Skip to content
2 באוקטובר 2012 / Nofar

פלפלים גמדיים במילוי גבינת שקדים, צנוברים ובזיליקום

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

פלפלים גמדיים במילוי גבינת שקדים, צנוברים ובזיליקום

לא על החסה לבדה

12 תגובות

להגיב
  1. אירית / אוק 2 2012 17:42

    נראה מצוין! לא מכירה את הפלפלונים החמודים. כמה יש באריזה?

    • Admin | Nofar / אוק 2 2012 17:48

      אני מעריכה שיש בערך 25 כאלה באריזה. זה מגיע באריזה עם ניילון נצמד, נתקלתי בזה כמה פעמים בעבר ותמיד דיגדג לי לנסות אותם.. 🙂

  2. רוני / אוק 2 2012 17:45

    אין לי פלפלים גמדיים, אבל דווקא חצילונים יש לי, והאמת שתהיתי מה לעשות איתם כי קיצם מתקרב והולך..
    אין בזיליקום אבל יש כמעט כל דבר אחר.
    מה ילך טוב עם שקדים וחציל?
    פטרוזיליה? שמיר? נענע? טימין? סומאק? הצעות נוספות יתקבלו בברכה.
    תודה על הרעיון האדיר של למלא חציל בגבינה!!
    בושה לאומה הבולגרית שלא חשבתי על זה בעצמי..

    • Admin | Nofar / אוק 2 2012 17:51

      איזה כיף לך, גם אני רוצה חצילונים :))
      כל עשב תיבול שאת אוהבת ילך עם הגבינה (ורצוי גם כזה שמסתדר לך עם רוטב עגבניות)
      טימין נשמע לי מעולה.
      את החצילונים במקור רציתי להכין ברוטב חמצמץ עם עשבי תיבול, והוא הוסב לרוטב עגבניות בגלל הפלפלים, אבל אולי יתחשק לך לאלתר משהו אחר.. בכל מקרה גם הרוטב עגבניות ילך מצוין עם חצילונים.
      ספרי איך יצא!

      • רוני / אוק 3 2012 7:57

        יצא.. משונה.
        אני חושבת שגיליתי שאני לא מסתדרת עם שקדים בתור מילוי לא-מתוק.
        הוספתי הרבה לימון והרבה מלח (וסומאק ונענע ושמיר) וזה עדיין הרגיש לי כמו מרציפן עם מלח.
        אחרי האפייה זה היה יותר מוצלח, אבל הלך יותר טוב עם העגבניות ששמתי כדי למלא את התבנית מאשר עם החצילונים שהיו שם במקור.
        או וול, יו ליב יו לרן. 🙂
        אבל זה אכן רעיון גאוני ונראה לי שאולי אחזור לניסיון שני עם קשיו, שיש לו טעם יותר נייטרלי.

        אה כן, ונורא מיהרתי אז אילתרתי רוטב-בזק בבלנדר: כמה עגבניות, חצי פחית של עגבניות משומרות, שמן זית, שמיר ומים. (בלי מלח כי הגבינה היתה מאוד מלוחה) ואני חושבת שעליתי על משהו, זה רוטב מצויין ומאוד מאוד מהיר.

        • Admin | Nofar / אוק 3 2012 10:30

          מעניין – דווקא אני לא אוהבת מרציפן בכלל אבל ככה, כגבינה מלוחה ולא ממתק, זה טעים לי.
          נסי להכניס את החצילונים לפיתה ביחד עם קצת רוטב עגבניות ולאכול, אולי פחות יפריע לך הטעם של השקדים.
          אגב, אולי להבא תתבלי את השקדים יותר כדי 'להתגבר' על הטעם של השקדים שלא מצא חן בעיניך.
          וכמובן לנסות עוד סוגי גבינות אגוזים זו גם אפשרות 🙂

  3. מיכל שחר / אוק 2 2012 19:38

    היי.
    אני מקבלת ממך כותרת לעידכון בלוג אך פירוט המתכון-הקישור שלו לא קיים.

  4. ponetium / אוק 2 2012 21:48

    וואו… נראה טעים לאללה, ואני אפילו לא אוהב פלפל ממולא!

  5. אמיליה / אוק 3 2012 9:57

    אוי, זה נראה מעולה ככ!

  6. vegenjoy / אוק 6 2012 12:09

    יאמי!
    מזמן תכננתי לעשות שימוש בגבינת השקדים כחומר גלם למתכון אחר. שלך נראה נהדר ובטוחה שגם טעים להפליא (:

    • Admin | Nofar / אוק 6 2012 13:50

      הגבינה הזאת מצוינת בכל מקום שמשתמשים בה.. על פיצה, כמילוי לירקות ומאפים, כתוספת לפשטידות ולביבות, סתם ככה על לחם.. פשוט מוצלחת!
      גם בצורה האפויה וגם בצורה ה"טרייה" שלה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s