דילוג לתוכן
1 בספטמבר 2012 / Nofar

קיש פלפלים ו"גבינות" טבעוני

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

קיש פלפלים ו"גבינות" טבעוני

לא על החסה לבדה

32 תגובות

להגיב
  1. Inbar Shalitin / ספט 1 2012 1:16

    נראה מצוין, אפילו שיש לי סלידה קשה מפלפלים.
    (על אף שבעברי הלא טבעוני כן אהבתי מאפה בריוש עם פלפלים)
    לדעתך אפשר להחליף בקמח מלא? אני מנסה לעבור לזה בהמלצת דיאטנית.
    אם כן, צריך לשנות את כמויות החומרים האחרים?

    • Admin | Nofar / ספט 1 2012 1:29

      כן, אפשר להחליף לקמח מלא (זו לא כמות גדולה ממילא). אם ירגיש לך סמיך מדי תוסיפי נוזלים לרוטב.
      ואם את סולדת מפלפלים אז ממליצה לך להכין את הקיש עם פטריות במקום. זה גם יחסוך את כל השלב של קליית הפלפלים וקילוף שהוא די מייגע. פשוט תצרפי פטריות טריות חתוכות לבצל המטוגן ותקפיצי אותם ביחד עד שהפטריות כמעט מוכנות. מבטיחה שיהיה טעים!

      • נטעלי / ספט 28 2012 20:56

        עשיתי עם קמח מלא ושמן קוקוס ויצא נפלא נפלא נפלא. תודה על מתכון משובח

  2. Mika Gavrielli / ספט 1 2012 1:36

    האם אפשר לוותר על שמרי הבירה או להחליף במשהו אחר?

    • Admin | Nofar / ספט 1 2012 1:47

      אפשר לוותר. זה מוסיף קצת טעם ומרקם, אבל לא משמעותי שהייתי אומרת לך ללכת לקנות במיוחד…

  3. RSPA / ספט 1 2012 6:10

    נראה פגז…
    וטיפ לקילוף הפלפלים – מכניסים אותם לשקית ניילון וסוגרים אותה היטב ל-10-15 דקות. הם מזיעים בפנים מאוד ואח"כ מתקלפים בקלי קלות, בלי כל מאמץ "מייגע".

    • Admin | Nofar / ספט 1 2012 12:25

      הטיפ עם השקית אכן מוצלח, אבל הביאו לתשומת לבי שהטמפרטורה הגבוהה במגע עם השקית משחררת רעלים, אלא אם השקית מותאמת לעמידה בטמפ' גבוהות.

      • RSPA / ספט 1 2012 17:40

        אם זאת הדאגה, אז ניתן להשתמש בשקית "קוקי" (העמידה בטמפ' גבוהות).

        • לימור / ספט 1 2012 20:52

          גם אני קצת נרתעתי מהפטנט עם השקית.
          אני מכניסה לסיר גדול עם מכסה – עובד מצויין.

          • רוני / ספט 14 2012 18:02

            סיר עם מכסה זה אחלה פתרון, אבל השיטה הכי טובה לדעתי היא פשוט להשאיר אותם בתנור (עם הדלת סגורה) עד שהוא מתקרר.
            אני בד"כ שמה פלפלים בערב ובבוקר הם כבר מושלמים לקילוף.

  4. גלעד / ספט 1 2012 14:13

    נראה ונקרא נפלא.
    אילון כותבים עם י' אחת. אבל מי סופר

  5. Alona Crown / ספט 1 2012 16:51

    היכן ניתן למצוא את גבינת הטופו הזו? אפשר בלעדיה?

    • Admin | Nofar / ספט 1 2012 17:22

      הגבינה מוסיפה קצת למרקם ולייצוב של המילוי, בלעדיה עלול לצאת קצת פחות יציב. צריך לבדוק.
      אפשר למצוא אותה כמעט בכל סופר בינוני או גדול, היא נמצאת במקררים בדר"כ במדף נידח יחסית. קל לזהות אותה לפי זה שיש לה את האריזה הכי מכוערת על המדף, לבנה כזאת עם כיתוב גדול. נראה כמו סיד. 🙂
      היא לא זולה, אבל היא מחזיקה המון זמן במקרר, ונחמד להשתמש בה מדי פעם כשכבה דקה לפרוסה, חלק ממטבל או מילוי כלשהו

    • רוני / ספט 14 2012 18:06

      מקווה שהיא לא הכרחית, אני מתכוונת להכין היום עם טופו-רך טחון עם מים במקום הגבינה הזאת (כי אין) ועם פטריות במקום פלפלים (כי יש יותר מדי פטריות במקרר).
      זאת ההזדמנות גם להמליץ לכל תושבי ת"א על הדוכן בשוק הכרמל שנמצא מצד ימין אם אתם בכיוון הירידה, מול הבקלאווה והכנאפה.
      יש לו פטריות טובות ומצויינות ב-30 ש"ח לק"ג אבל השוס זה פטריות "מכוערות" ב-16 ש"ח לק"ג.
      אלה פטריות מצויינות שפשוט לא נראות כל כך ייצוגיות, לרוב קטנות וטיפה ישנות אבל ממש לא מקומטות או רקובות או משהו.
      כשיוצא לי להגיע לת"א (ולשוק) אני תמיד קונה ממנו 2 ק"ג ואח"כ נשארת תקועה עם המון פטריות במקרר.. 😛

  6. מיכל / ספט 1 2012 17:11

    נראה מדהים!
    במידה ואני ממירה את הפלפלים בפטריות ( רק בגלל שאני עצלנית),כמה קופסאות של פטריות טריות?
    תודה 🙂

    • Admin | Nofar / ספט 1 2012 17:23

      לדעתי 2 סלסילות של פטריות יתאימו לכמות. וכמובן בצל גדול.
      רק לא לשטוף את הפטריות – לקלף! 🙂

  7. מיכל / ספט 1 2012 22:11

    למה לא לשטוף? אני תמיד שוטפת ואח"כ מקלפת במקומות שהפטרייה לא נראית טוב 😉

    • Admin | Nofar / ספט 1 2012 22:20

      השמועות אומרות שהפטריות סופגות את המים ונהיות יותר ספוגיות ופחות בשרניות בגלל זה. וגם שהקליפה מרירה ועדיף להסיר אותה. אני אישית מעדיפה את זה כי זה יותר אסתטי (גם ויזואלית, ובעיקר הגיינית – סילוק של כל המעטפה האיכסית).
      יש שיטה די פשוטה – מושכים מהחלק הפנימי של הפטריה (אחרי שמשכנו החוצה את הרגל) כלפי מעלה, ככה בכמה משיכות מסיימים עם הפטריה.

  8. הודיה / ספט 2 2012 17:55

    אוף! בא לי לנסות, אבל אף פעם לא אהבתי במיוחד אוכל חלבי (חוץ מיוגורטים וגבינות איך שהן\טוסט..)

  9. רוני / ספט 29 2012 0:04

    חשבתי שאני חכמה – הכנתי עם פטריות במקום פלפלים, ופשוט ויתרתי על הטופוטי שלא היה לי.
    יצא ממש לא משהו ורק כמה ימים אח"כ שמתי לב שמתכון היו גם פירורי לחם שאיכשהו נשמטו לי מההכנה.
    היום הכנתי שוב, בדיוק כמו שכתוב רק במקום אבקת שום – טיגנתי שיני שום פרוסות יחד עם הבצל, ובמקום לקרר את הבצק ולאפות אותו פשוט שמתי אותו בתבנית מיד כשהיה מוכן וישירות עליו את כל המלית.
    יצא פשוט נהדר!
    ועם סלט עלים-תרד-ותפוחים זה היה ממש מצוין. 🙂
    תודה רבה!

    • Admin | Nofar / ספט 29 2012 1:16

      אני שמחה לשמוע שלא ויתרת אחרי הנסיון הראשון, אני לוקחת כשלונות במטבח באופן אישי מאוד.. 🙂
      שמחה שבסוף יצא טוב!

  10. מיטל / אוק 7 2012 22:41

    הכנתי היום, החלפתי קמח לבן במלא ואת המרגרינה בשמן קוקוס. יצא נהדר! תודה!

  11. ענת / אוק 18 2012 21:35

    כמה שמן קוקוס במקום המרגרינה?

    • Admin | Nofar / אוק 19 2012 9:40

      יש שטוענים ששמים כמות זהה, ויש שטוענים שצריך פחות… אני טרם ניסיתי לעבוד עם השמן הזה אז אני לא יודעת להגיד לך בוודאות.
      אני הייתי שמה כמות זהה.

  12. sagit / אוק 26 2012 19:18

    נראה לך שאפשר לשלב פלפלים עם קישואים?

    • Admin | Nofar / אוק 26 2012 22:26

      נראה לי שיכול לעבוד מצוין. רק כדאי אולי לגרר ולסחוט את הקישוא לפני שמוסיפים אותו, שלא יגיר נוזלים לתוך הקיש..

  13. sagit / נוב 1 2012 17:09

    השתמשתי בארבעה פלפלים וקישוא מגורד אחד . יצא מעולה !

    תודה

    • Admin | Nofar / נוב 1 2012 17:33

      תודה על העדכון, כיף לשמוע שיצא טוב 🙂

  14. Moran Reserve / נוב 25 2012 12:37

    הכנתי עם קמח מלא, והחלפתי את שמרי הבירה בשמרים אחרים כי לא מצאתי, אבל הבצק יצא מושלם והמלית רוויית טעמים והכל ביחד פשוט תענוג!

    • Admin | Nofar / נוב 25 2012 16:51

      כיף לשמוע!
      זה באמת מפתיע כמה עשיר ו"גבינתי" הטעם של המלית הזו.
      שמחה שגם לך יצא טעים 🙂

כתיבת תגובה