מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
הי איזה רעיון … זה בעצם חורש פרסי נכון?? יופי של ורסיה תודה רויטל
כן זה בעצם מבוסס על אותו מתכון, בשינויים קלים 🙂
תודה רבה נופר.
נתת לי תפריט גם לתחילת השבוע הבא 🙂
אני כבר נהנת מהרעיונות שלך ומיישמת חלק מהם באופן שוטף,
ומקבלת מחמאות גם מהאיש שלי,שבמפתיע,הריחות הנעימים מזמינים אותו למטבח והוא מצטרף לארוחה וטוען שטעים לו מאוד.
עלי לציין,שבבית שלנו,הוא הטבח המפנק אותנו,ומאז שהחלטתי ללכת לכוון צמחונות,
הוא מפנה לי את המטבח ומפרגן לך,דרכי :-),על המטעמים.
מזל שהגעתי לאתר שלך!
צמחונות/טבעונות כמובן…
איזה כיף לשמוע! 🙂
עשית לי את היום.
למי שלא אוהב שעועית (או מתקשה לעכל אותה…) אני הייתי מציעה להחליף בגרגירי חומוס. זו הווריאציה האפגאנית לחורשט הפרסי. התבשיל האפגאני נקרא: צ'לוב (chelov). מגישים אותו על אורז לבן. ואפשר גם להכין קציצות נפלאות משבבי סויה וקמח חומוס, כאלה שיחליפו את הגונדי (שהוא קציצת בשר טחון עם קמח חומוס) שמבשלים במרק עצמו ברתיחה עדינה מאוד. ובכל מקרה, בלי שום ובצל! אבל עם הרבה כרישה (החלק הלבן).
תודה על הטיפים 🙂