיש בהם קינמון, פלפל שחור, ציפורן ופלפל אנגלי, ואליהם מצטרפים לפי הסוג והמקום גם הל, סומק, כמון, כוסברה וכד'. המגוון רחב מאוד.
    אפשר כמובן להכין בהרט לבד בבית, וניתן למצוא מתכונים להכנת סוגיהם השונים ברשת.

    • נועה / ספט 28 2012 18:14

      ולא לשכוח שגם החוואיג' זו מילה נוספת לתערובת, כלומר בעצם – בהרט, וגם הוא על בסיס דומה, וכו . 🙂

      • RSPA / ספט 28 2012 19:33

        לא שוכחים, אבל יש הבדל בין הדברים. לחוואיג' מתייחסים מראש כאל תערובת תבלינים ואילו לבהרט מתייחסים (בטעות) כאל תבלין אחד עצמאי העומד בפני עצמו, כמו תבלינים אחרים. מה שניסיתי זה להצביע על ההתייחסות השגויה ולומר שזה אינו תבלין אחד, אלא בעצם תערובת ששמה נגזר מהמילה הערבית "תבלינים".

        • Admin | Nofar / ספט 28 2012 21:07

          אני לא חושבת שההתייחסות שגויה, ידוע לי שבהרט הוא תערובת, ולכן כשמישהי שאלה במה להחליף אותו המלצתי לה על כמון, פפריקה, קינמון, פלפל וכו'.
          כך או כך, למי זה אכפת באמת? 🙂

          • RSPA / ספט 29 2012 3:40

            טוב, לא התייחסתי למה שידוע לך. התייחסתי למה שרבים לא יודעים ואז הם שואלים :"מה אפשר לשים במקום בהרט?" . הרעיון היה להבהיר את הנקודה ש…(אין צורך שאחזור שוב) למען כל מי שייכנס לבלוג כאן, ובכלל. מי שירצה ללמוד מזה, אחלה. מי שלא ירצה, זבש"ו , אבל זה גם אחלה.
            ועכשיו נראה אם הסמיילי עובד 🙂

  11. נועה / ספט 28 2012 17:54

    אחלה מתכון לגמרי, ינוסה בקרוב!

  12. אנה / ספט 30 2012 12:38

    זה נשמע מדהים, אבל 17 מנות זה הרבה…אפשר להקפיא לפני שאני אופה, נכון? ואז פשוט להפשיר כשאני רוצה לאכול ופשוט לטגן?

    • Admin | Nofar / ספט 30 2012 12:41

      בטח, אפשר להקפיא לפני או אחרי האפייה, זה יהיה אחלה. אני הקפאתי חלק אחרי האפייה/טיגון כדי שיהיה אפשר לשלוף אחד-שניים, להפשיר 30 שניות במיקרו ולאכול מיד.

  13. צליל / ספט 30 2012 12:41

    לצערי לא מצאתי טחון מן הצומח, אני אעשה בערב גירסה עם סייטן ונקווה שילך טוב…

    • Admin | Nofar / ספט 30 2012 12:43

      אני בטוחה שיצא טוב. מישהי נוספת כתבה פה בתגובות שהכינה עם סייטן ותוספת של גזר ויצא לה מעולה.

  14. ענבל / אוק 13 2012 10:37

    הכנתי אתמול בערב. לא היה בסופר טחון מן הצומח אז שמתי שתי סלסלות של פטריות במקום. יצא מרהיב. בנוסף הכנתי את הסלט עדשים שחורות עם דלורית, והיתה ארוחה מושלמת, לא פחות. תודה, המשיכי להעשיר את חיינו הקולינריים!

    • Admin | Nofar / אוק 13 2012 16:51

      איזה כיף לשמוע! 🙂
      ותודה על המחמאות!

  15. דנה / אוק 28 2012 15:18

    לבחורה ששאלה על הקובה סלק.
    הכנתי כאלה לשבת ובמקום למלא בסויה מילאתי בפטריות ובצל. זה יצא פשוט מדהים. ולא הייתה לי שום בעיה למלא ולעטוף בסולת.
    צריך לתת לסולת לעמוד קצת ולספוח את כל הנזולים כראוי.אז זה יוצא מושלם.
    חייבת לציין שזו פעם ראשונה שהכנתי את זה ויצא מוצלח מאוד.

  16. ריקי / אוק 30 2012 12:40

    הכנתי לפני יומיים ויצא מדהים (למרות שהזנחתי את הבהארט והוספתי טיפ-טיפה כמון)!
    החבר אוכל-בשר שלי זלל חמישה!
    לדעתי, אחרי לילה במקרר, הם אפילו יותר טעימים (הטמפ' הקרה? אולי ספיגת טעמים? אין לי מושג, אבל זה היה ממכר)!

    בקיצור, היא אחלה.
    המון תודה!

    • Admin | Nofar / אוק 30 2012 12:45

      איזה כיף לשמוע!
      זה בהחלט מתכון שמותאם לכולם ולא רק לטבעונים ואוכלי עשבים מונבטים למניהם.. 🙂
      והעניין עם הלילה במקרר – לא מפתיע, הרבה דברים טעימים יותר אחרי יום במקרר… מרקים, תבשילים עם רוטב, פסטות ברוטב ועוד. הטעמים מתחברים טוב יותר, או שלפעמים המרקם קצת משתפר 🙂

  17. שיר / נוב 8 2012 14:49

    ניסיתי עם קמח כוסמין מלא במקום קמח לבן, זה שתה את כל המים והעיסה הייתה נוזלית כמו של עוגה. אז הוספתי עוד ועוד ועוד קמח [ובהתאמה גם מלח, סוכר ושמן]… יצא מוזר קצת ומקווה ממש שלא יהרוס, כי המילוי יצא מהמממממם. הוספתי לחצילים-טחון גם קצת רוטב קיקומן וצ'ילי מתוק וזה הוסיף עומק טעמים, וחומץ בלסמי בזמן טיגון השומבצל [טריק ידוע]. קיצור, החזיקו אצבעות (:

    • Admin | Nofar / נוב 8 2012 14:51

      אן לי שום נסיון עם קמח כוסמין אז אני מחזיקה אצבעות יחד איתך 🙂

  18. דניאל / נוב 17 2012 17:47

    אוקיי. זה לא הגיוני כמה שזה טעים. אני שמתי חוואיג למרק כי לא היה לי בהרט ויצא מדהים. נגמר לי המילוי אז את ארבעת האחרונים מילאתי בפטה שקדים ופלפל קלוי,מעניין איך ייצא.
    מודה שהתמכרתי לבלוג שלך. תודה על המתכונים הקלים והנפלאים.

    • Admin | Nofar / נוב 17 2012 20:34

      התמכרות מצוינת לפי דעתי 🙂
      פטה שקדים ופלפל קלוי נשמע מעולה. עשית לי חשק עכשיו…

  19. שירה / נוב 24 2012 19:52

    ט-ע-י-ם!!
    הוספתי גם פטריות לתערובת, ובמקום בהרט שמתי פפריקה, קצת כמון ותבלין גריל כזה. והמילוי ממש טעים לכשעצמו, יכולתי לטרוף אותו סתם ככה.
    נראה לי להבא אני אנסה לשדרג ולהכין עם בצק פילו..
    את מעולה! איזה כיף שיש את הבלוג הזה 🙂

    • Admin | Nofar / נוב 24 2012 20:15

      נשמע מצוין! יש אין סוף שילובים שאפשר ליצור בשביל המילוי הזה, גם אם מתבססים על חציל וגם אם לא.
      תודה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s