מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
קניתי, תודה אכין לנר ראשון
אין, פשוט אין עליך
♥
אדיר!
סבתא שלי הייתה מכינה כאלה וקראה לזה "חבורוסט", שזה ברוסית משהו כמו הענפים הדקים שיש ביער.
היא גם נהגה לחתוך ולקפל אותן פנימה בצורה מאוד אסתטית, אז מצאתי לינק שמתאר את זה כדי להדגים –
http://everydayrussian.com/?p=648
יו, גם אצלנו מכינים כאלה!
מצחיק שאצל כל אחד זה נקרא אחרת 🙂
אוח זה נראה טוב
הכנתי כמעט בדיוק כאלה והעלתי אצלי, ראיתי שהקדמת אותי וחסכתי לי את תאור תהליך העבודה. הפנתי ישר לפוסט הזה שלך. אז אולי יש לך תשובה לשאלה שלי בסופו של התהליך – איך נפטרים מהשמן הרב שנותר אחרי הטיגון בלי להזיק לחי, לצומח או לאינסטלציה?
אני שופכת לכיור ישר לפתח הניקוז, ומיד אחר כך מים רותחים, ועוד קצת מים זורמים (שוטפת כמה כלים או משהו).
אפשרות נוספת היא לשפוך את השמן לשקית אטומה ולזרוק לפח..
יאללה !!! אני גם מכין כל חנוכה – סבתא מלכה היתה מכינה כאלה-קוראים לזה אצלנו צ'אלפק- לביבות בוכריות.. המתכון שלנו דומוה לא סגור על זה שהוא טבעוני- לא יודע מה דינם של שמרים.. הבצק מכיל
חצי חבילת שמרים/שמרית
4 כוסות קמח
4 כפות שמן
כפית מלח
כפית סוכר
מים