מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
מממ…יאמי!
שלום לך.
1 . ניתן באפיה? אני שואלת בגלל השימוש בנוזל?
2 . האם זה בריא להשתמש שימוש חוזר בעמילן שלהם?
מיכל
היי מיכל,
1. את מוזמנת לנסות, אבל אני אישית לא כ"כ אוהבת את הלביבות האלה באפייה. לפעמים הן מתייבשות, לפעמים נשארות קצת חיות מבפנים, לפעמים מתפרקות.
2. כמובן, הרי במצב רגיל אנחנו אוכלים את העמילן הזה ביחד עם התפו"א. הפעם אנחנו מפרידים רק כי אנחנו רוצים להיפטר מהמים, אבל את העמילן אנחנו כן רוצים לשמר.
זה לא בריא לאכול את העמילן חי, ללא בישול. אבל בלביבות זה אחלה 🙂
ללא ביצים?
ללא ביצים 🙂
תבורכי
כמו שהקודם אמר: תבורכי!
אין על המתכונים שלך!!!
תודה רבה לשניכם! 🙂
סוף סוף יצאו לביבות לעיניין. תודה!
כיף לשמוע! 🙂
טוב, אלו לביבות גאוניות. מי חשב בכלל להשתמש בעמילן?! הלביבות יצאו עם טעם עדין, וכ"כ מנחמות. או, איזה אושר.
שבת שלום!
נכון זה מפתיע כמה טעים זה יוצא? אם אני זוכרת נכון את הטעם של הגירסה שהייתי אוכלת בעבר, עם הביצה – זו יותר טעימה לי.
את כ"כ צודקת. בכלל מהרגע שמצאנו תחליפים אחרים ל"הדבקה" של הביצה, נהיה לנו טעים יותר בפה, ונעים יותר בבטן.
וואו!! איזה לביבות! אליפות. סיימתי הרגע וכבר יש התנפלות.
אגב, הלביבות שהכי זוכורת לי מילדותי הן אלו שאבא שלי היה עושה (בשנים אחרונות התעצל והפסיק עם המסורת לצערי) והוא גם היה עושה אותן בלי ביצה.
בקיצר, תודה וחג שמייח!
תודה רבה, וחג שמח! 🙂
פשוט גאוני.
כבר שנים לא טיגנתי לביבות, ואלו מחזיקות ויציבות, פשוט מהמם.
אגב, בשל ההסתייגות העמוקה שלי מטיגון אפיתי חצי מהכמות, וגם היא יצאה מעולה (אמנם קצת פריכה מדי מבחוץ, אבל זה רק בגלל ששכחתי אותן בתנור בזמן הטיגון…).
אני כבר חושבת איך להשתמש בעמילן לקציצות הבאות שלי. הברקה של ממש. תודה!
איזה כיף לשמוע 🙂
אגב, אם את רוצה להכין קציצות ולא בא לך בהכרח על תפו"א, אפשר לקנות קמח תפוחי אדמה שהוא עמילני במיוחד ומשמש אחלה דבק (ונטול גלוטן). גם קמח טפיוקה.
ניסיתי ויצאו מעולות!
הכנתי חצי מהכמות ויצאו לי 10 לביבות שחוסלו! (איך יצאו לך 30 מהכמות המלאה? :-0)
באופן מפתיע, היה להן טעם קישואי מעט. השתמשתי בתפודים אדומים, והוספתי קצת תערובת תיבול להעשרת הטעם. יצאו מהממת לגמרי. נראה ששווה את הצרבת 🙂
בהחלט שווה את הצרבת 😀
עשיתי אותן דקות, ויכול להיות שהשתמשתי בתפוחי אדמה גדולים יותר.
לאדומים יש טעם קצת שונה. ללביבות אני אוהבת את הלבנים יותר כי הם מתקתקים ויותר נימוחים. אבל היי, תפוח אדמה זה תפוח אדמה. 🙂
חג שמח!
רציתי לשאול האם זה חשוב להכין את הלביבות מהתפ"א הלבנים או שגם האדומים בסדר?
תודה
הלבנים פשוט יותר טעימים בצורה הזו, אבל אין בעיה גם עם האדומים.
וואהו נראה מעולה! אני רוצה רק להשתמש בקמח אחר – קמח תפוחי אדמה מתאים כאן? באותה כמות כמו שרשמת, חצי כוס? ומה לגבי קמח מחיטה מלאה?
אין בעיה להמיר לקמח אחר. גם קמח תפוחי אדמה, שממנו לדעתי אפשר להסתפק אפילו בקצת פחות כי הוא מאוד עמילני.
ותודה! 🙂
תודה לך! 🙂 וצריך להוסיף לו משהו? לערבב אותו עם קצת מים?
… קניתי פעם קמח תפוחי אדמה לאיזה מתכון, וזכור לי במעורפל שהטיפול בו היה שונה מקמח רגיל
מודה שאני לא יודעת, עוד לא יצא לי להשתמש בו. מציעה לך לבדוק הנחיות כלליות לגבי זה בגוגל, ולהחיל אותן על המתכון. מבחינת הלביבות, זה לא משנה איזה קמח תוסיפי ואיך, השילוב שלו עם הנוזלים של התפו"א יצרו לך די והותר דבק 🙂
מעולה! אני מתכוונת לבדוק את זה במהלך השבוע ולדווח איך יצא… 🙂 תודה, והמשך חג נעים וטעים..
בהצלחה!
וחג שמח ונטול צרבת לכולנו
את לא מבינה, כמה שזה טעים. עשיתי דוקא עם האדומים .. זה מה שהיה לי , עם בצל אחד גדול , העמילן של תפוחי האדמה זו הברקה גאונית. בחיים לא פגשתי אותו ככה… הן נדבקו ללא הפרד ממש, זה יעיל בצורה בלתי רגילה. מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם בחיים לא יצאו לי לביבות כל כך מדהימות . תבורכי .
הגשתי את זה עם סוכר, ככה כמו שזה. מאכל אלים … אמאלה.
♥
עשית לי חשק לעוד נגלה, והפעם לנסות אותה עם סוכר…
את כל המצרים של המטבל מערבבים הכל ביחד?
כן, אני ממליצה להתחיל משתיים-שלוש כפות של גבינה ורק קצת מלח ולימון, לטעום ולתקן במידת הצורך.
יצא כל כך טעים וגאוני! רק לקראת סוף הארוחה ספרתי לחברים שגם הלביבות תפוחי אדמה טבעוניות, היה הלם סביב השולחן!!
זה מצחיק שזה מפתיע אנשים, כאילו שאם מדביקים לזה את התווית "טבעוני" אז לא יכול להיות שזה גם טעים 🙂
הרבה מאכלים שכולם מכירים ואוהבים הם טבעוניים בלי ששמים לב בכלל… כמו פלאפל, קוסקוס עם ירקות, מג'דרה, פסטות, קרפלעך, הרבה מאפים, סלטים ועוד.
כיף לשמוע שנהנו בשולחן שלך 🙂
בתי ואני הכנו את הלביבות המופלאות האלו היום, הן טעימות מאד מאד מאד. הוכתרתי ע"י בתי למלכת הלביבות! 🙂
איזה כיף! 🙂
זה לא קורה לי הרבה אבל נכשלתי לחלוטין עם המתכון הזה :-(. לא הבנתי את הקטע של ההפרדה בין המים לעמילן, הם נראו לי די מעורבבים, ככה שכנראה שפכתי מעט מדי מים והיו יותר מדי מים בעיסה. כנראה גם שמתי את הלביבות מוקדם מדי בשמן. התוצאה – הכל התפרק לי במחבת וזה בכלל לא היטגן… עכשיו אין לי מושג איך להיפטר מתכולת המחבת.
אז איך מפרידים את העמילן מהמים? ומתי יודעים שהשמן חם מספיק?
ממש חבל לי לשמוע שלא הצליחו לך!
כמה דברים:
כשמניחים את התפו"א המגורדים במסננת ונותנים לנוזלים לרדת לתוך קערה, אחרי כמה זמן העמילן מצטבר למטה. כששופכים את המים בזהירות אפשר לראות את העמילן שהצטבר למטה. כך או כך, זה לא הכרחי, והלביבות יחזיקו גם בלעדיו.
אם נשארו לך עודפי נוזלים תמיד אפשר לסחוט אותם, גם אחרי שהכל כבר מעורבב. פשוט מוחצים את העיסה מעל הכיור ונותנים לנוזלים לטפטף. זה נכון לגבי כל לביבות שמכינים, מכל ירק.
ואם העסק לא נדבק מספיק למרות שאין הרבה נוזלים, אז פשוט תוסיפי עוד קמח עד שאת יכולה להדק ביד לביבה שפחות או יותר מחזיקה מעמד.
כדי לדעת אם השמן חם אפשר להכניס את הצד ההפוך של הכף עץ למשל, ואם יש בועות סביב המקל סימן שהשמן חם. אפשרות נוספת זה להתיז טיפה מהעיסה ולראות אם יש כבר רעש ובועות של השמן. רק כשיש רעש וקצת קופץ הוא מספיק חם.
ולגבי העיסה שטיגנת: אם עוד לא זרקת אותה, נסי לסנן אותה מהשמן, להוסיף קמח, לערבב ולהכניס לתנור. אולי תצא לך מעין פשטידה טעימה, שגם אם לא תהיה 100% יציבה, תהיה טעימה 🙂
אם כבר זרקת אז לא נורא. מטעויות לומדים הכי טוב. רק לא מזמן זרקתי לפח תבנית שלמה של פשטידה שלא מימשה את הייעוד שלה כמתוכנן… 🙂
אני בדיוק עכשיו נותנת לתפוחי האדמה הגדודים לנוח, ושתי שאלות לי אלייך: 1. כמה זמן צריך לתת להם להוציא את המים? 2. האם זה בסדר להשתמש בקמח תופח? זה כל מה שיש לי כרגע, ואני לא יכולה לצאת לקנות כי שבת…
בכל מקרה המתכון נראה נהדר ואני מתה על השימוש המחוכם בעמילן!
היי,
אפשר לתת להם לנוח כמה דקות עד 20 דקות ככה, ואפשר לזרז את זה ע"י עיסוי שלהם ומחיצה.
וקמח תופח גם יעבוד.
בהצלחה, ותודה!
סיימתי עכשיו להכין את הלביבות, ויצא מעולה! אני כל כך שמחה שנתקלתי במתכון שלך. וגם המטבל יצא אחלה ומוסיף המון. תודה רבה! (:
איזה כיף לשמוע :))
שמחה שיצא טעים!
הי שרה,
איזה רוטב הכנת כתוספת עם הלביבות? או שממש לא צריך…
אלה.
היי אלה,
בהמשך הפוסט פירטתי ממה עשוי הרוטב הלבן.
ואני נופר, נעים מאוד 🙂
מעולה! הוכחנו למשפחה שאפשר לכין לביבות טעימות
ללא ביצים.