Skip to content
25 בנובמבר 2012 / Nofar

קוסקוס עם תבשיל ירקות וחומוס

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

קוסקוס עם תבשיל ירקות וחומוס

 

לא על החסה לבדה

12 תגובות

להגיב
  1. עורך: טיפול שורש / נוב 25 2012 18:44

    פינת השאלה המעצבנת:
    במה אפשר להחליף כוסברה וסלרי (שהרי ידוע שהם אוכל של השטן) לצורכי ציר?

    • Admin | Nofar / נוב 25 2012 22:27

      בשביל הציר אפשר להשתמש בכל ירק תבלין. הסלרי מעמיק את הטעמים אבל הוא לא חובה.
      מצד שני, הוא גם לא מאוד מורגש בטעם של הציר הסופי..
      כנ"ל לגבי הכוסברה.
      בכל מקרה אפשר להסתפק בפטרוזיליה, מומלץ גם שורש פטרוזיליה.
      אפשר להוסיף עוד ירקות כדי להעשיר את הציר – קישוא, דלעת, קצת כרוב וכו'.

  2. ptitim / נוב 25 2012 18:55

    נראה נהדר! אני ממליץ גם להוסיף מעט לימון סחוט, אני מת על השילוב, ומצטרף לקריאה להכין ציר בבית, אין סיבה להשתמש באבקת מרק או בכלל להחזיק אחת כזו.
    והתמונות שלך פשוט מדהימות באיכותן, כמו מתוך פרסומת.

    • Admin | Nofar / נוב 25 2012 22:28

      תודה רבה!
      ותראו מי מדבר על תמונות באיכות גבוהה 🙂
      (כן כן, יש לך מעריצה סמויה)

  3. מרים / נוב 25 2012 23:52

    אפשר גם קוסקוס מלא. אפשר להשיג בחנויות טבע. עולה כ-7 ש"ח. ושווה כל פירור (גם כאן אופן ההכנה לא גוזל יותר מ-5 דקות של השרייה במים רותחים)

  4. הודיה / נוב 26 2012 15:59

    אני לא צריכה לטרוח 😛 אחותי מכינה קוסקוס (אמיתי!) ומרק ירקות

  5. מעיין / נוב 26 2012 19:56

    הכנתי את המתכון. מעולה. אני אומנם "רגילה" לקוסקוס ומרק אמיתיים, אבל זה לגמרי נותן פייט!
    תודה רבה.

    **אגב, מאז הופעת הבלוג שלך החיים שלי ושל האיש השתדרגו, ולו רק בגלל שעכשיו אנחנו לא אוכלים רק מוקפץ**

    • Admin | Nofar / נוב 26 2012 23:45

      פידבקים כמו שלך הם מה שהופך את כתיבת הבלוג הזה לכיפית בשבילי 🙂 אז תודה לך.

  6. עירית / נוב 27 2012 19:48

    נראה מעולה, מחר אני הולכת להכין 🙂 בעניין ציר הירקות, לא כתובות כמויות. האם זה משנה כמה מים שמים בסיר, כמה ירקות, ולגובה המפלס שהמים מצטמצמים?

    • Admin | Nofar / נוב 27 2012 23:22

      אין צורך לדייק בכמויות. על סיר מרק סטנדרטי הייתי שמה בערך 2 גזרים, כמה מקלות סלרי, צרור צמחי תבלין, בצל אחד חתוך לחצי ואם יש לך למשל שאריות של ירקות אחרים כמו קישוא, דלעת וכו' – אפשר להוסיף גם אותם. מה שחשוב זה לתת לנוזל להצטמצם עד בערך חצי מהכמות המקורית.

  7. מירה / דצמ 11 2012 14:04

    תודה על המתכון והצילומים הנפלאים שעושים חשק לרוץ ולהכין.

    רציתי לציין את השינויים הקטנים שעשיתי(אלתור שהצליח גם כן):
    לכמות הירקות אותם ציינת,הוספתי,בטטה בינונית(אני מאוד אוהבת את הטעם),קישוא בינוני,חתוכים גם כן לקוביות קטנות.
    הוספתי אותם לפי ההנחיות שלך.
    לא הוספתי ציר מרק,אלא נתתי לחומרים להתאדות במיצים שלהם(מחבת טפלון).
    טיבלתי רק במעט מלח ופלפל שחור.
    יצא תבשיל מעולה ומלא,החומוס משביע.
    הפעם ויתרנו על הקוסקוס,כי לא יכולנו להפסיק לאכול עד הגרגר האחרון 🙂

    בפעם הבאה אכין עם קוסקוס שודאי ישפר פלאים את המנה הנפלאה שלך.

    ושוב תודה על השיתוף,אנחנו נהנים עתה בבית לעשות שינויים בהרגלי התזונה שלנו בכוון הצמחי,בתקווה שאט אט נהיה צמחוניים בלבד,בזכות המתכונים שלך,הכל יותר קל וטעים!

    • Admin | Nofar / דצמ 11 2012 16:30

      נשמע מצוין!
      הדבר הכי כיף בחורף זה התבשילים העשירים האלה שלא משנה מה נזרוק לסיר, אחרי שעה של בישול זה יצא טעים.. 🙂
      כיף לשמוע על השינויים בבית, ועוד יותר כיף לשמוע שיש לי חלק ולו הקטן ביותר בזה.
      בהצלחה! ובסוף את עוד תראי שאפשר להנות ולשבוע מאוכל צמחי בלבד…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s