מאז שאני טבעונית אני שומעת שאלה אחת מעצבנת במיוחד שחוזרת על עצמה: "אז מה את אוכלת כל היום, חסה?!"
אז קודם כל - אני מודה שאני מאוד אוהבת חסה. אבל התשובה שלי היא לא - אני אוכלת מגוון עשיר, טעים ודי בריא של תבשילים ומאכלים שונים.
את הבלוג הזה פתחתי כדי לחלוק עם חבריי לטבעונות את המתכונים, רשמים וחוויות שלי בעולם הקולינרי המרתק הזה, וגם כדי להראות לכל אלה עם השאלות המעצבנות שגם טבעונים יכולים לאכול אוכל טעים, מגוון ובריא שלא מורכב רק מחסה.
אני לא שפית, לא דיאטנית, לא נטורופתית, לא רופאה ולא רקדנית סלסה. אני בסך הכל טבעונית מן השורה שאוהבת אוכל פשוט וטעים, בלי יומרות ובלי רכיבים שצריך לטפס על הרים וגבעות כדי להשיג ולממן.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לשאלות, בקשות, תגובות או סתם כדי להגיד היי.
נראה מצוין, אפילו שיש לי סלידה קשה מפלפלים.
(על אף שבעברי הלא טבעוני כן אהבתי מאפה בריוש עם פלפלים)
לדעתך אפשר להחליף בקמח מלא? אני מנסה לעבור לזה בהמלצת דיאטנית.
אם כן, צריך לשנות את כמויות החומרים האחרים?
כן, אפשר להחליף לקמח מלא (זו לא כמות גדולה ממילא). אם ירגיש לך סמיך מדי תוסיפי נוזלים לרוטב.
ואם את סולדת מפלפלים אז ממליצה לך להכין את הקיש עם פטריות במקום. זה גם יחסוך את כל השלב של קליית הפלפלים וקילוף שהוא די מייגע. פשוט תצרפי פטריות טריות חתוכות לבצל המטוגן ותקפיצי אותם ביחד עד שהפטריות כמעט מוכנות. מבטיחה שיהיה טעים!
עשיתי עם קמח מלא ושמן קוקוס ויצא נפלא נפלא נפלא. תודה על מתכון משובח
שמחה לשמוע!!
שיהיה בתאבון 🙂
האם אפשר לוותר על שמרי הבירה או להחליף במשהו אחר?
אפשר לוותר. זה מוסיף קצת טעם ומרקם, אבל לא משמעותי שהייתי אומרת לך ללכת לקנות במיוחד…
נראה פגז…
וטיפ לקילוף הפלפלים – מכניסים אותם לשקית ניילון וסוגרים אותה היטב ל-10-15 דקות. הם מזיעים בפנים מאוד ואח"כ מתקלפים בקלי קלות, בלי כל מאמץ "מייגע".
הטיפ עם השקית אכן מוצלח, אבל הביאו לתשומת לבי שהטמפרטורה הגבוהה במגע עם השקית משחררת רעלים, אלא אם השקית מותאמת לעמידה בטמפ' גבוהות.
אם זאת הדאגה, אז ניתן להשתמש בשקית "קוקי" (העמידה בטמפ' גבוהות).
גם אני קצת נרתעתי מהפטנט עם השקית.
אני מכניסה לסיר גדול עם מכסה – עובד מצויין.
סיר עם מכסה זה אחלה פתרון, אבל השיטה הכי טובה לדעתי היא פשוט להשאיר אותם בתנור (עם הדלת סגורה) עד שהוא מתקרר.
אני בד"כ שמה פלפלים בערב ובבוקר הם כבר מושלמים לקילוף.
נראה ונקרא נפלא.
אילון כותבים עם י' אחת. אבל מי סופר
היכן ניתן למצוא את גבינת הטופו הזו? אפשר בלעדיה?
הגבינה מוסיפה קצת למרקם ולייצוב של המילוי, בלעדיה עלול לצאת קצת פחות יציב. צריך לבדוק.
אפשר למצוא אותה כמעט בכל סופר בינוני או גדול, היא נמצאת במקררים בדר"כ במדף נידח יחסית. קל לזהות אותה לפי זה שיש לה את האריזה הכי מכוערת על המדף, לבנה כזאת עם כיתוב גדול. נראה כמו סיד. 🙂
היא לא זולה, אבל היא מחזיקה המון זמן במקרר, ונחמד להשתמש בה מדי פעם כשכבה דקה לפרוסה, חלק ממטבל או מילוי כלשהו
מקווה שהיא לא הכרחית, אני מתכוונת להכין היום עם טופו-רך טחון עם מים במקום הגבינה הזאת (כי אין) ועם פטריות במקום פלפלים (כי יש יותר מדי פטריות במקרר).
זאת ההזדמנות גם להמליץ לכל תושבי ת"א על הדוכן בשוק הכרמל שנמצא מצד ימין אם אתם בכיוון הירידה, מול הבקלאווה והכנאפה.
יש לו פטריות טובות ומצויינות ב-30 ש"ח לק"ג אבל השוס זה פטריות "מכוערות" ב-16 ש"ח לק"ג.
אלה פטריות מצויינות שפשוט לא נראות כל כך ייצוגיות, לרוב קטנות וטיפה ישנות אבל ממש לא מקומטות או רקובות או משהו.
כשיוצא לי להגיע לת"א (ולשוק) אני תמיד קונה ממנו 2 ק"ג ואח"כ נשארת תקועה עם המון פטריות במקרר.. 😛
נראה מדהים!
במידה ואני ממירה את הפלפלים בפטריות ( רק בגלל שאני עצלנית),כמה קופסאות של פטריות טריות?
תודה 🙂
לדעתי 2 סלסילות של פטריות יתאימו לכמות. וכמובן בצל גדול.
רק לא לשטוף את הפטריות – לקלף! 🙂
למה לא לשטוף? אני תמיד שוטפת ואח"כ מקלפת במקומות שהפטרייה לא נראית טוב 😉
השמועות אומרות שהפטריות סופגות את המים ונהיות יותר ספוגיות ופחות בשרניות בגלל זה. וגם שהקליפה מרירה ועדיף להסיר אותה. אני אישית מעדיפה את זה כי זה יותר אסתטי (גם ויזואלית, ובעיקר הגיינית – סילוק של כל המעטפה האיכסית).
יש שיטה די פשוטה – מושכים מהחלק הפנימי של הפטריה (אחרי שמשכנו החוצה את הרגל) כלפי מעלה, ככה בכמה משיכות מסיימים עם הפטריה.
אוף! בא לי לנסות, אבל אף פעם לא אהבתי במיוחד אוכל חלבי (חוץ מיוגורטים וגבינות איך שהן\טוסט..)
חשבתי שאני חכמה – הכנתי עם פטריות במקום פלפלים, ופשוט ויתרתי על הטופוטי שלא היה לי.
יצא ממש לא משהו ורק כמה ימים אח"כ שמתי לב שמתכון היו גם פירורי לחם שאיכשהו נשמטו לי מההכנה.
היום הכנתי שוב, בדיוק כמו שכתוב רק במקום אבקת שום – טיגנתי שיני שום פרוסות יחד עם הבצל, ובמקום לקרר את הבצק ולאפות אותו פשוט שמתי אותו בתבנית מיד כשהיה מוכן וישירות עליו את כל המלית.
יצא פשוט נהדר!
ועם סלט עלים-תרד-ותפוחים זה היה ממש מצוין. 🙂
תודה רבה!
אני שמחה לשמוע שלא ויתרת אחרי הנסיון הראשון, אני לוקחת כשלונות במטבח באופן אישי מאוד.. 🙂
שמחה שבסוף יצא טוב!
הכנתי היום, החלפתי קמח לבן במלא ואת המרגרינה בשמן קוקוס. יצא נהדר! תודה!
שמחה לשמוע! 🙂
כמה שמן קוקוס במקום המרגרינה?
יש שטוענים ששמים כמות זהה, ויש שטוענים שצריך פחות… אני טרם ניסיתי לעבוד עם השמן הזה אז אני לא יודעת להגיד לך בוודאות.
אני הייתי שמה כמות זהה.
נראה לך שאפשר לשלב פלפלים עם קישואים?
נראה לי שיכול לעבוד מצוין. רק כדאי אולי לגרר ולסחוט את הקישוא לפני שמוסיפים אותו, שלא יגיר נוזלים לתוך הקיש..
השתמשתי בארבעה פלפלים וקישוא מגורד אחד . יצא מעולה !
תודה
תודה על העדכון, כיף לשמוע שיצא טוב 🙂
הכנתי עם קמח מלא, והחלפתי את שמרי הבירה בשמרים אחרים כי לא מצאתי, אבל הבצק יצא מושלם והמלית רוויית טעמים והכל ביחד פשוט תענוג!
כיף לשמוע!
זה באמת מפתיע כמה עשיר ו"גבינתי" הטעם של המלית הזו.
שמחה שגם לך יצא טעים 🙂