Skip to content
4 באוקטובר 2012 / Nofar

סלט חצילים של אבא

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

סלט חצילים של אבא

לא על החסה לבדה

15 תגובות

להגיב
  1. Michal / אוק 4 2012 15:23

    טוב אני בבעיה… עשינו קניות אתמול והתבאסתי שלא היו פלפלונים בסופר כי המתכון שלך נראה אליפות. אז קניתי חצילים במקום (כדי להכין את המפרום של אורי שביט.) עכשיו את באה עם המתכון הזה ו… מה לעשות? התלבטות קשה בין האפשרויות הקולינריות… 🙂 תודה על היצירתיות!

    • Admin | Nofar / אוק 4 2012 15:31

      זה מאוד פשוט… מכינים את המפרום, ומפרישים בערך שליש מכמות החציל לסלט! 🙂

      • michalamon / אוק 13 2012 15:08

        יצא מעולה הסלט שלך. הוא נכנס בגאון לפנתיאון :-). הפלפלונים לא נמצאים אצלנו בפריפריה, ולכן השתמשתי בפרוסות חצילים קלויים ויצאו גלילות מדהימות. וגבינת השקדים המעולה הפכה להיות חלק מהיומיום. תודה!!

        • Admin | Nofar / אוק 13 2012 16:53

          הגלילות חצילים נשמעות מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
          והגבינת שקדים מככבת גם אצלי, גם ביום יום וגם בתוך כל מני מתכונים.. היא פשוט מעולה.

  2. leeloo / אוק 4 2012 22:16

    הי
    נראה נפלא.
    זה מחייב קירור? נגיד לקחת לטיול וכאלה שזה בקירור חלקי (צידנית) זה מספיק?
    תודה

    • Admin | Nofar / אוק 4 2012 22:54

      אחרי שזה ישב במקרר לכמה שעות והתקרר וקיבל את הטעמים, אין בעיה לקחת את זה בצידנית, להיפך זה אידיאלי לפיקניקים וכאלה.

  3. san / אוק 4 2012 22:55

    אפשר שזה לא היה קלוף? לא חבל כל הויטמינים בקליפה,למה צריך לקלף? =(

    • Admin | Nofar / אוק 4 2012 23:06

      בטח שאפשר להשאיר 🙂
      אני מקלפת רק כי אני לא אוהבת להרגיש ולאכול את הקליפה בסלטים מהסוג הזה, אבל מי שאוהב או לא מפריע לו – בכיף.
      אני אפילו אתקן את זה במתכון כדי לא לבלבל אף אחד.

  4. מיכל / אוק 6 2012 12:55

    היי.
    הכנתי טעים ביותר.צדקת . חייבים לילה או יממה לספיגת טעמים.
    וויתרתי על הנענע.יש לי אלרגיה לא מוסברת כלפיה.

    • Admin | Nofar / אוק 6 2012 13:51

      הנענע לא חובה, היא מוסיפה קצת אבל זה טעים מאוד גם בלעדיה.
      כיף לשמוע שיצא טעים! 🙂

  5. ענת / אוק 12 2012 19:24

    הכנתי את המתכון, יצא טעים! אבל… יצא מעוך ומצ'וקמק, בכלל לא יפה כמו אצלך… יש הנחיות מיוחדות לטיגון כדי שיצא כמו אצלך? תודה!

    • Admin | Nofar / אוק 13 2012 16:50

      צריך לטגן/לאפות רק עד שמוכן ולא מעבר לזה, כדי שלא יהפכו לצ'יקמוק הזה..
      תוך כדי הטיגון או מדי פעם באפייה כדאי לבדוק אותם ולטעום, לראות שהם כבר לא צמיגיים, ומיד להוציא.
      וכמובן לחתוך לחתיכות יחסית גסות ולא קוביות קטנטנות

  6. leeloo / נוב 11 2012 17:59

    הצלחה מסחררת הסלט הזה!
    תזהרו, לא תצליחו להפסיק לאכול ממנו.
    בפעם אחרונה הכנתי כמות, חצילים גדולים, כמויות כפולות, הייתי בטוחה שישאר לפחות עד יום שלישי, אבל כבר במוצ"ש הכלי נותר ריק.
    מדהים!

    אגב, לא טיגנתי בכלל, רק ערבבתי עם שמן זית (לא הרבה) ושמתי לתנור עד שיזהיבו. ועשיתי בלי נענע. יוצא מעולה.

    • leeloo / נוב 11 2012 18:00

      דרך אגב, לא לא היתה סבלנות לחכות לילה. אחרי כ 3-4 שעות זה כבר מעולה. כמובן שבבוקר עוד יותר.

    • Admin | Nofar / נוב 11 2012 21:47

      עם הכמויות האלה באמת מזל שהחצילים היו אפויים ולא מטוגנים! 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s