דילוג לתוכן
5 בדצמבר 2012 / Nofar

לביבות תפוחי אדמה פשוטות

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

לביבות תפוחי אדמה פשוטות

 

לא על החסה לבדה

46 תגובות

להגיב
  1. ponetium / דצמ 5 2012 13:05

    מממ…יאמי!

  2. מיכל / דצמ 5 2012 14:09

    שלום לך.
    1 . ניתן באפיה? אני שואלת בגלל השימוש בנוזל?
    2 . האם זה בריא להשתמש שימוש חוזר בעמילן שלהם?
    מיכל

    • Admin | Nofar / דצמ 5 2012 14:44

      היי מיכל,

      1. את מוזמנת לנסות, אבל אני אישית לא כ"כ אוהבת את הלביבות האלה באפייה. לפעמים הן מתייבשות, לפעמים נשארות קצת חיות מבפנים, לפעמים מתפרקות.

      2. כמובן, הרי במצב רגיל אנחנו אוכלים את העמילן הזה ביחד עם התפו"א. הפעם אנחנו מפרידים רק כי אנחנו רוצים להיפטר מהמים, אבל את העמילן אנחנו כן רוצים לשמר.
      זה לא בריא לאכול את העמילן חי, ללא בישול. אבל בלביבות זה אחלה 🙂

  3. rachel / דצמ 5 2012 15:43

    ללא ביצים?

  4. רן / דצמ 5 2012 16:21

    תבורכי

  5. מיכל / דצמ 5 2012 18:02

    כמו שהקודם אמר: תבורכי!
    אין על המתכונים שלך!!!

  6. הודיה / דצמ 6 2012 9:23

    סוף סוף יצאו לביבות לעיניין.‏ תודה!‏

  7. מעיין / דצמ 7 2012 9:53

    טוב, אלו לביבות גאוניות. מי חשב בכלל להשתמש בעמילן?! הלביבות יצאו עם טעם עדין, וכ"כ מנחמות. או, איזה אושר.

    שבת שלום!

    • Admin | Nofar / דצמ 7 2012 13:58

      נכון זה מפתיע כמה טעים זה יוצא? אם אני זוכרת נכון את הטעם של הגירסה שהייתי אוכלת בעבר, עם הביצה – זו יותר טעימה לי.

      • מעיין / דצמ 9 2012 8:29

        את כ"כ צודקת. בכלל מהרגע שמצאנו תחליפים אחרים ל"הדבקה" של הביצה, נהיה לנו טעים יותר בפה, ונעים יותר בבטן.

  8. leeloo / דצמ 8 2012 16:57

    וואו!! איזה לביבות! אליפות. סיימתי הרגע וכבר יש התנפלות.
    אגב, הלביבות שהכי זוכורת לי מילדותי הן אלו שאבא שלי היה עושה (בשנים אחרונות התעצל והפסיק עם המסורת לצערי) והוא גם היה עושה אותן בלי ביצה.
    בקיצר, תודה וחג שמייח!

  9. goolash / דצמ 9 2012 23:23

    פשוט גאוני.
    כבר שנים לא טיגנתי לביבות, ואלו מחזיקות ויציבות, פשוט מהמם.
    אגב, בשל ההסתייגות העמוקה שלי מטיגון אפיתי חצי מהכמות, וגם היא יצאה מעולה (אמנם קצת פריכה מדי מבחוץ, אבל זה רק בגלל ששכחתי אותן בתנור בזמן הטיגון…).
    אני כבר חושבת איך להשתמש בעמילן לקציצות הבאות שלי. הברקה של ממש. תודה!

    • Admin | Nofar / דצמ 10 2012 2:57

      איזה כיף לשמוע 🙂
      אגב, אם את רוצה להכין קציצות ולא בא לך בהכרח על תפו"א, אפשר לקנות קמח תפוחי אדמה שהוא עמילני במיוחד ומשמש אחלה דבק (ונטול גלוטן). גם קמח טפיוקה.

    • ponetium / דצמ 14 2012 0:04

      ניסיתי ויצאו מעולות!
      הכנתי חצי מהכמות ויצאו לי 10 לביבות שחוסלו! (איך יצאו לך 30 מהכמות המלאה? :-0)
      באופן מפתיע, היה להן טעם קישואי מעט. השתמשתי בתפודים אדומים, והוספתי קצת תערובת תיבול להעשרת הטעם. יצאו מהממת לגמרי. נראה ששווה את הצרבת 🙂

      • Admin | Nofar / דצמ 14 2012 0:28

        בהחלט שווה את הצרבת 😀

        עשיתי אותן דקות, ויכול להיות שהשתמשתי בתפוחי אדמה גדולים יותר.

        לאדומים יש טעם קצת שונה. ללביבות אני אוהבת את הלבנים יותר כי הם מתקתקים ויותר נימוחים. אבל היי, תפוח אדמה זה תפוח אדמה. 🙂

  10. מיכל / דצמ 10 2012 10:57

    חג שמח!
    רציתי לשאול האם זה חשוב להכין את הלביבות מהתפ"א הלבנים או שגם האדומים בסדר?
    תודה

    • Admin | Nofar / דצמ 10 2012 13:45

      הלבנים פשוט יותר טעימים בצורה הזו, אבל אין בעיה גם עם האדומים.

  11. אסנת / דצמ 10 2012 17:36

    וואהו נראה מעולה! אני רוצה רק להשתמש בקמח אחר – קמח תפוחי אדמה מתאים כאן? באותה כמות כמו שרשמת, חצי כוס? ומה לגבי קמח מחיטה מלאה?

    • Admin | Nofar / דצמ 10 2012 17:40

      אין בעיה להמיר לקמח אחר. גם קמח תפוחי אדמה, שממנו לדעתי אפשר להסתפק אפילו בקצת פחות כי הוא מאוד עמילני.
      ותודה! 🙂

  12. אסנת / דצמ 10 2012 17:44

    תודה לך! 🙂 וצריך להוסיף לו משהו? לערבב אותו עם קצת מים?
    … קניתי פעם קמח תפוחי אדמה לאיזה מתכון, וזכור לי במעורפל שהטיפול בו היה שונה מקמח רגיל

    • Admin | Nofar / דצמ 10 2012 17:46

      מודה שאני לא יודעת, עוד לא יצא לי להשתמש בו. מציעה לך לבדוק הנחיות כלליות לגבי זה בגוגל, ולהחיל אותן על המתכון. מבחינת הלביבות, זה לא משנה איזה קמח תוסיפי ואיך, השילוב שלו עם הנוזלים של התפו"א יצרו לך די והותר דבק 🙂

  13. אסנת / דצמ 10 2012 17:52

    מעולה! אני מתכוונת לבדוק את זה במהלך השבוע ולדווח איך יצא… 🙂 תודה, והמשך חג נעים וטעים..

  14. נועה / דצמ 10 2012 20:49

    את לא מבינה, כמה שזה טעים. עשיתי דוקא עם האדומים .. זה מה שהיה לי , עם בצל אחד גדול , העמילן של תפוחי האדמה זו הברקה גאונית. בחיים לא פגשתי אותו ככה… הן נדבקו ללא הפרד ממש, זה יעיל בצורה בלתי רגילה. מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם בחיים לא יצאו לי לביבות כל כך מדהימות . תבורכי .

    • נועה / דצמ 10 2012 20:50

      הגשתי את זה עם סוכר, ככה כמו שזה. מאכל אלים … אמאלה.

      • Admin | Nofar / דצמ 10 2012 23:17


        עשית לי חשק לעוד נגלה, והפעם לנסות אותה עם סוכר…

  15. עופרי / דצמ 11 2012 9:50

    את כל המצרים של המטבל מערבבים הכל ביחד?

    • Admin | Nofar / דצמ 11 2012 14:00

      כן, אני ממליצה להתחיל משתיים-שלוש כפות של גבינה ורק קצת מלח ולימון, לטעום ולתקן במידת הצורך.

  16. מיכל / דצמ 11 2012 16:31

    יצא כל כך טעים וגאוני! רק לקראת סוף הארוחה ספרתי לחברים שגם הלביבות תפוחי אדמה טבעוניות, היה הלם סביב השולחן!!

    • Admin | Nofar / דצמ 11 2012 16:36

      זה מצחיק שזה מפתיע אנשים, כאילו שאם מדביקים לזה את התווית "טבעוני" אז לא יכול להיות שזה גם טעים 🙂
      הרבה מאכלים שכולם מכירים ואוהבים הם טבעוניים בלי ששמים לב בכלל… כמו פלאפל, קוסקוס עם ירקות, מג'דרה, פסטות, קרפלעך, הרבה מאפים, סלטים ועוד.

      כיף לשמוע שנהנו בשולחן שלך 🙂

  17. מיה גל / דצמ 12 2012 18:03

    בתי ואני הכנו את הלביבות המופלאות האלו היום, הן טעימות מאד מאד מאד. הוכתרתי ע"י בתי למלכת הלביבות! 🙂

  18. Hava Trattner / דצמ 13 2012 18:31

    זה לא קורה לי הרבה אבל נכשלתי לחלוטין עם המתכון הזה :-(. לא הבנתי את הקטע של ההפרדה בין המים לעמילן, הם נראו לי די מעורבבים, ככה שכנראה שפכתי מעט מדי מים והיו יותר מדי מים בעיסה. כנראה גם שמתי את הלביבות מוקדם מדי בשמן. התוצאה – הכל התפרק לי במחבת וזה בכלל לא היטגן… עכשיו אין לי מושג איך להיפטר מתכולת המחבת.
    אז איך מפרידים את העמילן מהמים? ומתי יודעים שהשמן חם מספיק?

    • Admin | Nofar / דצמ 13 2012 22:44

      ממש חבל לי לשמוע שלא הצליחו לך!
      כמה דברים:
      כשמניחים את התפו"א המגורדים במסננת ונותנים לנוזלים לרדת לתוך קערה, אחרי כמה זמן העמילן מצטבר למטה. כששופכים את המים בזהירות אפשר לראות את העמילן שהצטבר למטה. כך או כך, זה לא הכרחי, והלביבות יחזיקו גם בלעדיו.
      אם נשארו לך עודפי נוזלים תמיד אפשר לסחוט אותם, גם אחרי שהכל כבר מעורבב. פשוט מוחצים את העיסה מעל הכיור ונותנים לנוזלים לטפטף. זה נכון לגבי כל לביבות שמכינים, מכל ירק.
      ואם העסק לא נדבק מספיק למרות שאין הרבה נוזלים, אז פשוט תוסיפי עוד קמח עד שאת יכולה להדק ביד לביבה שפחות או יותר מחזיקה מעמד.
      כדי לדעת אם השמן חם אפשר להכניס את הצד ההפוך של הכף עץ למשל, ואם יש בועות סביב המקל סימן שהשמן חם. אפשרות נוספת זה להתיז טיפה מהעיסה ולראות אם יש כבר רעש ובועות של השמן. רק כשיש רעש וקצת קופץ הוא מספיק חם.

      ולגבי העיסה שטיגנת: אם עוד לא זרקת אותה, נסי לסנן אותה מהשמן, להוסיף קמח, לערבב ולהכניס לתנור. אולי תצא לך מעין פשטידה טעימה, שגם אם לא תהיה 100% יציבה, תהיה טעימה 🙂
      אם כבר זרקת אז לא נורא. מטעויות לומדים הכי טוב. רק לא מזמן זרקתי לפח תבנית שלמה של פשטידה שלא מימשה את הייעוד שלה כמתוכנן… 🙂

  19. נטע / דצמ 15 2012 12:18

    אני בדיוק עכשיו נותנת לתפוחי האדמה הגדודים לנוח, ושתי שאלות לי אלייך: 1. כמה זמן צריך לתת להם להוציא את המים? 2. האם זה בסדר להשתמש בקמח תופח? זה כל מה שיש לי כרגע, ואני לא יכולה לצאת לקנות כי שבת…

    בכל מקרה המתכון נראה נהדר ואני מתה על השימוש המחוכם בעמילן!

    • Admin | Nofar / דצמ 15 2012 12:37

      היי,
      אפשר לתת להם לנוח כמה דקות עד 20 דקות ככה, ואפשר לזרז את זה ע"י עיסוי שלהם ומחיצה.
      וקמח תופח גם יעבוד.
      בהצלחה, ותודה!

      • נטע / דצמ 15 2012 15:24

        סיימתי עכשיו להכין את הלביבות, ויצא מעולה! אני כל כך שמחה שנתקלתי במתכון שלך. וגם המטבל יצא אחלה ומוסיף המון. תודה רבה! (:

  20. אלה / דצמ 19 2012 12:36

    הי שרה,
    איזה רוטב הכנת כתוספת עם הלביבות? או שממש לא צריך…

    אלה.

    • Admin | Nofar / דצמ 19 2012 15:00

      היי אלה,
      בהמשך הפוסט פירטתי ממה עשוי הרוטב הלבן.

      ואני נופר, נעים מאוד 🙂

  21. Galia Gvirtzer / דצמ 24 2012 14:44

    מעולה! הוכחנו למשפחה שאפשר לכין לביבות טעימות
    ללא ביצים.

Trackbacks

  1. קישורים לסופשבוע « משחקת באוכל

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: