Skip to content
31 ביולי 2012 / Nofar

סירות דלורית ממולאות בורגול וירקות

עברנו דירה!

אבל אל חשש, המתכון שחיפשת נמצא כאן:

סירות דלורית ממולאות בורגול וירקות

לא על החסה לבדה

22 תגובות

להגיב
  1. michal yaari / יול 31 2012 20:05

    וואוו…..מדהים!!! תתכונני להכין את זה לשבת…….:-)

  2. חנה / אוג 1 2012 7:39

    נראה מצוין!

  3. נועה / אוג 1 2012 14:11

    מריירת מול המסך… אוח. איזה יופי .

  4. Hadar Subari / אוג 2 2012 23:32

    נראה מעולה, מחכה לראות איך יצא אחרי האפיה הסופית, אעדכן בהמשך, רק בקשר לכמויות- כוס בורגול יכולה להספיק ל-3 דלוריות קטנות ואישיות.

    • Admin | Nofar / אוג 2 2012 23:46

      את צודקת, אני השתמשתי בדלורית די גדולה, וכמו שכתבתי נשאר לי עודף מהמילוי (אמנם זה היה מכוון)
      תמיד אפשר להכין פחות כך שיתאים לגודל ומספר הדלוריות (או כל ירק אחר שרוצים למלא לצורך העניין)

  5. Shahar Klein / אוג 5 2012 13:19

    יצא מעולה, תודה רבה

  6. נועה / אוג 5 2012 15:05

    שוס – אפשר לרוקן את הדלוריות עם כפית פריזיאן, זה הולך בשניות ולא מסוכן מבחינת תוקפנות הדלורית הקשה. אז זה אחלה טיפ שאני תורמת פה. תודה על המתכון הנפלא. מכינים פה עכשיו .

  7. נועה / אוג 5 2012 15:23

    הכנו את זה עם קוסקוס במקום בורגול ויצא מושלם גם כן, אז שתדעו. עם קוסקוס מהיר הכנה, אפשרות. תענוגגגגגגג

  8. מירב / אוג 7 2012 8:50

    נראה טוב!

    אפפעם לא התעסקתי עם דלורית – היא ממש קשה, כמו תפוח אדמה? או שלרוקן אותה זה לא כזה נוראי כמו שזה נשמע?

    ולגבי העדשים – כמה מבושלים הם צריכים להיות? רק להשרות, או שלבשל בסיר עם מים לאיזה שעה (או אולי יותר…)?

    תודה רבה!

    • Admin | Nofar / אוג 7 2012 11:56

      היא יותר קשה מתפוח אדמה לדעתי, ויותר מסורבלת לחיתוך בגלל הצורה שלה. זה לא צריך להרתיע אותך מלאכול אותה כי הטעם שווה את זה 🙂 רק להיות זהירה.

      את העדשים צריך לבשל עד שהם רכים ומוכנים לאכילה, אבל לא הופכים לעיסה. הכי טוב פשוט לשים בסיר על האש עם כמות גדולה של מים ולטעום מדי פעם לראות אם זה מוכן. כשמוכן לסנן ולהניח בצד. זה אמור לקחת בערך חצי שעה, תלוי אם את משתמשת בעדשים השחורות הרגילות או בקטנות יותר כמו שאני השתמשתי (להן לוקח קצת יותר זמן מלרגילות משום מה)

      אני אוהבת להכין כמות גדולה של עדשים כאלו ולהקפיא במנות קטנות, ככה אני לא צריכה להתחיל לבשל אותן כל פעם שבא לי להוסיף חופן לתבשיל/סלט.

      • מירב / אוג 7 2012 15:20

        הבנתי אותך.

        תודה רבה 🙂

  9. מירב / אוג 7 2012 18:20

    נראה מצוין ומעורר תיאבון כרגיל 🙂 לכמה חצאי דלורית מספיק המילוי בכמויות שרשמת? תודה 🙂

    • Admin | Nofar / אוג 7 2012 20:59

      תודה 🙂
      זה יספיק ל-2-3 דלוריות בערך

  10. שמואל עטיה / אוג 13 2012 17:09

    כמי שגר במושב אמירים, וגם עוסק בבישול צמחוני – טבעוני, אני מסכים לגמרי שהטבעונות כמו הצמחונות היא עולם קולינארי מרתק וססגוני. אפשר לעשות את המרשם הזה עם קישואים גדולים במקום דלוריות ולהוסיף 2 עגבניות טריות מגוררות, וגם מעט צנוברים קלויים. דבר זה יהפוך את המנה כולה לעסיסית יותר. גם באפיה שלב ב', ניתן לאפות כאשר הקישואים שורים ברוטב עגבניות ביתי.(אשמח להעביר את המתכון המלא אם יש מי שמעונין)

    • Admin | Nofar / אוג 13 2012 17:27

      יש בבלוג גם מתכון לירקות ממולאים ברוטב עגבניות, אמנם המילוי שונה – אורז ושבבי סויה (טחון מהצומח), והבישול על הגז ולא בתנור. כמובן שאפשר גם לעשות שילובים בין המתכונים או להשתמש באיזה ירקות שאוהבים, זה עובד עם כל ירק שניתן למלא.
      המתכון השני:
      https://tivonim.wordpress.com/2012/06/30/hello-world/

      הצנוברים אכן מוסיפים, רק חבל שהם כ"כ יקרים 😦

      • שמואל עטיה / אוג 13 2012 19:42

        לצנוברים יצא שלא בצדק שם של מצרך יקר. האמת היא, שהם לא כ"כ יקרים, אפשר להשיג ב-120 ש"ח לק"ג, פחות ממחיר של גבינת עיזים טובה. מאידך, הם עשירים בטעם ובערכים תזותיים חשובים, ולכן לא צריך להשתמש בכמות גדולה בכדי להעשיר כמעט כל מנה צמחונית-טבעונית.

    • גלית / אוג 17 2012 0:37

      לשמואל, תשלח בבקשה מתכון מלא.

  11. ליאור / נוב 8 2012 2:52

    תודה רבה, זה מאוד טעים.

  12. דניאל / נוב 12 2012 18:31

    אני מבשלת עכשיו את העדשים השחורות והמים נצבעו בשחור. העדשים נראות יותר ירוק מאשר שחור. האם זה נורמלי?

    • Admin | Nofar / נוב 12 2012 18:35

      כן, כנראה קנית את הירוקות ולא השחורות. זה גם בסדר 🙂
      אפשר לשטוף את העדשים בסוף הבישול, שלא יישאר צבע, אם את רוצה.

      • דניאל / נוב 12 2012 20:47

        מוזר! שחורות שהן ירוקות.מסתבר שיש זן כזה(נקרא Mt Byron black lentils ואלה שלא מורידות צבע נקראות Black Beluga Lentils).ומסתבר שזה העדשים השחורות של "תבואות"(אורגני). בכל אופן, יצא נפלא!! מאוד טעים ואני בטוחה שגם יהיה מהיר יותר פעם הבאה כי כבר מכירים את המתכון. מה שאומר שנכנס למועדפים. תודה תודה 🙂

        • Admin | Nofar / נוב 12 2012 21:05

          מעניין, טוב לדעת. אני בדר"כ משתמשת בשחורות הקטנטנות והן משאירות המון צבע שחור במים..
          העיקר שיצא טעים בסוף 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s