נראה כ"כ טעים!!!
את גם יודעת איך להגיש 🙂
כמה זמן הגבינה תחזיק מעמד בקירור?
תודה על כל המתכונים הנפלאים האלו!
(מחכה בקוצר רוח לסיים את המבחן האחרון,ומיד להפשיל שרוולים ולהכין מלא מאכלים שראיתי פה).
אני לא יודעת מה המקסימום שהיא מחזיקה, אבל קראתי בבלוג של Maple Spice שזה החזיק לה שבועיים לפחות… שימי את הגבינה בכלי אטום במקרר.
אבל אם לא סיימת את זה בתוך שבועיים, יש כאן בעיה אחרת כי זה ממש טעים!
אפשר בכיף להוסיף את זה לפשטידות, אבל רק בשביל הטעם, לא כגורם מחבר במקום משהו אחר. המרקם של הגבינה קצת פירורי, הוא לא יחזיק את הפשטידה (וגם עדיף להוסיף אותו לעיסה אחרי שערבבת אותה, ורק לפורר קצת גושים).
נראה מעולה ומחר אני מכינה!
יש לי הצעת ייעול למי שזה יכול לעזור, הבד בתחילת המתכון שבו משרים את הגבינה יכול להיות גם
מהמפות אלבד חד-פעמיות שקונים בחנות. לפני שנהייתי טבעונית השרתי את היוגורט בבד הזה כדי ליצור לבנה,
אז זה על אותו רעיון.
רבע כוס זה 60 מ"ל, וחצי כוס זה 120 מ"ל.
כך או כך זה לא חייב להיות מאוד מדויק. לפעמים אני מוסיפה קצת יותר מים כי המרקם מרגיש לי סמיך מדי. המים העודפים בכל מקרה ינוקזו במהלך הלילה.
בהצלחה!
תודה, אבל באופן כללי-
הכוס שאני משתמש בה היא כוס זכוכית (כמו של קפה שחור)
כשהיא מלאה מים שוקלת כ 200 גרם- נפחה הוא 200 מ"ל.. לכן היה הבלבול עם חצי כוס או ורבע כוס
תודה
שלום,
התוודענו לאתר במקרה דרך חברים ששלחו לנו לינק בעקבות הפיכתנו לצמחונים. אנחנו עדיין לא טבעונים, אבל עם מתכונים כמו שיש פה אפשרי בהחלט לשקול מעבר לטבעונות או לפחות נטייה לכך. בעלי הכין את הגבינה והיא יצאה פשוט מצויינת. תודה על המתכון. אני מתכננת להכין היום את הדלורית הממולאת, תגובה תשלח בהמשך…
שלום,
איזה כיף של בלוג!! כטבעונית מתחילה זה פשוט תענוג לגלוש! שתי שאלות, סליחה מראש על הבורות: איפה קונים שקדים טחונים? איפה ניתן להשיג בד גזה/ חיתול בד??
היי, תודה רבה לך! 🙂
שקדים טחונים אפשר לקנות בחנויות של תבלינים וקטניות בדר"כ, או ברוב הסופרים יש שקדים טחונים באריזה סגורה, בדר"כ מגיע באריזות של 100 גרם ונמצא איפה ששאר האגוזים נמצאים.
בד גזה אפשר לקנות לדעתי בסופר פארם. (אני משתמשת בזה שגם חובשים איתו.. כי אני לא אוהבת לעשות שימוש רב פעמי בבדים לצורך הזה)
רק שימי לב לקנות את זה שעשוי מריבועים ולא הארוך המלופף.
יכול להיות שלא יצא לי טוב בגלל הבד? שמתי בשקית בד כזו שמוכרים בחנויות להכנת גבינה ואחר כך הוצאתי את זה ועשיתי מזה גוש יפה על התבנית אבל זה לא התבקע יפה וגם הטעם קצת משונה לי.
אפיתי כמו בהוראות 180 מעלות ל35 דקות. הטעם שלה דומיננטי-יש הרגשה חמוצה חזקה. אולי זה הלימון?וזה מאוד עשוי מפירורים. בתמונה שלך זה חלק יותר ודווקא עשיתי אותה במעבד מזון.אולי הייתי צריכה יותר זמן במעבד.
אוקיי,
החמיצות היא בגלל הלימון. את יכולה לתבל אותה איך שבא לך, עם פחות לימון, יותר שום, עשבי תיבול, מידת מליחות וכו'. התיבול הוא בשביל הטעם ולגמרי נתון לבחירתך.
הפירורים גם אצלי נשארו כי יש לי רק בלנדר מוט לא מוצלח במיוחד. היא לא באמת חלקה לגמרי. אבל עם מעבד מזון היא יכולה להיות יותר חלקה, פשוט צריך יותר זמן, זה הכל (ומדי פעם לפתוח ולערבב מהצדדים). ממליצה לך גם להשרות את השקדים מראש, בין אם הם שלמים או טחונים, לכמה שעות עם הנוזלים. זה עוזר לטחון אותם למרקם יותר חלק.
ובסופו של דבר צריך לקחת בחשבון שזה לא אמור לצאת "כמו גבינה", כי זה עשוי מחומרים אחרים ולכן המרקם אף פעם לא יהיה כמו של גבינה, זה רק מתפקד כגבינה מבחינת השימוש במתכונים או כממרח על לחם. 🙂
הכנתי בבוקר את הגבינה ועכשיו יצאה מהתנור. יצא מדהים. אגב אפשר לא לאפות את הגבינה ואז המרקם יותר כמו של גבינה לבנה/ שמנת וזה גם חי לגמרי (RAW) וככה הערכים התזונתיים שלהם נשמרים. כך או כך המתכון מעולה. וניסיתי כל כך הרבה מתכוני גבינות (כי על זה הכי היה קשה לי לוותר במעבר לטבעונות) וזאת באמת הכי טובה כמו שאמרת. ואם גם קונים את השקדים טחונים אז בכלל דקה ורבע להכין ושאף אחד לא יגיד לי יותר די טבעונות זה מלא התעסקות…:)
תודה לך עכשיו אני אנסה את הפלפלים הממולאים בגבינה וגם את גלילת החצילים איזה כיף לי
איזה כיף :))
ואת צודקת, אפשר לאכול אותה גם טרייה וגם אפויה. המרקם קצת שונה. כשהיא טרייה היא טובה על פיצה או בתור מילוי. גם אני הכנתי השבוע, ואוכלת כל פעם קצת קצת, כה בקמצנות, שלא ייגמר.. 🙂
אגב אני שמתי 200 גר שקדים טחונים ולא 145 אבל עם אותם כמויות נוזלים שכתבת ויצא מעולה לא היה יותר מידי נוזלים לנקז (הקערה הייתה יבשה) אז יש לי יותר גבינה 🙂
הי (: שאלה- פתחתי עכשיו את החיתול אחרי כ11 שעות במקרר והבלילה כלל לא ״התגבנה״.. נשארה דביקה ונוזלית. האם זה עניין של עוד זמן במקרר או שפשוט מההתחלה עשיתי נוזלי מדי וזה לא יתגבש?.. תודה מראש!
זה נשמע מוזר, יכול להיות שהחיתול שהשתמשת בו היה עבה מדי ולא איפשר לנוזלים לצאת?
אחרי 11 שעות הנוזלים העודפים אמורים לטפטף החוצה ולהשאיר אותך עם גוש רך של גבינה שאמור לשמור על הצורה שלו.
אולי תנסי להעביר את הגבינה לבד דק יותר, אם יש לך בבית בד גזה, נסי לשים שכבה כפולה ולתת לזה עוד כמה שעות, או לחילופין תסגרי את החיתול הקיים ותשימי מעליו משהו כבד כמו סיר או משהו כדי להפעיל קצת לחץ על הגבינה ולעזור לנוזלים לצאת.
מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
אויש, מעולה! נראה פצצה .איזה יופי ! אכין בקרוב. יישר כוח.!
תודה על התרגום והתמונות! את חושבת שייצא טוב גם בבלנדר רגיל זול כזה שאני מכינה בו שייקים (ותמיד נשארים לי גושים)? או להשקיע ולקנות בלנדר מוט?
ראיתי אותה ב-maple spice וממש רציתי לנסות אבל אני כל הזמן דוחה את זה, ושלך גם נראית כל כך טוב! גרמת לי להחליט להכין את זה בשבוע הבא 😛
אני השתמשתי בבלנדר מוט מעאפן של 60 שקל מהסופר, שבקושי הזיז משהו לעיסה. כך שהבלנדר שלך, זול ככל שיהיה, בטוח יותר יעיל מזה 🙂
נראה כ"כ טעים!!!
את גם יודעת איך להגיש 🙂
כמה זמן הגבינה תחזיק מעמד בקירור?
תודה על כל המתכונים הנפלאים האלו!
(מחכה בקוצר רוח לסיים את המבחן האחרון,ומיד להפשיל שרוולים ולהכין מלא מאכלים שראיתי פה).
תודה רבה! 🙂
אני לא יודעת מה המקסימום שהיא מחזיקה, אבל קראתי בבלוג של Maple Spice שזה החזיק לה שבועיים לפחות… שימי את הגבינה בכלי אטום במקרר.
אבל אם לא סיימת את זה בתוך שבועיים, יש כאן בעיה אחרת כי זה ממש טעים!
שבועיים-איזה יופי!
למרות שאני בטוחה שאסיים הרבה הרבה לפני.
תודה ושבת שלום 🙂
נראה נחמדת… אם אני לא אופה, זה גם יצא טוב?
לצערי לא, אני חושבת שהאפייה הכרחית לקבלת המרקם הסופי
זה נראה כ"כ טוב (אבל כך כל המתכונים שלך) 🙂 קניתי שקדים טחונים, אני אנסה את זה, תחזיקי לי אצבעות *g*.
שאלה – האם זה יכול לשמש גם בפשטידות? למשל פשטידת הקישואים של גלעדא מהפורום במקום הטחינה?
אפשר בכיף להוסיף את זה לפשטידות, אבל רק בשביל הטעם, לא כגורם מחבר במקום משהו אחר. המרקם של הגבינה קצת פירורי, הוא לא יחזיק את הפשטידה (וגם עדיף להוסיף אותו לעיסה אחרי שערבבת אותה, ורק לפורר קצת גושים).
*מחזיקה אצבעות*
התחלתי בהכנה. אגב, התוצר הנוזלי החצי מוכן מאוד טעים כדיפ!
הכנתי, והאמת, די התאכזבתי. האפיה לא עשתה לבלילה טוב, ולמרות שהיא לא רעה, לפני האפיה יותר טעים.
וכל האנשים האחרים שטעמו עקמו את האף.
כמה חבל…
את הראשונה ששמעתי שלא אהבה את הגבינה הזו.
עקבת אחרי הוראות ההכנה במדויק?
אכן אכן.
שמעי, אין כזה מתכון שכולם יאהבו… אבל עדיין הבלילה נהדרת.
תודה לכם נופר ופטה ששיניתן את חיי.
מתכון מדהים.
נראה מעולה ומחר אני מכינה!
יש לי הצעת ייעול למי שזה יכול לעזור, הבד בתחילת המתכון שבו משרים את הגבינה יכול להיות גם
מהמפות אלבד חד-פעמיות שקונים בחנות. לפני שנהייתי טבעונית השרתי את היוגורט בבד הזה כדי ליצור לבנה,
אז זה על אותו רעיון.
היי, אני קוראת קבועה וזו הפעם הראשונה שמגיבה בבלוג – היום אפיתי את את הפטה ואני פשוט מתענגת על כל ביס!! תודה רבה!
הכנו היום והגבינה מדהימה
צריך לקלף את השקדים טרם שטוחנים אותם? זה משמעותי לדעתך?
עדיף לקלף, כן, אחרת הגבינה תצא עם חתיכות ונקודות כהות, וזה גם בטח ישפיע על המרקם.
אפשר להשרות את השקדים במים חמים לשעה שעתיים ואז הם מתקלפים בקלות.
אוקיי, תודה.
ניסיתי אתמול ויצא אדיר. הערה קטנה: במתכון המקורי רשום 3 כפות שמן זית, לא 3 כפיות…
צודק, תודה על תשומת הלב! תוקן.
יש לי בעיה עם המדידות של הנוזלים-
הכוסות אצלי לא סטנדרטיות ולכן רוצה לשקול גם את הנוזלים,
כמה זה 60 מ"ל מיץ לימון וחצי כוס מים -משקלית? תודה
רבע כוס זה 60 מ"ל, וחצי כוס זה 120 מ"ל.
כך או כך זה לא חייב להיות מאוד מדויק. לפעמים אני מוסיפה קצת יותר מים כי המרקם מרגיש לי סמיך מדי. המים העודפים בכל מקרה ינוקזו במהלך הלילה.
בהצלחה!
תודה, אבל באופן כללי-
הכוס שאני משתמש בה היא כוס זכוכית (כמו של קפה שחור)
כשהיא מלאה מים שוקלת כ 200 גרם- נפחה הוא 200 מ"ל.. לכן היה הבלבול עם חצי כוס או ורבע כוס
תודה
זה חייב להיות 12 שעות בסינון?
כי עשיתי משהו דומה בסינון קצר הרבה יותר…
ככה המתכון המקורי. אני מאמינה שאם תתני לזה רק עשר שעות זה עדיין יהיה בסדר, אבל לקצר משמעותית את הזמן עלול להשאיר את הגבינה נוזלית מדי.
ואם זה נגיד 24 שעות במקרר.עדיין בסדר או עדיף שלא?
בסדר גמור 🙂
הכנתי היום ויצא פשוט מעולה! תודה רבה על המתכון. הבאים בתור – "לחמניות ביס עם הפתעה" וה"מיונז טבעוני"!
איזה יופי 🙂
הלחמניות ביס מומלצות במיוחד! רק זהירות, זה ממכר
שלום,
התוודענו לאתר במקרה דרך חברים ששלחו לנו לינק בעקבות הפיכתנו לצמחונים. אנחנו עדיין לא טבעונים, אבל עם מתכונים כמו שיש פה אפשרי בהחלט לשקול מעבר לטבעונות או לפחות נטייה לכך. בעלי הכין את הגבינה והיא יצאה פשוט מצויינת. תודה על המתכון. אני מתכננת להכין היום את הדלורית הממולאת, תגובה תשלח בהמשך…
תענוג לשמוע! 🙂
הגבינה יצאה מעולה עלה לי רעיון אם כבר יש שום יש מצב להוסיף לה שמיר אני מכורה לזה
בטח, אפשר להוסיף לתערובת איזה עשבי תיבול שאוהבים.
תודה, יצא ממש טוב. קצת הגזמתי עם המלח אבל עדיין יצא מעולה! אגב יש לך אולי מתכון לגבינה מאגוזים שיוצאת קשה?
שמחה לשמוע שיצא טוב!
עדיין לא יצא לי לנסות גבינה במרקם קשה, מקווה לנסות בעתיד.
יצא מאד טעים.
תודה!
אחת הגבינות הטעימות !
שלום,
איזה כיף של בלוג!! כטבעונית מתחילה זה פשוט תענוג לגלוש! שתי שאלות, סליחה מראש על הבורות: איפה קונים שקדים טחונים? איפה ניתן להשיג בד גזה/ חיתול בד??
היי, תודה רבה לך! 🙂
שקדים טחונים אפשר לקנות בחנויות של תבלינים וקטניות בדר"כ, או ברוב הסופרים יש שקדים טחונים באריזה סגורה, בדר"כ מגיע באריזות של 100 גרם ונמצא איפה ששאר האגוזים נמצאים.
בד גזה אפשר לקנות לדעתי בסופר פארם. (אני משתמשת בזה שגם חובשים איתו.. כי אני לא אוהבת לעשות שימוש רב פעמי בבדים לצורך הזה)
רק שימי לב לקנות את זה שעשוי מריבועים ולא הארוך המלופף.
תודה רבה!
יכול להיות שלא יצא לי טוב בגלל הבד? שמתי בשקית בד כזו שמוכרים בחנויות להכנת גבינה ואחר כך הוצאתי את זה ועשיתי מזה גוש יפה על התבנית אבל זה לא התבקע יפה וגם הטעם קצת משונה לי.
זה לא קשור לבד, המטרה שלו היא רק לתת ונוספים המיותרים לנסות החוצה.
איך אפית אותה? באיזה חום ולכמה זמן?
ומה היה מוזר בטעם?
אפיתי כמו בהוראות 180 מעלות ל35 דקות. הטעם שלה דומיננטי-יש הרגשה חמוצה חזקה. אולי זה הלימון?וזה מאוד עשוי מפירורים. בתמונה שלך זה חלק יותר ודווקא עשיתי אותה במעבד מזון.אולי הייתי צריכה יותר זמן במעבד.
אוקיי,
החמיצות היא בגלל הלימון. את יכולה לתבל אותה איך שבא לך, עם פחות לימון, יותר שום, עשבי תיבול, מידת מליחות וכו'. התיבול הוא בשביל הטעם ולגמרי נתון לבחירתך.
הפירורים גם אצלי נשארו כי יש לי רק בלנדר מוט לא מוצלח במיוחד. היא לא באמת חלקה לגמרי. אבל עם מעבד מזון היא יכולה להיות יותר חלקה, פשוט צריך יותר זמן, זה הכל (ומדי פעם לפתוח ולערבב מהצדדים). ממליצה לך גם להשרות את השקדים מראש, בין אם הם שלמים או טחונים, לכמה שעות עם הנוזלים. זה עוזר לטחון אותם למרקם יותר חלק.
ובסופו של דבר צריך לקחת בחשבון שזה לא אמור לצאת "כמו גבינה", כי זה עשוי מחומרים אחרים ולכן המרקם אף פעם לא יהיה כמו של גבינה, זה רק מתפקד כגבינה מבחינת השימוש במתכונים או כממרח על לחם. 🙂
אוקי תודה לך אני אנסה שוב.
היי נופר, הבלוג שלך פשוט מקסים ויפהפה. את חושבת שהגבינה תהיה טובה בפיצה?
תודה ירדן! 🙂
הגבינה תהיה מצוינת על פיצה, היא הכי מוצלחת על פיצה מתחליפי הגבינה האחרים שניסיתי עד היום. אני אפילו ממליצה להשתמש בה בלי השלב של האפייה כי בתנור ביחד עם הפיצה היא מתייבשת מספיק. תיארתי כאן בפירוט:
https://tivonim.wordpress.com/2012/10/24/%D7%A9%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94/
ממש בא לי להכין – אבל אני שונאת לימון. הוא הכרחי לטעם או רק למרקם? אפשר להחליף במים או רוטב סויה, נגיד?
הלימון נותן קצת טעם אבל הוא לא הופך את הגבינה לחמוצה. הוא לא הכרחי למרקם, את יכולה במקום זה לתבל במלח ועשבי תיבול או איך שאת אוהבת.
הכנתי בבוקר את הגבינה ועכשיו יצאה מהתנור. יצא מדהים. אגב אפשר לא לאפות את הגבינה ואז המרקם יותר כמו של גבינה לבנה/ שמנת וזה גם חי לגמרי (RAW) וככה הערכים התזונתיים שלהם נשמרים. כך או כך המתכון מעולה. וניסיתי כל כך הרבה מתכוני גבינות (כי על זה הכי היה קשה לי לוותר במעבר לטבעונות) וזאת באמת הכי טובה כמו שאמרת. ואם גם קונים את השקדים טחונים אז בכלל דקה ורבע להכין ושאף אחד לא יגיד לי יותר די טבעונות זה מלא התעסקות…:)
תודה לך עכשיו אני אנסה את הפלפלים הממולאים בגבינה וגם את גלילת החצילים איזה כיף לי
איזה כיף :))
ואת צודקת, אפשר לאכול אותה גם טרייה וגם אפויה. המרקם קצת שונה. כשהיא טרייה היא טובה על פיצה או בתור מילוי. גם אני הכנתי השבוע, ואוכלת כל פעם קצת קצת, כה בקמצנות, שלא ייגמר.. 🙂
אגב אני שמתי 200 גר שקדים טחונים ולא 145 אבל עם אותם כמויות נוזלים שכתבת ויצא מעולה לא היה יותר מידי נוזלים לנקז (הקערה הייתה יבשה) אז יש לי יותר גבינה 🙂
אני אגלה לך סוד…
אני לא מודדת בכלל כמויות, אני שמה נוזלים לפי העין, תיבול לפי הטעם, ומה שעודף – יוצא דרך הבד/גזה..
תודה נופר, יצא מצויין!
השתמשתי בטיפ שנכתב פה, להשתמש במפת שולחן חד פעמית.
מעניין, תודה על הטיפ!
ושמחה שיצא טעים 🙂
קשה ליפול עם הגבינה הזו, היא באמת מוצלחת.
הי (: שאלה- פתחתי עכשיו את החיתול אחרי כ11 שעות במקרר והבלילה כלל לא ״התגבנה״.. נשארה דביקה ונוזלית. האם זה עניין של עוד זמן במקרר או שפשוט מההתחלה עשיתי נוזלי מדי וזה לא יתגבש?.. תודה מראש!
זה נשמע מוזר, יכול להיות שהחיתול שהשתמשת בו היה עבה מדי ולא איפשר לנוזלים לצאת?
אחרי 11 שעות הנוזלים העודפים אמורים לטפטף החוצה ולהשאיר אותך עם גוש רך של גבינה שאמור לשמור על הצורה שלו.
אולי תנסי להעביר את הגבינה לבד דק יותר, אם יש לך בבית בד גזה, נסי לשים שכבה כפולה ולתת לזה עוד כמה שעות, או לחילופין תסגרי את החיתול הקיים ותשימי מעליו משהו כבד כמו סיר או משהו כדי להפעיל קצת לחץ על הגבינה ולעזור לנוזלים לצאת.
נראה מקסים עשית לי חשק מטורף לעשות היום!!
שאלה ממש מטופשת של מתחילה
היכן אני יכולה לקנות את הבד?
אני חושבת שבכל סופר פארם יש כאלה לקנות. באזור של הפלסטרים וכאלה.
תודה! 🙂
נראה מעולה וקליל, תודה 🙂 רק לכמה זמן ניתן לשמור אותה?
היא נשמרת המון זמן במקרר (כמה שבועות לפחות). אבל הסיכוי שהיא תחזיק מעמד כ"כ הרבה זמן קלוש ביותר.. 🙂