Skip to content
26 באוקטובר 2012 / Nofar

קציצות מאש וערמונים

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

קציצות מאש וערמונים

לא על החסה לבדה

28 תגובות

להגיב
  1. Alya Lichtenshtein / אוק 26 2012 12:43

    טוב, זה הדבר הבא שאני מכינה. פשוט כולי נרגשת כשאני מקבלת את המיילים שלך כל פעם.

    • Admin | Nofar / אוק 26 2012 12:45

      יא, איזו מחמאה! 🙂

    • עידית עיני / אוק 28 2012 22:57

      הרגת. אותי עם המתכון הזה. כבר חצי שנה המאש יושבת ומחכה מתי כבר אשתמש בה.
      עכשיו שאני עוברת שינוי בתזונה יותר טבעוני / צמחוני אני ממש מתרגשת ממתכונים כאלו.
      מעבר לזה יש לך עוד דברים נפלאים .
      ממשיכה לעקוב !!!!
      תודה !!!!

  2. מרים / אוק 26 2012 14:09

    נראה מצוין! (אם אני לא טועה, מאש שייך לקטגוריית השעועית ולא העדשים..) ובכל מקרה, אפשר להכין איתו דאל מעולה. שבצירוף עם אורז (כזה או אחר) הופך להיות ארוחה טבעונית-חלבונית משובחת.

    מתכון בסיסי לדאל:
    – כוס מאש (השרייה מקצרת את תהליך הבישול)
    – מרתיחים עם 4 כוסות מים.
    – תערובת תבלינים: 1/2 כפית עד כפית (לפי הטעם): כמון, קארי, גרגירי חרדל, גאראם מסאלה, כורכום, כוסברה (טחונה או גרגירים), 2-3 תרמילי הל, כפית גדושה ג'ינג'ר טרי קצוץ דק או 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר. צ'ילי גרוס – לפי הטעם.
    – מבשלים עד שהמאש רך מאוד ורק אז מוסיפים מלח. לפי הטעם האישי.
    – לקראת סוף הבישול כדאי מאוד להוסיף חופן נדיב של כוסברה טרייה, קצוצה. (זה משפר מאוד את הטעם)
    – בסוף הבישול ניתן להוסיף כף שמן (רגיל או זית)

    * הדאל צריך להיות סמיך מאוד, ואם לא, אז לבשל עד אידוי נוסף של המים.
    * כדאי להנמיך את האש אחרי הרתיחה, ולערבב מדי פעם מאחר ולמאש יש נטייה להדבק לתחתית הסיר ולהשרף.
    * אופציה לאוכלי שום ובצל. לטגן בצל בתחילת התהליך עד שנהיה שקוף ולא שרוף. שום – להוסיף בפרוסות או כתוש יחד עם התבלינים.

  3. Ifat Keren Ben-Shachar / אוק 26 2012 15:34

    נראה מ-ע-ו-ל-ה!!!

  4. אורי / אוק 26 2012 15:44

    נראה מעולה! רק תיקון קטן, מאש זאת שעועית ולא עדשים. נראה לי שאני הולכת לעשות איתן משהו היום בזכותך 🙂

    • Admin | Nofar / אוק 26 2012 16:42

      מצחיק, בעבר התייחסתי למאש כשעועית ותיקנו אותי ש"זה עדשים" 🙂
      אתקן שוב, הפעם סופית!

  5. עינת / אוק 26 2012 16:23

    שאלה.
    יש אפשרות להחליף את הערמונים במשהו אחר?
    אני לא מתה על הטעם שלהם.

    • Admin | Nofar / אוק 26 2012 16:43

      עיקר הטעם בקציצות האלו מגיע דווקא מהערמונים.. 🙂
      אולי ירק אחר כמו בטטה או דלורית או דלעת יהוו תחליף ראוי, אם כי התוצאה בטעם תהיה שונה

  6. נעה / אוק 26 2012 21:52

    כמה כוסות מש להשרות? 2 כוסות או פחות? תודה מראש ו… מתה על המתכונים שלך! 🙂

    • Admin | Nofar / אוק 26 2012 22:29

      אני לא זוכרת, אני פשוט השתמשתי בחלק מכמות גדולה יותר שבישלתי..
      המאש קטנה יותר כשהיא יבשה מאשר אחרי בישול כך ששמים פחות מ-2 כוסות כמובן, קשה לי להעריך כמה בדיוק. במקסימום תבשלי כמות גדולה יותר ואת העודפים תקפיאי (זה מה שאני עושה) ובפעם הבאה שתרצי להשתמש במאש יהיה לך כבר מוכן 🙂

  7. ayelet / אוק 27 2012 0:04

    נראה מעולה, אולי אפילו אוותר על תפו"א, ואשתמש בקמח חומוס, ובכוסברה. כמו כן תודה על מתכון הדאל של מרים

  8. נועה / אוק 27 2012 7:16

    לייק ענק. יצירתיות נפלאה. איך בא לי כאלה עכשיו..

  9. דניאל / אוק 29 2012 11:14

    הכנו אתמול, יצא ממש מוצלח, טיפה יבש, אכלנו עם טחינה ורוטב צ'אטני עגבניות ונהנו
    כל הכבוד!

    • Admin | Nofar / אוק 29 2012 12:18

      כיף לשמוע!
      אפית אותן? אפייה תמיד קצת מייבשת, בגלל זה בסוף אני תמיד מוצאת את עצמי מטגנת.. :p

  10. רונית / נוב 2 2012 14:52

    בישלתי כוס וחצי מאש (בלי להשרות) ויצא לי 4 כוסות מאש מבושל…
    חוצמזה, לא ברור לי למה אבל הקציצות ממש התפרקו לי בטיגון. שמתי את מה שנשאר בתנור ואני מחכה לראות איך יצא.
    מבחינת טעם, סבבה, לא מרגישים כמעט את הערמונים, וחבל, כי זה לא מוצר זול. פעם הבאה אנסה עם בטטה במקום בשביל המרקם והמתקתקות

    • Admin | Nofar / נוב 2 2012 15:31

      היי רונית,
      שימי לב שבמתכון רשמתי 2 כוסות מאש מבושלות – ובהמשך המתכון גם ציינתי שהמאש כמעט ומכפילה את נפחה בבישול, כך שכוס אחת של מאש יבשה היתה מספיקה לך למתכון ומשאירה אותך עם כוס אחת אקסטרה שאפשר להקפיא ולשמור לפעם אחרת.
      אם הן התפרקו בטיגון, יכול להיות כמה דברים:
      1. שהיו יותר מדי נוזלים בעיסה, או שמן מהטיגון של הבצל.
      2. שלא טחנת את העיסה מספיק, והחומרים לא התערבבו עם התפו"א והקמח.

      אני דווקא הרגשתי את הערמונים, הם נתנו מתיקות עדינה לקציצות. יכול להיות שהשתמשת ביותר מדי מאש וזה קצת השתלט על הערמונים.
      בהחלט אפשר להחליף בבטטה, דלורית, דלעת או כל ירק מתקתק אחר. לערמונים יש טעם ומרקם מיוחדים שאני אוהבת, וגם טעם אגוזי 🙂

      להבא ממליצה לך לבדוק 2-3 חתיכות במחבת ואם זה מתפרק, פשוט להוסיף קמח מעורבב בקצת מים, או פירורי לחם שיספחו נוזלים מיותרים.

      • מירה / נוב 4 2012 13:50

        תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך.
        מאז שגיליתי את האתר שלך.,אני מאושרת לנסות טעמים חדשים ומענינים והמשפחה נהנת גם כן וזה הכי חשוב בשבילי.
        תודה לך על מאמצייך והשיתוף.

        • Admin | Nofar / נוב 4 2012 14:09

          הכי כיף בעולם לשמוע דברים כאלה.
          תודה לך! 🙂

  11. mili gafni / נוב 21 2012 19:30

    אפיתי אותן אתמול.
    בעיקרון, יצא מעולה, זה פעם שלישית שאני מנסה קציצות טבעוניות וסוף סוף זה התמצק (כנראה זה הצ'יה שסוף שוף קניתי) אבל, כמו שכתבת למעלה, אפייה מייבשת. ז"א אתמול הן היו פצצה, היום כבר מזכירות עוגת חנק…צריך איזה דאל או צ'אטני ליד.
    וגם, הטעם לא ככ ברור למרות ששמתי פטרוזיליה וכוסברה. בסה"כ מעולה. בטוח אם הייתי מטגנת היה פצצה אבל אני ממש לא רוצה לטגן….
    תודה רבה!

    • Admin | Nofar / נוב 21 2012 22:16

      מסכימה, גם אני מתבאסת לאפות את רוב הקציצות/לביבות ומעדיפה לטגן עם קצת שמן.
      לביבות שיוצאות טוב באפייה הן כאלה שמבוססות על תפו"א או בטטות, ואז הן מספיק לחות כדי לשרוד אפייה בצורה סבירה. את השאר אני מעדיפה לטגן..

  12. מירה / דצמ 3 2012 14:35

    היי נופר,קודם כל תודה על המתכונים הנהדרים שלך.
    אני בכל פעם מנסה משהו חדש ומתפעמת מהטעמים העשירים והטובים.
    הכנתי עתה את הקציצות ויצאו נהדרות במיוחד באפיה.
    בטיגון,יש להן נטיה לקבל כוויה בחוץ ולהשאר רכות מבפנים.זה אינו מפריע לי,כי כל התערובת למעשה כבר מבושלת/מוכנה,אולם לבן זוגי היה קשה עם התוכן הלח.
    האפויות יצאו נפלא.אהבתי אותן בטעם טבעי,כמו גם ברוטב צ'ילי מתוק וטחינה טבעית מלאה.
    תודה על השיתוף,אין כמוך!

    • Admin | Nofar / דצמ 3 2012 14:39

      אני ממש שמחה לשמוע!
      חלק מהאנשים מעדיפים את המטוגנות כי באפייה הקציצות נוטות להתייבש, אבל אני שמחה שאצלך אוהבים גם את הגרסה האפויה (זה בהחלט יותר בריא..).
      תודה על המילים החמות 🙂

  13. טל / דצמ 13 2012 16:47

    שאלה- אפשר להשתמש בארמוני מים קפואים?

    • Admin | Nofar / דצמ 13 2012 18:06

      אני לא מכירה את המוצר הזה לצערי, אז אני לא יודעת לענות לך…

  14. מיצי / דצמ 15 2012 15:51

    היי נופר, כרגע הכתי ויצא מצוין, תודה 🙂

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s